Jump to content

Mazda 2 - Yakıt Tüketimi Ortak Konu

kalimero
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ya arkadaşlar kafama takılşan birşey var bende mazda 2 mid.var ve 1 depo yakıt ile en fazla şimdiye kadar 470 km gitti ama arabanın detaylarını incelerseniz en fazla ortalama 5.4 yakar diyor...arabam şu anda 1500 km de ve 100 km ortalama 10 lt yakıt yakıyor neredeyse ....ya biri bana anlatsın bu ne zaman 5.4 yakmaya başlyacak....?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

ya arkadaşlar kafama takılşan birşey var bende mazda 2 mid.var ve 1 depo yakıt ile en fazla şimdiye kadar 470 km gitti ama arabanın detaylarını incelerseniz en fazla ortalama 5.4 yakar diyor...arabam şu anda 1500 km de ve 100 km ortalama 10 lt yakıt yakıyor neredeyse ....ya biri bana anlatsın bu ne zaman 5.4 yakmaya başlyacak....?

kullanımla alakalı dogru sürüş ritmini yakalayamamışındır daha zira bizim araclarda ayagını azıcıkta olsa gazdan cekmen hızı değiştirmiyor ama 1-2 lt kadar ortalamayı düşürüyor 10bin km sonrasında da yakıt düşer demişlerdi ben mazda3 aldıgımdab aslında yakıt düşmüyo kullanmayı öreniyosun :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yol bilg.yokki.sadece yakıt göstergesi var.

O zaman tam anlamıyla ölçmek için ;

Her zaman benzin aldığın yerden bir pompa belirle ve depoyu fulle. En az 100 km kullan ve tekrar aynı yer ve aynı pompadan al. Eklenen değere göre sarfiyatı hesaplarsın ama 10 LT çok yüksek. Benim 2.0 Mazda6 bile o kadar yakıyor çok zorlarsam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

ben arabaya yakıt tüketimi konusunda yeni bir isim buldum Ömür törpüsü :D

aynen öyle ben bu lafı çok kullanırım...

meret gazlayınca oluk oluk içiyor, ancak çok sakin kullanırsan tutumlu oluyor ve bahsi gecen degerlere yaklaşıyor e tabi o zamanda sinirler harap oluyor gecen sefer karamürsele giderken gözün biri anlık yakıt tüketiminde dieri yolada gittim ancak gidiş dönüş sonucu 7.3 lt yakalayabildim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

hımm o zaman ben tatile çıkarken duyurayımda yolda yadırgamasınlar hani bu araba neden yavaç gidiyor diye 8)

hızını aldıktan sonra ayagını gazdan yavaş yavaş çek hız değişim gösterene dek sonra o noktada sabit tut epey azalacaktır tüketimin
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şimdiş mazdayı aldığım yer özaydın otomotiv ile görüştüm siteye yazılan yol bilg.standart yazısı yanlışlıkla yazılmış silinecekmiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şimdiş mazdayı aldığım yer özaydın otomotiv ile görüştüm siteye yazılan yol bilg.standart yazısı yanlışlıkla yazılmış silinecekmiş.

Tamam o zaman ama 10 lt konusuna bir açıklık getirmek lazım gerçekten. %10-%20 tamam ama %85 fazla yakması normal değil bir arabanın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaslar,

Benim Mazda 2 su an 1500km civarinda ve cok degisik degerler aliyorum ama bu degerler gercekten kullanimima göre degisiklik gösteriyor. Bende daha önce 2006 Mazda 3 Dynamic AT vardi ve tüketim yüzünden sattim. Uzun lafin kisasi benim mazda 2 bir depoya yaklasik 500 km yapiyor. Yani 100km'de 9lt gibi birsey ama ben cok devirli kullanir agagima gazdan da pek cekmem.. Ama biraz özenli kullanim ile eminim bu daha güzel bir degere ulasir..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...