Jump to content

Ön Konsoldan Gelen Ses-Tıkırtı (04-09)

legend555
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

benim aracın ön konsolundan yaklaşık bir senedir  cızırdama sesi geliyor.sehir içi kullanımlarda  bu cızırtı olmuyor ama uzun yola giderken özellikle yüksek süratlerde ve titreşimli asfaltlarda ses çoğalıyor.böyle bir sorun yasayan varmı yardımcı olunursa sevinirim

Evet Sinan. Bahsettiğin cızırtı bende de vardı. Uzun yolda farketmiştim. Sonra kendiliğinden kesildi. Anlamadım. Cızırtı yaptığı zaman konsolun çeşitli yerlerine dokunarak sesin tam olarak nereden geldiğini anlamaya çalıştığımı hatırlıyorum. Belli bir noktasına bastırınca ses kesiliyordu. Sonradan toptan kesildi zaten. Yazın tekrar ötmeye başlar heralde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 55
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

6

• Selman

4

• emredeler

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

bence mazdalarımızı satın aldıktan sonra yavaş yavaş bu sesler artıyor, hayatımda gördüğüm en temiz 323hb ama sadece iç döşeme vs olarak babamınkiydi yamugu kapı plastiklerinde eskime deforme vs hiçbişey yoktu ama ufak tefek sesler geliyodu benmkine gelirsek akıllara zarar, ön camı yolda çatlattım 2ay önce ve güneşli havalarda cam kenarından oldugunu tahmin ettiğim cırıtıltılar geliyor ve bu ses beni deli ediyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Exclusive

Bende dün farkettim,geri geri garaja girerken küçük bir rampa var sağ arka teker o rampaya çıkarken çıt çıt şeklinde bir ses gelmeye başladı.Fakat araç içerisinde sesler dağıldığından tam anlayamadım sert bir çukurada düşmedim, arka tekeri biryerede vurmadım daha önce başına gelen var mı acaba? :(

O çıt çıt sesi bagajdan geliyor bagajın üst kısmında Demirler var ( İsimlerini bilmiyorum) onlarıın birbirinden ayrılmasından dolayı oluyor. Serviste oraya kaynak yapıyorlar veya yapıştırıcı gibi birşey sürüyorlar annda geçiyor . Çok gıcık bir ses sanki araba ortadan kırılıcakmış gibi geliyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Exclusive

Ön konsolun özellikle yazın güneşte kalmasından dolayı yaptığı sesler için ise arada konsola hafif hafif Masaj yapın gerçekten faydasını görürsünüz :)) sesler % 70-80 oranında azalacaktır..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O çıt çıt sesi bagajdan geliyor bagajın üst kısmında Demirler var ( İsimlerini bilmiyorum) onlarıın birbirinden ayrılmasından dolayı oluyor. Serviste oraya kaynak yapıyorlar veya yapıştırıcı gibi birşey sürüyorlar annda geçiyor . Çok gıcık bir ses sanki araba ortadan kırılıcakmış gibi geliyor :D

Hangi servis yapıyor bu dediğinizi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Exclusive

Hangi servis yapıyor bu dediğinizi...

herhangi bir servis yapabilir aynı şey bende de oldu ve bagajımda şu anda 2 demir ( İsimlerini bilmiyorum :) ) in birleştiği yerde mavi renkte yapıştırıcı gibi birşey var ve sesten eser yok . merak ederseniz fotoğrafını çekip yollayabilirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Merhabalar, arkadaki bagajı kapatan hareketlı parcadan benımkınde de ses gelıyordu ve cok canımı sıkıyordu. ve bakmıştım yan taraflarına cıkıntılar yuvasında mı degıl mı dıye ve ses hala gelıyordu yuvasında olmasına ragmen. sımdı forumda okuduktan sonra bır daha baktım ve yuvada olmasına ragmen yuvanın dibindekı girintiye oturmamış oldugunu gordum %99 ses bu sebeten gelıyordu,şimdi iki tarafıda oturttum yuvaya ve ses gelmeyecek artık. ayrıca forumdan aldıgım ilhamla bi diğer ses gelen yeri daha çözdüm, araba sogukken gelen bi sesti ön orta havalandırma ızgaralarının orada bir yerden , o da ön döşü kaplayan siyah parlak şeridin şöföre en yakın kısmındaki kısmın çok sabit bir parça olmamasından dolayı geliyomuş, biraz gaz verince gelip şiddeti  değişen bir sesti bu bahsettiğim. parmağımı oraya bastırıca gaz veriyroum hiç ses çıkmıyor. artık onada ayrı bir çözüm bulacağım. herkese saygılar, ben de yardımcı olabilirsem eğer bu sıkıntıları olan arkadaşlara ne mutlu bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

arkadaşlar hız göstergelerinin olduğu yerden bozuk yollarda ses geliyor.Daha önce başına gelen ve yaptıran oldumu nasıl çözdünüz paylaşırsanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bir kaç kez duydum o sesi ama kendiliğinden kaybolduğu için ilgilenmedim.. Daha önce burada bir teknik rapor yayınlanmıştı, ön camın tıkırtı yapabileceği hakkında, tıkırtı bununla alakalı olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim hatırladığım kadarıyla sadece göğüsten ses gelme problemi vardı o da yeni kasalarda, sesin tam olarak (nokta) nerden geldiğini tespit edip serviste düzelttirebilirsiniz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hız yada devir saatinin ordan geliyor sanki gevşemiş gibi bozuk yolda titremeden kaynakalanan bir ses gibi bişey

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hız yada devir saatinin ordan geliyor sanki gevşemiş gibi bozuk yolda titremeden kaynakalanan bir ses gibi bişey

dediğiniz gibi vida gevşemiştir, servise gittiğinizde bu durumu aynen söylersiniz müdehalesini yaparlar...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hız ve devir saatini söküp, küçük süngerler yerleştiriyorlar. ses kesiliyor. Sürücü tarafındaki konsol içiçe geçen parçalardan oluşuyor, lego gibi :) Sök tak topla 10 dakika, vida somun vb. yok.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

bu ön taraftan ve torpidodan gelen ses muhabbeti beni de gerçekten gıcık ediyor. daha önce corollam ve wv bora araçlarımda da bu sıkıntıyı yaşamıştım. benim bu konuda biraz takıntılı olduğumdan mıdır nedir gıcıklığına bu sesleri duyuyoırum.  :kafa: özellikle ince tiz cızırtılara acayip huylanırım. ama torpidoyu söküp komple süngerle ve yumuşak malzemeyle yalıtım yapılıp bu sorun kökünden halledilebilir. ben Trabzonda 100 liraya komple yaptırmıştım. yine olursa yine yaptırırım heralde. bence çok ses ve tıkırtı varsa sizde komple yalıtım yaptırın torpidoyu.  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet benimde gösterge panelinden zaman zaman ses geliyor.Hafif pürüzlü yollarda oluyor daha çok.Sünger benzeri bir şeyle sıkıştırmayı düşünmüştüm ama sonra azalır gibi oldu bişey yapmadım öyle kaldı.

Sıcaklar başladıktan sonra bu ve benzeri sesler artabiliyor.Gacırtılar gucurtular.Sıcak yada tozla alakalı gibi geliyor bana.Bazen devam ediyor bazen geçiyor dediğim gibi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...