Jump to content

Mazda 2 - Yakıt Tüketimi Ortak Konu

kalimero
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese iyi hafta sonları dilerim. Ben de Mazda 2 1.5 otomatik GO kullanıyorum. Aracımın yakıt tüketimi gerçekten biraz fazla. Şehir içinde 100 km'de 9,3 lt'yi gördüğüm oldu. Ancak 400 km kadar gidiyor İstanbul trafiğinde. Arabam 2009 model ve 90 bin km'de. Acaba bu tüketimi azaltmanın bir yolu var mı? Zira dikkatli kullanmama rağmen yakıt tüketimini azaltamıyorum. Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Demarcus :

Herkese iyi hafta sonları dilerim. Ben de Mazda 2 1.5 otomatik GO kullanıyorum. Aracımın yakıt tüketimi gerçekten biraz fazla. Şehir içinde 100 km'de 9,3 lt'yi gördüğüm oldu. Ancak 400 km kadar gidiyor İstanbul trafiğinde. Arabam 2009 model ve 90 bin km'de. Acaba bu tüketimi azaltmanın bir yolu var mı? Zira dikkatli kullanmama rağmen yakıt tüketimini azaltamıyorum. Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.

hocam 9.3 gibi küsüratlı rakama nasıl ulaştınız? go donanımda yol bilgisayarı yok play donanımda var. manuel hesapladıysanız ayrı tabi bilemedim.

yakıt konusuna gelince bahsini ettiğiniz rakamlar bayağı insaflı bile diyebilirim. 1.3 mazda ile sanırım 10 litrenin altına düşmemişimdir. bu yüzden daha da kullanacaksanız iyi bir yerde mesela brc kit taktırıp keyfinize bakın. yoksa 10-12 litre normal sayılır. evet çok inanılır değil ama durum bu araçta bu. ben en son yanlış hatırlamıyorsam  brc kit ile 55-60 tl ile dolan depoda (lpg 2.20 civarları) şehir içi 280 km yapıyordum. 

şimdiki aracıma ki forumdan @h_sahin arkadaş taktırmış sorunsuz bir kit yapılsa hiç düşünmem yarın takarım. gerçi kendisi de ufak tefek sorunlar dışında pek bir sorunla karşılaşmadı. şahsen brc'den bir kit bekliyorum ankara'da misal mocan taksa şimdi taktırırım.

neyse efenim memlekette durumlar malum. verginin vergisinin alındığı bir ülkede yaşıyoruz. tabi sizin bileceginiz iş ama dediğim gibi uzun kullanacaksanız lpg bu arabaya şart. yoksa boşuna para yakarsınız. 

sabır diliyorum:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Demarcus :

Hocam öncelikle aracınız hayırlı olsun. Bende 1.3 manuel modeli mevcut. Belirttiğiniz rakamları sadece kışın - soğuklarda kısa mesafe sürüşlerimde yakalayabiliyorum. Onun dışında İstanbul trafiğindeki maksimum yakaladığım ortalama 6,5lt. Uzun yolda basınca ise 5.6 gibi rakamları görüyorum. Sizin rakam bana açıkcası biraz fazla geldi,  Benim aracımda yol bilgisayarı olmadığı için OBD cihazından ve depoya aldığım yakıtı baz alarak ölçüm yapıyorum.

Fakat internette biraz dolaştım şu siteye göre sizin aracın şehir içi ortalaması olarak 9.1lt gözüküyor. Yabancı forumlara biraz göz gezdirin belki bu tüketimi düşürmenin yolları olabilir. Ama uzun süreli kullanacaksanız LPG en ekonomik çözüm gözüküyor.
https://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=11450

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok teşekkürler yanıtlar için, @Katil Balina, yol bilgisayarı olmadığı için, manuel olarak hesaplamak durumunda kalıyorum maalesef. LPG hiç sıcak bakamadığım bir konu oldu hayatım boyunca. Ama taktırmadan da adamın ocağına incir ağacı diker gerçekten...

@Attiwolf, gerçekten hayretler içerisindeyim. Linki de inceledim. 1.5 ve 103 hp bir araba nasıl bu kadar yakabiliyor. Daha önce 2011 Punto EVO 1.4 Multiair benzinli 105 hp vardı bende, Mazda'nın yanına yaklaşamıyordum yakıt konusunda. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda bir sorum daha olacak; acaba arabayı şehir içinde S modunda kullanmak yakıt tüketiminde pozitif etki yaratır mı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

04.06.2009 at 10:23, sercan :

yaa ekomomi yapçaz diye rahat araba kullanamıyoruz, gene olmuş 95    3.17tl/lt  çüş bee,

bu aralar bir zam daha gelsin direk lpg taktıracam arabaya zarar marar deli olcam, enayi gibi hissediyorum,

o paraları kazanacam diye sürün ondan sonra ver paraları benzinliğe    :sopa:

şöyle bi konuya  baktım da üstten, güzel günlermiş:)

4 saat önce, Demarcus :

Bu konuda bir sorum daha olacak; acaba arabayı şehir içinde S modunda kullanmak yakıt tüketiminde pozitif etki yaratır mı acaba?

s modunda benim bildiğim devri yuksek tuttugundan daha fazla yakar?. benimki manueldi, bilemedim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22.09.2017 at 22:32, Demarcus :

Öncelikle  şuan kullandığım bir araç olan mazda2 1.5 play var. Araç aşırı trafiğe girdiğinde rampa vs. derken sizinle aynı tüketime yakıyor. Ancak normal trafikte ve akan yolda 8, 7.5 ve 6.0 arasında bazen 5.4 kadar düşüyor. Ama ben bu verileri doğru bulmadığım için yanı depo kuruş hesabı bana daha mantıklı geldiğinden depo ölçümü yapıyorum. Uzun yolda yeni nesil üç kadar az yakmasada birinci nesil manual ile hemen hemen aynı yakıt tüketimine geliyor. Bir depo ile 400 km gidiyorsa normal Çünkü bizimkilerde kasmazsan bu kadar gidiyor.  Sınıfında i20 vs ile kıyasladığımda araç az yakıyor :D  Arkadaşımın eşinde micra 1.2 var oda bununla aynı yaktığından ve bizim araçların motoru vs daha kuvetli olduğundan bana fazla gelmiyor. Araç çok aşırı trafikte fazla yakıyor ama uzun yolda cimri bir araç. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, Ali :

Öncelikle  şuan kullandığım bir araç olan mazda2 1.5 play var. Araç aşırı trafiğe girdiğinde rampa vs. derken sizinle aynı tüketime yakıyor. Ancak normal trafikte ve akan yolda 8, 7.5 ve 6.0 arasında bazen 5.4 kadar düşüyor. Ama ben bu verileri doğru bulmadığım için yanı depo kuruş hesabı bana daha mantıklı geldiğinden depo ölçümü yapıyorum. Uzun yolda yeni nesil üç kadar az yakmasada birinci nesil manual ile hemen hemen aynı yakıt tüketimine geliyor. Bir depo ile 400 km gidiyorsa normal Çünkü bizimkilerde kasmazsan bu kadar gidiyor.  Sınıfında i20 vs ile kıyasladığımda araç az yakıyor :D  Arkadaşımın eşinde micra 1.2 var oda bununla aynı yaktığından ve bizim araçların motoru vs daha kuvetli olduğundan bana fazla gelmiyor. Araç çok aşırı trafikte fazla yakıyor ama uzun yolda cimri bir araç. 

Birde şu lastik ebatları, nadir bulunan ara bir ebat olmasaymış dadından yenmezdi ! :D  :geyik: :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, İlhan :

Birde şu lastik ebatları, nadir bulunan ara bir ebat olmasaymış dadından yenmezdi ! :D  :geyik: :tey:

Allah o ebatın :D Abi virajlarda güzel ama bozuk yolda insana gına getiriyor. :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31 dakika önce, Ali :

Allah o ebatın :D Abi virajlarda güzel ama bozuk yolda insana gına getiriyor. :D 

Bilirim,bilir....

Birde @ASencer iyi bilir. :D

Aynı sıkıntıyı geçmiş zamanda Honda Jazz otomobilimizde de yaşamıştık.

Kıl tüy bulunmayan ara bir ebatta lastik ölçülerine sahipti. Aracın kendisi "B" segmenti, ama lastik fiyatı "D" segmenti idi. :D:geyik: 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kullanıcılarına tereddütsüz tavsiyemdir;

lastik konusunu hiç düşünmeden yapıştırın 185/60/r15'i. (185/55 r15'e göre daha mı ucuz hatırlayamadım ama konforunuz kesin artar)

yakıt konusunu hiç düşünmeden yapıştırın lpg'yi (65 bin km lpg'de kullanıp hiç sorun yaşamadım.  bir ara tekleme sorunu yaşadığımı zannetmiş, adamları da bunaltmıştım ama sebep yüksek torklu dizellerden inip ilk kez benzinli kullanmamda imiş onu öğrendim.)

demem o ki benzin fiyatlarının bu düzeyde olduğu, ötv kdv zulmü ile (B-C-D sınıfı fark etmez) araçlar için bu paraların istendiği  bir ülkede başka çıkış yok. 

skyactiv'e bile lpg taktırmayı düşünüyoruz -ki sorunsuz bir kit olsa şimdi taktırırım, bu durum hiç de absürt bir durum değil.

absürt olan dolar euro fark etmez C-D sınıfı araçlar için dışarıda  20-40 bin birim bandında paralar talep edilirken bizde hele ki 2.0 ise bunun 150-200 bin birim bandında olması.

örenklendirelim;

almanya'da asgari ücret 1400 birim türkiye'de de 1400birim.

ancak almanya'da mazda 2'nin fiyatı 12.890 birim.  yemesen içmesen 9 ayda alırsın (bu arada bu araba bu sınıfta bu kadar etmez diye mazda türkiyeye yenisini getirmedi. biraz daha koy 3 al kafasını iyi tanımışlar. iyi de yapmışlar. adamlar bile e yuh artık demişlerdir b sınıfı bir aracın minimum 70 bin birimden satışa konacağını bilerek? gerçi ortalık daha fazlasını veren polocularla dolu ya neyse)

almanya'da mazda 6'nın fiyatı 25.890 birimden başlıyor. asgari ücretle çalışan bir alman 22-23 ayda alabiliyor bunu. 

türkiye'de mazda 6'nın fiyatı 185.000 birimden başlıyor! bir asgari ücretlinin bunu alabilmesi için yemeden içmeden 132 ay çalışması gerekiyor.. 11 yıl!

alakasız gibi oldu ama bence sorun bu. o yuzden başka çıkar yollar bulmak gerekiyor.

siteler yasaklanır bilgisayar uzmanı olursun, benzin fiyatı uçar lpg uzmanı olursun, alkol pahalanır kimyager olursun...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Herkese güzel bir gün dilerim. Petrol Ofisi’nden benzin alıyordum, araba rölantide çalışırken titreme yapiyordu. 1 depoyla da 380 - 400 km yol yapıyordum şehir içinde. Titremeden kurtulmak için, Opet’e geçtim. Bir de benzinle birlikte, enjektörü temizleyecek bir sıvı koydular depoya. Titreme kalmadı arabada ama bu sefer de 250 - 300 km ancak yapıyor 1 depoyla. Bu kadar farketmesi normal mi acaba iki benzin markası arasında?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba,

mazda 2 kullanmış birisi olarak, 1 depo ile 400 km den aşağı 500 km den yukarı gitmedim.. (aslında bu "1 depo" benzin kıyaslaması çok yanlış.) her zamanda son 1 birime düşmeden (toplamda 8 birim benzin seviye göstergesi) benzin aldım..

şimdi kullandığım seat leon aracımda ise, (genellikle total-bp-opet-po istasyonlarını kullanıyorum) hiçbir benzin istasyonu arasında böyle %30 luk bir fark ile karşılaşmadım..

bu yaşadığınızı bir kaç kez daha deneyimleyin. (bende teknik bilgi yok. sadece yorum :) )

saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

04.10.2017 at 11:47, Demarcus :

Herkese güzel bir gün dilerim. Petrol Ofisi’nden benzin alıyordum, araba rölantide çalışırken titreme yapiyordu. 1 depoyla da 380 - 400 km yol yapıyordum şehir içinde. Titremeden kurtulmak için, Opet’e geçtim. Bir de benzinle birlikte, enjektörü temizleyecek bir sıvı koydular depoya. Titreme kalmadı arabada ama bu sefer de 250 - 300 km ancak yapıyor 1 depoyla. Bu kadar farketmesi normal mi acaba iki benzin markası arasında?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

160 liraya istanbuldan ankaraya gittim.yaklaşık 35 kuruş gibi yakıyor.şehir içinde 9.1t yakıyor 50 kurusa yakın fakat ankarada depo sinyal verdikten sonra bp takintimdan dolayı 50km daha yapıp benzin aldım.29 litre daha koyup fullediler.2009 funin özelliklerinde deponun 43lt büyüklüğünde olduğu yazıyordu.sanırım uzunyolda bir depo ile 600km gidilebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

05.10.2017 at 18:49, zafer76 :

160 liraya istanbuldan ankaraya gittim.yaklaşık 35 kuruş gibi yakıyor.şehir içinde 9.1t yakıyor 50 kurusa yakın fakat ankarada depo sinyal verdikten sonra bp takintimdan dolayı 50km daha yapıp benzin aldım.29 litre daha koyup fullediler.2009 funin özelliklerinde deponun 43lt büyüklüğünde olduğu yazıyordu.sanırım uzunyolda bir depo ile 600km gidilebilir.

Yakıt markasını değiştirdiğim için mi oldu acaba... Yeniden yakıt alacağım yakında, tekrar göreceğiz bakalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Mazda 2 1.3 GO 2009. Şehir dışı yoğunluklu 6,2 litre kadar yakıyor. Bir depo benzin 550-560 km kadar gidiyor. Tam ölçmedim tabi. :D

Ayrıca Opet'ten alıyordum benzini, sonra BP'yi denedim, bariz farketti. Depoda 50-60 km kadar fazla yol yaptırıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Kuruş hesabı zor olduğu için litre daha tutarlı oluyor. Arabayı aldığımda benzine göre 32 kuruş yakıyordu. Şimdi 35 kuruş üzeri muhtemelen.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

57 dakika önce, ulumemo :

Kuruş hesabı zor olduğu için litre daha tutarlı oluyor. Arabayı aldığımda benzine göre 32 kuruş yakıyordu. Şimdi 35 kuruş üzeri muhtemelen.

+1

Zoru geçtim aradan 2 ay geçmeden, paylaşılan bilgi hiç bir anlam ifade etmeyecek. Malum ülkemizde akaryakıta gelen zamlarla, kuruş hesabı yapmak ne dere doğru! :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...