Jump to content

Mazda 2 - Yakıt Tüketimi Ortak Konu

kalimero
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

doğru ama gözden kayblmasın istiyorum  cok canım sıkkın bu konuda burdan gelıcek cevaplara göre servise yada bi sanayi ustasına gidicem .... anlıcanız yardıma ihtiyacım var ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabayı ilk aldığımda şehirlerarası yol yaptık 700km kadar. Ortalama 100km hızla ve klima açık olarak 7.2 lt yakıyordu100km'de. Sonra 100bin bakımı yapıldı ve şehiriçinde kullanıyorum. Şimdi klima yine açık şehiriçi fazla dur kalk olmadan 10km ve otobanda ortalama 70-80km hızla 20km kullanıyorum (acemi kullanıcıyım fren ve gaz balansını kullanmayı sport vitesi falan da bilmem) yaptığım ölçümlere göre 2009 model 1.5 go otomatik arabam ortalama 6.9lt yakıyor. rakam olarak pek düşük sayılmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabayı ilk aldığımda şehirlerarası yol yaptık 700km kadar. Ortalama 100km hızla ve klima açık olarak 7.2 lt yakıyordu100km'de. Sonra 100bin bakımı yapıldı ve şehiriçinde kullanıyorum. Şimdi klima yine açık şehiriçi fazla dur kalk olmadan 10km ve otobanda ortalama 70-80km hızla 20km kullanıyorum (acemi kullanıcıyım fren ve gaz balansını kullanmayı sport vitesi falan da bilmem) yaptığım ölçümlere göre 2009 model 1.5 go otomatik arabam ortalama 6.9lt yakıyor. rakam olarak pek düşük sayılmaz.

Çok çok iyi rakamlar, Allah nazardan kazadan beladan korusun...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Demek rakamlar iyi. Bunu duyduğuma gerçekten sevindim :)

:(

:nea:

buugn de ölçtüm  40 km yi 16 tl ye gitmişim  yani km  40 krs  kafayi yicem  satcam en sonunda...

Ölçüm ne kadar gerçekçi ama böyle rakamlarda var olduğuna göre sizinki çok çok iyi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...

mazda 2 yakıt tüketiminde son sonuç : 2012 mazda2 otomatik...28 haziran da 4598 km de depo fullendi...156 tl lik benzin aldı... aldığımda sadece E yanıp sönüyordu.darıcadan devreğe otoban 140-160 arası yeniçağa dan itibaren genellikle 120 ile gidildi.araba da 4 yetişkin ve bir çocuk  ve de tıka basa dolu bagaj hatta koltuk altlarında ki boşluk dahil...tam 4992 km de yine tek başına E yanıp sönmeye başladı...yani bir depoyla full yüklü ve mazda için alışılmış hız limitleri dahilinde 394 km yapmış...ortalama yine 100 km de 10 lt...ben anlamam basarım giderim diyenler için net ölçümdür... yani benim için beklenen bir sonuç...arabayı bu hızlarda kulanırsanız yakacağı max 10 lt dir.devamlı 120 km/h soruyorsanız ölçmedim...hepinize selamlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

bugün deneme mahiyetinde zonguldak devrek yolunda 15 km lik denemem oldu.hız 90 aşılmadı vede mümkün mertebe inilmedi.yol bilg. okunan değer 5.7 lt ... 7 ekran tablet aldım rowell marka.aparatları ile beraber ön cama monte ettim.yaklaşık 20 müzik klibi yükledim.hem izledim hem dinledim hem de 90 la gittim.aux çıkış kalitesi arabanın teyp çıkışından daha güzel...şunu da ifade edeyim türk sanat müziği dinlerseniz hız yapmıyorsunuz...muazzez ersoy klasikleri... :egy:bu arada arka stop 3. fren lambası dahil,ve ön farlara siyah bant çektim,süper oldu,mazda 2 kullananlara tavsiye ederim.zonguldakta ve devrekte  zannedersem şu anda tek bende var gibi...bulunmaz nadide parça...love mazda...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar devrekten samsun bafraya geldim .toplam km 543 km...ye 52 lt benzin yaktım.yine 140-160 arası çoğu yerde...samsundan bafraya malesef 80-90 gittim otomatik radar var oralarda...sabah 5.5 ta çıktım yola,yol tenha idi fakat boludan bafraya kadar çift şerit...yolları yapmışlar.2009 dan beri gitmemiŞtim...yani yine 10lt...bunun bu hızlarda aşağısı yukarısı yok...yol tutuş soruyorsanız boşuna mini zoom demiyorlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün bafradan samsuna gittik.104 km yol yapıldı.arabanın 4.çizgisinden 3.çizgisine düştüğü an ile 3. Çizginin bitişi yani 2. Çizgiye iniş anı tam 74 km yol yaptı.hız hem giderken hemde gelirken 90 sabitti.samsun atakentten itibaren trafik ışıklar vardı.o andan itibaren 60 la gidildi.dönüşte de aynı...90 ı geçmezseniz vede sakin kullanırsanız durum bu...pek işime gelmez ama radarlar sağolsun. Siz ortalama 6 lt kabul edin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

nihai sonuç belli oldu.tam depo bitti.yalnız e ninde 20 km yol yaptığını ifade edeyim.toplam katedilen mesafe 582 km...37.8 lt benzinle 582 km yapıldı...arabayı 90-80 de sabit tutarsanız yapacağı bu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün bafradan samsuna gittik.104 km yol yapıldı.arabanın 4.çizgisinden 3.çizgisine düştüğü an ile 3. Çizginin bitişi yani 2. Çizgiye iniş anı tam 74 km yol yaptı.hız hem giderken hemde gelirken 90 sabitti.samsun atakentten itibaren trafik ışıklar vardı.o andan itibaren 60 la gidildi.dönüşte de aynı...90 ı geçmezseniz vede sakin kullanırsanız durum bu...pek işime gelmez ama radarlar sağolsun. Siz ortalama 6 lt kabul edin...

Evet evet evtt güzel tesadüf oldu :) Bafra da MAzda 2 si olan sizsiniz galiba :) :) Meydanın arkasında Türk Telekom binasına yakın bir yerde park halinde görmüştüm o sizmisiniz ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

mazda 3 forumu fena bir şekilde domine ediyor. takip ettiğim kadarı ile aktif mazda 2 kullanıcısı bi ben varım?

garibim ben de araya kimse sormasa da kaynayayım:)

simdiki fiyatlarla;

lpg bp'de 2.20 idi oradan hareketle 30 küsür litre lpg alan depom -brc kit- sinyal vermeye başladığında min 43 max 47 tl'ye doluyor ve bu depo ile şimdi ankara'da şehir içi min 250 max 280 km yol yapıyorum.

araba 1.3 86 hp

yakında bi 2000 km şehir dışı gidecem onun da verilerini eklerim..

ha bu arda bu veriler lpg'de fiyatların düşmesi ile yakalanan değerler. ama lpg fiyatı ile oran değişmiyor. aynı şekilde depo sinyal sonrası 55-60 tlye dolduğunda daha maliyetliydi tabi.

ama yaklaşık olarak lpg sonrası km'ye baktığımda yaklaşık 20 depo lpg almışım ve her zaman en yüksek değeri 'bp'de yakaladığımı belirtmeliyim.

benim depo hemen doluğundan öyle 20 lira 30 lira durumu olmuyor. lpg ışığı yanar yanmaz depoyu dolduruyor kilometreyi (trip A) sıfırlıyorum. böylece dört ışıklı brc gösrergesinden ziyade km'ye bakıyorum daha sağlıklı. yani araba dik yokuşta durdugu yöne göre değişiklik gösteediği için km''e bakmak daha steril ve sağlıklı.

bu da kayıtlara geçsin efenim

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 3 forumu fena bir şekilde domine ediyor. takip ettiğim kadarı ile aktif mazda 2 kullanıcısı bi ben varım?

Bu konuyu da ait olduğu yere taşıyalım dedim ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

2012 mazda2 at yi istanbuldan anamur getirdik.toplam950 km yolu 270 tl lik benzin ile tamamladık. 6.4 ört gösteriyordu. Kullanımda 120 km civarı gidildi yolun bir kısımda virajı ve dağ yolu.bence çok iyi yaktı. Benim mazda2 bu yolda çok daha sakin kullanım ile 8 lt yakıyordu.

Mazda3 8 lt yakıyordu. Yanlış yazmisim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Konuyu güncelliyeyim,  

İzmir trafiğinde karışık kullanımda, 

7 lt ile 7.2 arasında değişiyor. 

Mazda2 2009 high 33000 km de 1.3 motor manuel.

badilcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık iki haftalık 2009 1.3 Mazda 2 sahibiyim. İlk depoda İstanbul şehir içi, çok fazla dur kalk trafiğe girmeden 32 kuruş yaktı. Işık yanmaya başlayınca litresi 4.46TL'den 50TL'lik benzin almıştım, tekrardan ışık yanana kadar 152km yol yaptım. Bu yolun 50km'si klima açık yapılmıştır. İkinci depoda 30 kuruşun altına çekmeyi hedefliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Attiwolf :

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık iki haftalık 2009 1.3 Mazda 2 sahibiyim. İlk depoda İstanbul şehir içi, çok fazla dur kalk trafiğe girmeden 32 kuruş yaktı. Işık yanmaya başlayınca litresi 4.46TL'den 50TL'lik benzin almıştım, tekrardan ışık yanana kadar 152km yol yaptım. Bu yolun 50km'si klima açık yapılmıştır. İkinci depoda 30 kuruşun altına çekmeyi hedefliyorum.

mazda2 öyle 1.3 vs bakmadan cayır cayır yakan bi otomobil. ilk deneyimimden itibaren 15 yıl boyunca dizel kullanan bir insan olarak ilk benzinli otomobilim mazda2. kendisi şaka maka değil, bir donem almanya'da kardeşim vesilesi ile uzunca bir süre kullandığım 3.0 motor bmw (5 serisi e60)  ile neredeyse aynı yakıyor. neyse ki memlekette lpg diye bi hadise var da taktırıp kurtuldum.  tamam yine gitmiyor da en azından bu gidememesi can yakmıyor:)

tabi 530i'de giderken insan yak anasını satiim iyi gidiyon aslan parçası diye teselli buluyor da bu meret hem yakıyor hem gitmiyor ya ona üzülüyorum:))

hafif yokuşta 120 kmh 5. viteste  gaz köklenmiş giderken;

118...116...115..113... 110.......

ha yanlış olmasın. alın şehir içi pıtır pıtır kullanın lpg ile. 

ama sakın ha 500 km uzeri uzun yola da çıkmayın:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...