Jump to content

Mazda 2 - Yakıt Tüketimi Ortak Konu

kalimero
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 1 ay sonra ...
Guest papatyapapatya

Merhabalar..

Seat İbiza 1.2 TSI ve Mazda2 1.5 arasında kararsız kaldım (otomatik vites)

Mazda2 nin görünüşünü çoook begendim ama tabi sadece görünüşüne göre karar vermemeli.. Birazdan test sürüşü yapmaya gidiyorum.

Mazda2 otomatik vites kullanıcıları aracın iyi ve özellikle de kötü yönlerini anlatabilirler mi? Özellikle merak ettiğim konu ise "yakıt tüketimi". Bahsedildigi kadar çok mu yakıyor otomatikler?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomatikler şehiriçinde ve kullanıma göre çok yakabilir.

Mazda2 1.5 AT nin yakıt tüketiminin fabrika değerleri aşağıdaki gibi .

Eğer kullanacağınız mesafe çok kısa değilse 6-7 civarında yakması gerekir diye düşünüyorum.

Şehir içi 9,1

Şehir dışı 5,5

Ortalama 6,8

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıt tüketiminde büyük etkenlerden biri de kullanıcının stilidir. çok veya fabrika verilerinde yakmak kullanımla alakalı, yol şartlarına bağlı. bunları da göz ardı etmeyin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

Kullanıma bağlı tabi herşey, Ama  sert kullanılmadığı sürece şehir içi 7-8lt arası gezeceğini düşünüyorum. Düz vites 1.5 ile bir arkadaş 6-6.5lt civarı yaktırıyordu en son.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest papatyapapatya

Satıcı çok çok düşük rakamlar söylüyor yakıtla ilgili, yani herkes başka söylüyor.

Aslında sorun yakıt değil sadece, bilmiyorum kararsız kaldık İbiza ve Mazda2 arasında.

Gerçi burada herkes Mazda hayranı ve tabii Mazda ağır basacaktır. Bende Mazda'yı begendigim için artılarını öğrenmek için açtım konuyu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç alımında en önemli şeylerden birisi beğenmek. Eğer koltuğuna oturduğunuzda sizi cezbediyorsa yakıtı o kadar da önemsemezsiniz.

Her iki araçla da test yaptınız mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

Yalnız düz vites performansı şaşırtıcı gözüküyor. Ben kardeşime bakmak için gitmiştim en son incelediğimde.Arka koltuk diz mesafesl benim opelden daha iyi kesinlikle aynı sınıf olmamasına rağmen. Birde 5 yıldız Ncap olayı var tabi .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest papatyapapatya

Yalnız düz vites performansı şaşırtıcı gözüküyor. Ben kardeşime bakmak için gitmiştim en son incelediğimde.Arka koltuk diz mesafesl benim opelden daha iyi kesinlikle aynı sınıf olmamasına rağmen. Birde 5 yıldız Ncap olayı var tabi .

Evet resimlerinde daha küçük görünüyor ama içi bayaa geniş. İbiza da arka diz mesafesi çok daha kısa.

Neden sürekli İbiza diyorum, çünkü 5-6 seçenek vardı kafamda, eleye eleye bu ikisi kaldı. Hele Nissan Micra vardı ki seçeneklerde tam bir faciaydı.. Çok da küçük değil, şirin, iç dizaynı farklı falan diyerek gittim ama test sürüşünde seçeneklere aldığıma dahi pişman oldum :) 70-80 de bile gürültülü savrulan (yada artık siz nasıl tabir ediyorsanız :krrsz:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kadir sen Mazda'cı olduğuna eminsin dimi.Mercedes kullanıyosun Hyundai'ye iyi araba diyorsun çözemedim valla  :fiuw:

Bir zamanlar imzasında: "Nerden bulaştık şu Mazda'ya" yazandan ne bekliyorsun ki?  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest papatyapapatya

Araç alımında en önemli şeylerden birisi beğenmek. Eğer koltuğuna oturduğunuzda sizi cezbediyorsa yakıtı o kadar da önemsemezsiniz.

Her iki araçla da test yaptınız mı ?

Seat'ta test aracı yoktu, Mazda2 ile kısa bir test sürüşü yaptım. Güzeldi, rahattı ama ben Jetta kullandığım için onunla kıyaslıyorum, sanki Mazda ile de hızlandıkça ses artıyor gibi. Hızlı gittiğimi farkettirmemesini isterdim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest metin_4154

Bence siz kıyaslamayı yanlış araba ile yapıyorsunuz İbiza Yaris Fiesta bunlarla değerlendirseniz daha güzel sonuç alırsınız

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence siz kıyaslamayı yanlış araba ile yapıyorsunuz İbiza Yaris Fiesta bunlarla değerlendirseniz daha güzel sonuç alırsınız

Evet farklı sınıf araçları birbiri ile kıyaslamak haksızlık olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest papatyapapatya

Evet farklı sınıf araçları birbiri ile kıyaslamak haksızlık olabilir.

Haklısınız farklı segmentteki arabaları kıyaslamak yanlış tabii ki.. Şuan kullandığım araç bu olduğu için söylemiştim.

Aslında benim duymak istedigim "Mazda2 ile de yolda hızlansan da yavaş gitsen de gürültüsüz yolculuk edersin, hiç düşünmeden Jetta ile vedalaşıp Mazda'ya geç" :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

Haklısınız farklı segmentteki arabaları kıyaslamak yanlış tabii ki.. Şuan kullandığım araç bu olduğu için söylemiştim.

Aslında benim duymak istedigim "Mazda2 ile de yolda hızlansan da yavaş gitsen de gürültüsüz yolculuk edersin, hiç düşünmeden Jetta ile vedalaşıp Mazda'ya geç" :)

Özlem Hanım sessiz japon bulmak biraz zor. Çoğunlukla hepsi yol ve motor sesi alıyor ama lastik bir nebze düzeltiyor yol sesini.Motor sesini ise mesela ben duymaktan zevk alıyorum açıkcası. Jetta şehir içi daha sessiz ama uzun yolda epey bir km kullandım hem yol sesi aynı, hemde şöför olarak çok rahatsız edici bir konforu olduğu düşüncesindeyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest metin_4154

Kopyala Yapıştır.. :)

Duymak istemişsiniz uğraşmıyım dedim.Passat kullanıyorum dizel daha öncede söyledim çok gürültülü çukura falan girdinizmi ciğerler sarsılıyor otomatik jetta aldık şirkete sıfır şanzıman indirdi araba üretim hatası diyip 1 ay serviste kaldı.Bende çok tereddüt ettim alırken ama güzel araba Mazda

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...