Jump to content

Mazda 2 - Yakıt Tüketimi Ortak Konu

kalimero
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 6 ay sonra ...

Konuyu hortlatayım dedim  :)

Düz vitesli Mazda 2 1.3L aracımla şehir içi 10L/100 km'nin altına inemedim. Sanırım biraz devirli kullanıyorum. 2000-2500 arasında kullan 2500'de vites büyüt diyenler oldu. Bu model için eğimsiz düz yolda en ekonomik yakıt tüketimi için motor devrini hangi aralıkta tutmam gerekiyor acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İstanbul içi 10 litre yeni araçta pek fazla sayılmaz, o motoru bilmiyorum ama Mazda motorları devir ister, zamanla birbirinize alışırsınız, biraz düşer tüketim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...

konuyu hortlatayim. yakit tuketimi konusunda yazılanlari okudugum kadariyla otm. vites manuel vites ayrimi yapılmamis. otm vites lerde yakit tuketim degerleri manuel e gore ne kadar yüksek?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

hortlatış 2..yanıt alamadim.. önümüzdeki yılda alma durumumuz var otm mazda 2. yakıt tüketimi ile ilgili bilgi verebilecek olan arkadaslardan yorumlarini rica ediyorum  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

neyse yaa 2 sahiplerinden bisey cikmicak heralde :) yolda gorursem ceviricemm bitane 2 bakicam ort. tuketimine artik  :D

Hepsinde yol bilgisayarı yok ondan birşey söyleyemiyor olabilirler :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

peki o zaman soyle genel bir soru ortaya atayim. 1,5 102hp 4 ileri otm... mazda 3 ten pek bir farkı yok gibi gorunuyor. yakıt tuketimleri hemen hemen aynı mıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fabrika verileri ;

Yeni Mazda2 AT

Şehiriçi 8.1

Şehirdışı 5.3

Ortalama 6,3

Mazda3 Sedan AT

Şehiriçi 9,8

Şehirdışı 5.8

Ortalama 7,3

Kasa ağırlığından dolayıdır büyük ihtimalle fark.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sehir ici sehir disi karma kullanımda 7,5 ort yeterli. ama fabrika verisi pek tutmuyor. ben m3 le karma 9,5 kullanıyordum. o yuzden dusunuyorum acaba mzda 2 yerine ikinci el dizel otm. corsa vs bisey mi almak gerek acaba. onlarda da sanzuman sıkıntısı var tabi  :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

corsa hicbi zaman tercihim olmaz ama dusununce dizel otm. araclarda pek fazla secenek yok. ama hepsinde de sanzuman sıkıntısı var. o yuzden yine benzinliye donuyorum. oyle oluncada gonlum mazda2 den yana tabi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim 2 27000km de. 1.5 sport düz vites ve yol bilgisayarı ortalaması 6,5-7 arası geziyor. Sıkışık trafikte 7 ortalama normal şehir içinde 6,5 , şehirlerarasında 110-100km civarında 6 litre yakıyor. Otobanda 140-150km de 9litreye kadar çıkıyor. Benim 2 de lpg de var ve dizel araçların hepsinden ekonomik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

Benim 2 27000km de. 1.5 sport düz vites ve yol bilgisayarı ortalaması 6,5-7 arası geziyor. Sıkışık trafikte 7 ortalama normal şehir içinde 6,5 , şehirlerarasında 110-100km civarında 6 litre yakıyor. Otobanda 140-150km de 9litreye kadar çıkıyor. Benim 2 de lpg de var ve dizel araçların hepsinden ekonomik.

Değerler çok iyi, Oran olarak Dizel ile aynı nerdeyse lpg ile daha da düşüğe geliyor birde .Çünkü ortalama bir dizel araç İst. şehir içinde 6-7 Lt yakıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

otomatik vites de bu oranlari çok aşmadığı sürece gayet makul rakamlar. teşekkürler bilgi için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...