Jump to content

Yeni Değişen Kayışların Sesi (Familia 1.5)

rauta
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar, iki hafta kadar önce triger setini değiştirdim. fakat araç soğukken ilk çalıştırmamda kayışlardan sanırım cik cik ses geliyor tekrar götürdüm v kayışını değiştirdiler kayışların yeni olduğunu oturması gerektiğini bi süre bu şekilde ses gelebileceğini söylediler. Ne derece doğru olabilir sizce?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yeni takılan v kayışlarının tam gerilmemesinden kaynaklanıyor bu ses  :) kayışların gerginlik ayarını tekrardan yaptırırsanız ses gider  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

peki ileride bu ses kendiliğinden gider mi giderse ne kadar süre sonunda gider?ustaya götürücem zaten sonuna kadar gerdim ben dicek biliyorum:)

ileride şuan bi miktar gevşek olan kayış uzama yapacağı için ses fazlaşacak kesilme olmaz ustanıza götürdüğünüzde  kayışları gerdirmesini söylemeniz yeterli olur
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Merhaba arkadaşlar, iki hafta kadar önce triger setini değiştirdim. fakat araç soğukken ilk çalıştırmamda kayışlardan sanırım cik cik ses geliyor tekrar götürdüm v kayışını değiştirdiler kayışların yeni olduğunu oturması gerektiğini bi süre bu şekilde ses gelebileceğini söylediler. Ne derece doğru olabilir sizce?

V kayışının belli bir gerginliği vardır,onu usta ayarlamıştır sanırım.Fazla gerilirse rulmanları bozabilir.Kayış oturduktan sonra sesin kesilmesi gerekir.Bir süre sonra ses kesilmesse biraz daha germek gerekir.Yani sonuç olarak usta dogru söylemiş bence.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...