Jump to content

Mazda 2 - Yakıt Tüketimi Ortak Konu

kalimero
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest edarguner

Ya Ediz Abi aynı Japonlardan mı bahsediyoruz? Japon arabalarının en önemli özelliklerinden biridir düşük motor sesi. Rüzgar ve lastik sesi desen doğrudur ama motor sesi çok düşüktür Japonlarda.

Yok Astra ile karıştırmadım :) Kullandığım tüm japonlarda avrupa arabalara nazaran daha fazla motor sesi var içeride. Özellikle 100 km üzerine çıkınca daha da netleşiyor ama rahatsız edici değilde daha da bas diyen cinsten :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında benim duymak istedigim "Mazda2 ile de yolda hızlansan da yavaş gitsen de gürültüsüz yolculuk edersin, hiç düşünmeden Jetta ile vedalaşıp Mazda'ya geç" :)

Jetta bırakılıp mazda 2'ye geçilmez maalesef, böyle bir olayın sonu hüsran olur sizin açınızdan. Ama jetta'yı bırakıp kafadan mazda 3'e geçebilirsiniz. Jetta asla mazda 3'e rakip olamaz, yeni kasasında bile bir çok üstün yanı olmasına karşın mazda konforunun yanından geçemez ve inanın çok üstün özellikleri olsa dahi konforu olmayan araçtan bir süre sonra bıkıyorsunuz ister istemez..

Polo'mu, Mazda 2'mi deseydiniz işte o zaman kesinlikle son kasa polo derdim. Kısaca B sınıfında Polo ama C sınıfında Mazda 3 diyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Merhabalar. Mazda 2 Otomatiğin teknik özelliklerinde Meb Başayar'ın sayfasındaki değerler ile Mazda-tr.com sayfasındaki değerler arasında fark var. Özellikle yakıt tüketimi değerlerindeki fark çok büyük. Bu değerlerden hangisi doğru? Mazda 2 A/T ile Peugeot 207 Easytronic arasında kaldım. Yakıt tüketimi (ve fiyat) büyük ölçüde kararımı etkileyecek.

Güç

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda'nın sitesindekinin doğru olması gerekir çünkü Mazda2 geçtiğimiz günlerde  bir makyaj geçirdi ve kendi tabirleriyler yağlarından kurtuldu yani ağırlık azaltıldı. Bu sebeple tüketimde bir azalma olmuş olması normal.

MeB Başayar'ın siteyi güncellememiş olma ihtimali çok yüksek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 2 A/T ile Peugeot 207 Easytronic arasında kaldım.

Bende mazda3'e karar vermeden önce 207sw outdoor premium modelini almak için kolları sıvamıştım, ancak yaptığım detaylı araştırmalar sonucu pejonun arıza ve servis sorunları bakımından ilk sıralarda gelmesi beni mazdaya yönlendirdi. Sizede önerim eğer kararınız 207 yönünde olursa arıza ve servis konuları ile ilgili olarak detaylı bir araştırma yapın peugeot ile ilgili.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşımda 2009 model 1.5 AT var. İlk arabaları, hatta sürücülüğü bunda öğreniyorlar. Devir filan hakgetire. Onlar bile bilgisayarda 8litreyi geçirememişler. Genel kullanımda 6 lie 7 litre arasında gidip geliyor demişlerdi. Ben bir kere Bursadan getirmiştim o zaman 6.5-7litre idi. :D

Şimdi dahada inmiştir yeni kasa ile.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Ediz vermiş bence en doğru cevapları, Japonların hepsinde bir miktar yol sesi, rüzgar sesi var, 2 de de var..

Otomatik 1.5 2 lerde yol zımbırtısı olmadığı için, en azından bizimkinde yok, sonradan koydular mı bilmiyorum,  kendiniz hesaplamak durumundasınız, çevre yolu-şehir içi gibi bir kombinasyonda kullanana bağlı olarak 8.5-9 civarı yakıyor diye tahmin ediyorum, öyle yakıtı koklayan bir araba değil yani...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Savaş senin araban düz vites, yanlış görmüyorsam o karınca duasını...:D Otomatikten söz ediyorum ben, normaldir ama bir de şöförüm gelince sorup öğrenirim, onun vereceği cevap da kaç kere okula gidip geldiği olacak bir depoyla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence de fazla, ben Mazda3 ile 6,4 yaptım şehir içinde ekonomik modda :)

Normal kullanımım da ise 8 civarı

Şu işin sırrını bizede öğret :D 1000 km'yi devirdik hala 10-10,5 arası yakıyor şehir içinde, bende gayet sakin kullanıyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Savaş senin araban düz vites, yanlış görmüyorsam o karınca duasını...:D Otomatikten söz ediyorum ben, normaldir ama bir de şöförüm gelince sorup öğrenirim, onun vereceği cevap da kaç kere okula gidip geldiği olacak bir depoyla...

Doğru diyorsun Selman Abi, düz vites benimki. fark olacaktır.

Şu işin sırrını bizede öğret :D 1000 km'yi devirdik hala 10-10,5 arası yakıyor şehir içinde, bende gayet sakin kullanıyorum..

manuel vites olması çok büyük etken bana kalırsa Ahmet. Forumda tartışması da geçmişti otomatik manuel farkı çok olmaz diye ama bence olur. Otomatik programlanmış şekilde hareket ediyor, ben istediğim şekilde hareket ettirebiliyorum. Seninki otomatikti hatırladığım kadarı ile.Ben yakıt tüketimini bu araç böyle de yakabilir demek için yaptım. Yoksa kullanması biraz zahmetli oluyor. Normal kullanırsam 8'e yakın yakıyorum bende.

Basitçe anlatayım. :)

İlk kalkışlarda çok yavaş hızlanmanın bir katkısı yok, normalden biraz sakin hızlanıyorum. Yol bilgisayarını sürekli kontrol ediyorum. 13 civarı gösteriyor hızlanmalarımda. zaten ne yaparsanız yapın daha düşüğünü yakalayamıyorsunuz o yüzden anlık tüketime bakarak en hızlı ve en az yakacak şekilde ayarlıyorum. düz yolda giderken 90km sabit hızla 4.3 km gösteriyor anlık tüketimim.Mümkün olduğunca sabit hız ile gitmek, hafif eğimli yollarda gazdan hafif çekerek hızı azaltmadan yakıt tüketimini azaltmak. Bunları anlık tüketime bakarak zamanla ayarlıyorsunuz zaten. Yokuş aşağı inişlerde genelde kompresör yaptırarak iniyorum ki yakıt tüketmesin. Eğer yol boş ise sonlarına gelmeden boşa alıyorum ki (yapmamanızı tavsiye ederim:) ) düzlüğe geldiğimde daha geç gaza basabileyim. Yine sıkışık trafikte yokuş inerken boş vites yerine öndeki araçla aramda mümkün olduğunda fazla mesafe bırakıp kompresörde inmeye çalışıyorum. Yokuş çıkarken yapacak pek fazla bir şey yok. mümkün olduğunda hızlı girip çıkışta az gaza basarak sürati öncelikle korumak daha sonrasında eğer uzun ise yokuş hız korumak yerine sonlarına doğru yavaşlamak. böylece daha az gaza basmış olacaksınız tüketim azalacak.

konuyu çok dağıtmayayım uygun bir konuda uzun uzun yazarım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doğru diyorsun Selman Abi, düz vites benimki. fark olacaktır.

manuel vites olması çok büyük etken bana kalırsa Ahmet. Forumda tartışması da geçmişti otomatik manuel farkı çok olmaz diye ama bence olur. Otomatik programlanmış şekilde hareket ediyor, ben istediğim şekilde hareket ettirebiliyorum. Seninki otomatikti hatırladığım kadarı ile.Ben yakıt tüketimini bu araç böyle de yakabilir demek için yaptım. Yoksa kullanması biraz zahmetli oluyor. Normal kullanırsam 8'e yakın yakıyorum bende.

Basitçe anlatayım. :)

İlk kalkışlarda çok yavaş hızlanmanın bir katkısı yok, normalden biraz sakin hızlanıyorum. Yol bilgisayarını sürekli kontrol ediyorum. 13 civarı gösteriyor hızlanmalarımda. zaten ne yaparsanız yapın daha düşüğünü yakalayamıyorsunuz o yüzden anlık tüketime bakarak en hızlı ve en az yakacak şekilde ayarlıyorum. düz yolda giderken 90km sabit hızla 4.3 km gösteriyor anlık tüketimim.Mümkün olduğunca sabit hız ile gitmek, hafif eğimli yollarda gazdan hafif çekerek hızı azaltmadan yakıt tüketimini azaltmak. Bunları anlık tüketime bakarak zamanla ayarlıyorsunuz zaten. Yokuş aşağı inişlerde genelde kompresör yaptırarak iniyorum ki yakıt tüketmesin. Eğer yol boş ise sonlarına gelmeden boşa alıyorum ki (yapmamanızı tavsiye ederim:) ) düzlüğe geldiğimde daha geç gaza basabileyim. Yine sıkışık trafikte yokuş inerken boş vites yerine öndeki araçla aramda mümkün olduğunda fazla mesafe bırakıp kompresörde inmeye çalışıyorum. Yokuş çıkarken yapacak pek fazla bir şey yok. mümkün olduğunda hızlı girip çıkışta az gaza basarak sürati öncelikle korumak daha sonrasında eğer uzun ise yokuş hız korumak yerine sonlarına doğru yavaşlamak. böylece daha az gaza basmış olacaksınız tüketim azalacak.

konuyu çok dağıtmayayım uygun bir konuda uzun uzun yazarım :)

Benim araçta manuel :) ben 8.5 standart tüketsem onada razıyım ama yazdıklarının bazılarını yapmama karşın hala 10 rakamının altını göremedim 3 aydır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her depoda sayaçları resetliyor musun ?

Evet siz uyardıktan sonra ona dikkat ediyorum son bir aydır ama hala düşüş yok, sanırım biraz daha km yaparsam ve soğuklarda azalırsa 10 rakamının altına ancak öyle düşeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...