Jump to content

Mazda 323 Cam Motoru Arızası Hakkında

626 GLX HB AT
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

eger sigorta değilse sadece ana kumanda değil digerleride arızalıdır demektir aşşa yukarı parçası bulunursa 600-700 civarında bi maliyet çıkarır :)

walla bu sefer 5bin e satarım arabayı yeter canıma tak etti... 600 700 olursa ve ben yaptıracak olursam sunroof yaptırım, hatta 400 daha verir tavanı acılır kapanır yaptırırım. bi kere yaptırıp servisin yolunu unutuyoruz ama o bi kerede de canıma okuyo. kredi kartlarını kapatamıyorum bu araba yüzünden. 600-700 dedin isyan ettirdin beni.

ilgilenemedim şu sigortaları bi kontrol edeyim sonucu yazarım. bütün camlara elektirk ana kumanda üzerinden dağılıyor. ondan dolayı senin dediğinin olma ihtimali de düşük ama ben mazda da çok enteresan şeyler gördüğüm için ona bile inanacak durumdayım. bu japonlar bizi geçecek:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

yalnız onlar alarmı takarken kaynak yapar gibi ışık çıkıyordu şase yaptırmalarından dolayı..

beni endişelendiren tek kısım bu yazdığın bölüm. arabanın üzerinde nasıl bir işlem yaptılar da ışık çıkarttılar anlamadım. ama bu işin ucu eğer sigorta değilse yine bu adamlara dayanacak bence. onların yaptığı birşey yüzündendir. kötü yanı ise arabayı komple yaksalar biz yaktık demezler genelde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kötü yanı ise arabayı komple yaksalar biz yaktık demezler genelde.

çok dogru söyledin mustafa abi, kaportacılar bile kaynak yaparken aku kutup başlarından birini söküyor, bunlar alarm tesisatı döşerken aku kutup başını sökmeyi akıl edemediler mi acaba..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

beni endişelendiren tek kısım bu yazdığın bölüm. arabanın üzerinde nasıl bir işlem yaptılar da ışık çıkarttılar anlamadım. ama bu işin ucu eğer sigorta değilse yine bu adamlara dayanacak bence. onların yaptığı birşey yüzündendir. kötü yanı ise arabayı komple yaksalar biz yaktık demezler genelde.

Alarm için elektirği nereden alacağını bulmaya çalıştı sigorta kutusunda. elinde bir ucu lambalı diğer ucu kablolu bir alet var kesin biliyorsunuzdur. ben adını bilmediğim için tarif ettim. onunla aradı, bulana kadar bi kaç yere şase yaptırdı. camlar çalışmıyor diye gittim sol ön kapı ana kumandayının bağlantı soketini açtı. bu seferde orayı o lambalı aletle mıncırdı orada bi kaç şase yaptı. baktım beceremeyecek cam motorlarını falan yakar dedim aldım arabayı çıktım.

Aslında olay başından benim suçum. Alarmı dükkanın birinden aldım. dükkanın kendi ustası varmış o bana sordu araba ne diye mazda dedim ben takmam dedi. adamda alarmı almış oldun ben sana bi usta buluyum dedi. gitti bu hıyarı buldu... takmam diyen adamın bi bildiği var heralde... sigortayı denedikten sonra olmazsa mazdadan anlayan bi elektirikçi lazım olacak :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında olay başından benim suçum. Alarmı dükkanın birinden aldım. dükkanın kendi ustası varmış o bana sordu araba ne diye mazda dedim ben takmam dedi. adamda alarmı almış oldun ben sana bi usta buluyum dedi. gitti bu hıyarı buldu... takmam diyen adamın bi bildiği var heralde... sigortayı denedikten sonra olmazsa mazdadan anlayan bi elektirikçi lazım olacak :(

Usta mı????? bu mu usta bırakın arkadaslar bu ulkede usta denilen adamların %60 ı beş para etmez bisey bıldıklerı yok 2 kablo baglıyorlar bırsey sanıyorlar kendılerını yaptıkları ıs bellı yanlıs anlasılmasın kucumsemıyorum işlerini ancak bunun gıhı herifler ortada işte.. gecmıs olsun abi umarım yakın zamanda cozersın sorunu..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:kafa:

30 TL karşılığında sorunum çözüldü...

Ben bunu nasıl akıl edemedim bilmiyorum. Bilişim sektöründe çalışan biri olarak kendime yediremedim.

Sürücü kapısında bulunan 4 düğmeli ana kumanda bütün kapılara elektiriği dağıtıyor. Ve benim ana kumandaya elektirk gelmiyormuş. Ben kablo ve soketlere yöneldiğim için farkedememişim.

Bugün sigortalara baktım hepsi sağlamdı, sonra kabloları falan bi daha gözden geçerdim sıkıntı yok gittim elektiriciye kumandayı söktü soketlere falan baktı derken. soket girişinin birisi çok hafif eğilmiş. tozdan falan görünmediği için farkedemedim. Sonuç olarak adam taktı maket bııçağını geri çıkardı içeri kaçan kısmı taktı düğmeyi çalıştırdı.

Borcumuz ne kadar dedim. 35 dedi 20 olmamı dedim üstüne baktım trip atmaya başladı ben senin işini çözdümde bilmem nede... tamam dedim 30 olsun... Bu tecrübe yi okuyup sorunu çözenlerden 5 er lira alacam ;D

ben bunu nasıl farkedemedim :kafa: :kafa: :kafa:

Bu arada olayın başından beri o soketi alarmı takarken bozan ustacıklar sayesinde alarm montajı bana 60 TL ye maloldu. Verdiğim parayı da haram ediyorum kendilerine...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu olayın üstüne benim bile canımı acıtan rakam son ustanın 30 TL alışı oldu. Biraz fazla değil mi yahu? İşte kalitesiz adamların yapıp bozduğu ve sonra nedenini de bulamadığı bir yerde, bulan da 30 kağıdı kapar ama... Bununla geçmiş olsun sevindim problemin düzeldiğine.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben olsam alarmı takanlardan bu parayı isterdim, sonuçta onlar araca ufak da olsa zarar verdi ve her kuruşu anlınızın teriyle kazanyorsunuz, şahsen benim gibi öğrenci ve araç sahibi olsaydınız 10-20 liranın bile hesabını yapardınız. Ben her ay ailemin bana gönderdiği parayı hesaplı ve dikkatli harcayarak ayakta duruyorum. Ayda 500 gibi bir mebla ile hem kendi karnımı doyuruyorum hem ufak tefek ihtiyaçlarımı karşılıyorum hemde aracımla olmam gereken yerlerle zamanında varıyorum hesabı siz yapın 300TLsi ew kirası fatura kalanı yeme içme

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk olarak 30 tl bu iş için çoktu. Bu benim emeğim dedi. Emeğinin hakkı oysa verdik neyse ona bir bardak su içer geçerim. Ama alarmı takan hıyarlara verdiğim para acayip içime oturdu. Hak arama meselesine gelince... Sanayide hak aramak biraz testesteron istiyor. Ya belalı bir adam olacaksın, yada kaybedecek birşeyin olmayacak yada çok çok şaşırtıcı olarak namuslu hak yemez birine denk gelip paranı geri alacaksın. Ben birkaç kere paramı geri verin dedim. Önce dalga geçiyorlar, sonra dikleniyorlar çok ileri gidersen yan dükkan, yan dükkanın yanındaki dükkan, yan dükkanın yanındakinin karşısı, onun arkasında ki falan yaklaşık 20-30 kişi geliyorlar bağırtı çağırtıya... Durun tartışmayın falan derken zaten seni hırpalıyorlar. Yavaş ne o tarafa bu tarafa çekiştiriyorsun dersen 'ne diyon la sen' diye gelenler dalıyor. Ev sahibinin vurmadan dayağın bittiği çok olay duydum.

Misal hakkını arayan psikopat tip olmayı çok isterdim. İçimde o psikopatlık var ama Sonunda 'Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın haram olsun' diyip bırakıyoruz. Sanayide kaç tane adamın dükkanını yaktılar... Bi kokteyle bakar aslında...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla abi burası ısparta ben usta bi yeri bozdugunda elektrikçiye yaptırırım senin adını verir ödiceğini söylerim diyorum önce kendisi yapmaya çalışıyor yapamazsa tamam haklısın sen yaptır benim dikkatsizliğim diyor 5 kuruş vermeden arızayı yaptırıyorum. Ki bu aracımda elektrik sorunu yaşatan kişiyle de ilerleyen zamanda samimiyetim ilerledi bi çay içmeye giderim müşterisi olursa önce benim işimi yapar bende hakkı neyse öder giderim. Sen onlara danışmadan elektrikçiye gittiğin için hata yapmıssın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bi yerde söylediğin doğru. alarmı taktırdığım yer yapamadı, yapamıyoruz dedi. baktılar hiç olmuyor en sonunda bizim hatamız değil bu biz taktıgımızda çalışıyordu dedi. bu laftan sonra her türlü çirkeflik beklenir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bi yerde söylediğin doğru. alarmı taktırdığım yer yapamadı, yapamıyoruz dedi. baktılar hiç olmuyor en sonunda bizim hatamız değil bu biz taktıgımızda çalışıyordu dedi. bu laftan sonra her türlü çirkeflik beklenir.

tecrube haline gelir sanırım ama aracımla ilgili elektriksel bir işlem yaptırdıgımda herşeyi kontrol ediyorum camlar farlar gösterge ışıkları merkezi kilit aklıma ne gelirse. Sizde bundan sonra bu tür şeylere dikkat ederseniz boşuna para dökmemiş olursunuz. Sonuçta milli servet kolay kazanılmıyor
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

problem çözüldü ankara da 03123124646 yı arayıp cam makarasını isteyebilirsiniz yan sanayi ve 12TL orjinali yokmuş ve bu parçacı abim sürekli getiriyormus

kardeş bana da lazım aynı sorun bende de vardı komple krikoyu değiştirirsin dediler krikonun içindeki dişli sıyırmış bu numarayı arasam gönderirler mi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet abi, ara ıspartadan ibrahim in arkadaşıyım dersin yardımcı da olur :)

sağol kardeş aradım şuan ellerinde yokmuş bir iki güne gelir ararsan gönderirim dedi birde mazdnın parçası yok derler uyuz oluyorum yok pahalı yok şöyle aslında iyide oluyor o kendini bilmezler sayesinde ucuz ama çok güzel arabalara biniyoruz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu numarayı kaydet metin abi ordaki parçacının adı, elinde mazdanın bütün yürüyen elektrik parçası mevcut ve fiyatlarıda uygun tabi kargo eklenince hemen hemen piyasa fiyatına denk düşüyor, ben hep 2-3 parça birden alırım ihtiyaçlarımı biriktirip yada aynından 2şer 3er tane alırım o an için ihtiyacı olan birine maliyetiyle veririm,

sibop takımı sordum 120 lira dedi 16 tane sibop'a, ıspartada 180 diyor adam, slinidir kapak contası 20 TL, ıspartada 35 den 45 e kadar 3 kalite mal varmış elinde, kıyaslamayı sen yap

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu numarayı kaydet metin abi ordaki parçacının adı, elinde mazdanın bütün yürüyen elektrik parçası mevcut ve fiyatlarıda uygun tabi kargo eklenince hemen hemen piyasa fiyatına denk düşüyor, ben hep 2-3 parça birden alırım ihtiyaçlarımı biriktirip yada aynından 2şer 3er tane alırım o an için ihtiyacı olan birine maliyetiyle veririm,

sibop takımı sordum 120 lira dedi 16 tane sibop'a, ıspartada 180 diyor adam, slinidir kapak contası 20 TL, ıspartada 35 den 45 e kadar 3 kalite mal varmış elinde, kıyaslamayı sen yap

aradım hala gelmedi haftaya birdaha ara dedi çok iyi birine benziyor bu arada ödemeyi nasıl yapıyosun ben hiç sormadım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir adres vericek ptt den adına havaleyi çıkar kargoluyor son derece güvenilir bir parçacı, bende aradığımda elinde olmadıgını söyledi çok yüksek adet rakamda getirip toptan satış yapıyor genelde P.tesi falan tekrar denersin şansını acele etme için rahat olsun

Metin Şen Ankara Yiba Ptt Şubesi diye havale yapmıştım sanırsam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...