Jump to content

Hiç mi yoktur Mazda'nın kötü yönü?

nenonih
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

necip 230 binde tavan dahil komple boyalı mazda 6 yı 24"e satdıktan sonra tabiki bu araçların piyasası var diyelim

Hakan 23 bine satılan 2005 mazda 6 biliyorum :) hemde 50 bin civarındaydı km. istanbulda...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 111
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Selman

6

• bülenterguvan

14

• nenonih

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Hakan 23 bine satılan 2005 mazda 6 biliyorum :) hemde 50 bin civarındaydı km. istanbulda...

tahmin ettiğim arabaysa gümüş griydi özuğur otomotiv o arabayı 25 e sattı tavan dahil boyalı kmsi düşmüş ve 3 parça değişen vardı bence iyi satmış kmsi düşmüş arabayı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

işi bilen adamın hatta işini takip eden adamın hali başka  :hi:

tahmin ettiğim arabaysa gümüş griydi özuğur otomotiv o arabayı 25 e sattı tavan dahil boyalı kmsi düşmüş ve 3 parça değişen vardı bence iyi satmış kmsi düşmüş arabayı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Ben arabanın güçlü çevik ve heyecanlısını severim. :D Mazda2 nin otomatiği çıkarsa RX8 için para biriktirmeye başlayacağım :D

hacım senden son zamanlarda acayip fantaziler dökülüyor :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Osmanlı1299

Mazdalarin bence tek kusuru, sac'inin cok hassas olmasi.

Yani dandik paliomla o kadar yol yaptiydim kaportada hic gocuk mocuk yoktu.

Mazdada ise, nedenir bilmem. arabaya dayansan kaportada gocuk olusacakmis gelio. Gelen her tas zaten kucuk bi krater olusturuyor kaportada.

Onun haricinde evet sorunu yok

:'(

doğrudur. taş sıçramalarında aynen öyle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest architect

Daha önce 2 farklı kasa mazda 626 kullandım ve şimdi de mazda 3 kullanıyorum. Bu araç ödediğin fiyata sıkalasındaki pek çok araca gore oldukça sorunsuz. Zaten Almanya da TUV Kurumu en sorunsuz araç olarak mazda 3 u kendı sınıfında ve dıger sınıflarda 1. sectı.

Ben aracın boya kalınlığının ince olduğuna katılmıyorum.Zira arka sağ camurluğu  serseri bir beledıye otobusu soforu cızdıgınde boyatırken gordum oldukca normal bır boya kalınlıgı geldı bana. Ama boya konusunda bu sınıf otomobıllerde dıkkatımı ceken bır ucuzluk var o da kapı dıreklerının arasını sıyah boya ıle kaplamak yerıne sıyah bant ıle kapatıyorlar ve bu bant zamanla soluyor.

herhalde ekonomi amaclı bır secım olsa gerek. Zıra bu sınıfta bir gelenek halini aldı bu tip trikler.

Ayrıca sunu soyleyebilirim mazdanın kaporta sesi kapı kapanışındaki tok ses Astra ve VW DE yok. alt tarafı 4 tane silikon takoz ama koymuyor herifler. Bu dedigim konu BMW DE bile yok. Garip ama gercek...

Ama mazda 3 ile Honda civic arasındaki Honda lehine en önemli 2 koz honda yerli ve parçası bol ve honda daha yeni bir kasa. Mazdanın 1 yıl ömru kaldı bu kasada.

Ben olsam Honda alırdım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha önce 2 farklı kasa mazda 626 kullandım ve şimdi de mazda 3 kullanıyorum. Bu araç ödediğin fiyata sıkalasındaki pek çok araca gore oldukça sorunsuz. Zaten Almanya da TUV Kurumu en sorunsuz araç olarak mazda 3 u kendı sınıfında ve dıger sınıflarda 1. sectı.

Ben aracın boya kalınlığının ince olduğuna katılmıyorum.Zira arka sağ camurluğu  serseri bir beledıye otobusu soforu cızdıgınde boyatırken gordum oldukca normal bır boya kalınlıgı geldı bana. Ama boya konusunda bu sınıf otomobıllerde dıkkatımı ceken bır ucuzluk var o da kapı dıreklerının arasını sıyah boya ıle kaplamak yerıne sıyah bant ıle kapatıyorlar ve bu bant zamanla soluyor.

herhalde ekonomi amaclı bır secım olsa gerek. Zıra bu sınıfta bir gelenek halini aldı bu tip trikler.

O söylediğiniz bant çok kolay değişiyor, soldu ise servise sorun isterseniz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ama mazda 3 ile Honda civic arasındaki Honda lehine en önemli 2 koz honda yerli ve parçası bol ve honda daha yeni bir kasa. Mazdanın 1 yıl ömru kaldı bu kasada.

Ben olsam Honda alırdım

Honda iyi bir araba, ancak Mazda 3'ün iç mekan kalitesi yok. 3'te çok iyi bir ambiyans yakalanmış, hem sportif, hem kaliteli. Neredeyse BMW 3 serisi ile aynı kalitesi. Honda'da bu kalite yok ve kimileri beğense de bana göre dashboard u çok sıkıcı.

Kasa değişimi beni de düşündürüyor, ama keyfine değer. 1-2 seneye satar yeni kasaya geçerim, zaten uzun süre aynı arabayı kullanamayanlardanım bende  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Honda iyi bir araba, ancak Mazda 3'ün iç mekan kalitesi yok. 3'te çok iyi bir ambiyans yakalanmış, hem sportif, hem kaliteli. Neredeyse BMW 3 serisi ile aynı kalitesi. Honda'da bu kalite yok ve kimileri beğense de bana göre dashboard u çok sıkıcı.

Kasa değişimi beni de düşündürüyor, ama keyfine değer. 1-2 seneye satar yeni kasaya geçerim, zaten uzun süre aynı arabayı kullanamayanlardanım bende  :)

hatta ben ilk zamanlar bmw 1.16 lara benzetiyodum torpido çizgilerini.. :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mechanicker

honda ve mazda her ikiside kalite otomobil markalarıdır fakat sakın mazda3 ün yenisi gelecek nasıl olsa ben honda alayım gibi düşünme ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest architect

Bu arada aracımın 40000 km bakımını yetkili bir serviste yaptırdım geçen nisan ayında. Kaldırıma çıkarken rotu vurmak gibi bir hatadan dolayı rot kolu değişti.Genel bakım yapıldı ve toplam kdv dahil 510 ytl ödedim.Değişen parça 130 ytl idi. Bu arada balataları da kontrol ettiler ve bu şekilde kullanmaya devam edilirse daha çok dayanacığını söylediler. Ben Opel corsa kullandım 78000 km bir dönem. Araç 2 kere ön balata, 1 kere baskı balata, 1 kere triger kayışı ve sayamadıüım kez rot başı değişti.

Başka bir örnek de Hyundai. Bir arkadaşım her 10000 km bakımda 800 ytl altında ödemiyordu.Benimle yakın zamanlarda o da Getz'i 50000 km bakıma soktu. Sonuç 930 Ytl Cash. Adamlar 5 yıl garanti veriyorlar ve sorun oluşmasın diye aklınıza gelebilecek her yorulma olasılığı olan parça erkenden değiştiriliyor.

Sonuç:

5 Yıl Garanti

Aynı dert Honda'da da olması muhtemeldir diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...