Jump to content

Çiğ Yakıt Kokusu Geliyor (98-03)

Guest Osmanlı1299
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest Osmanlı1299

malum havalar sıcak,yakıt işi sakat,sıcak havada buharlaşıyor ve en tehlikeli konumu buharlaşmış konumu olduğundan...

çok haklısınız. en kısa sürede önlemini alacağım inşallah. kontrol edilmeli acilen. bazı arkadaşlar araçlar bazen yapar büyük bi sorun değil demişti fazla üstüne gitmedim, işin aslı  son günlerde çok kullanmıyorum aracı bu da etkili oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Osmanlı1299

acep bunlar egzostun contasınımı takmadılar o kadar da deil dediğinizi duyar gibiyim :D

:) evet taktılar işlem yapılırken oradaydım çünkü :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Osmanlı1299

sen soruma cevap ver abi yangın söndürme varmı araçta muayeneyi yapmam bak :D

muayeneden 45 gün oldu geçtim kardeşim var :) artık yeri şöför koltuğuna en yakın yer olacak :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

egzostu yeni takmış olmalarından dolayı büyük ihtimalle oradandır, kaynakta kaçak vardır diyerek oyumu kullanıyorum. ancak bujiler de değiştiyse ve yanlış buji takıldıysa veya yine ateşlemeyle ilgili bir sıkıntı varsa çiğ benzin atıyordur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

egzostu yeni takmış olmalarından dolayı büyük ihtimalle oradandır, kaynakta kaçak vardır diyerek oyumu kullanıyorum. ancak bujiler de değiştiyse ve yanlış buji takıldıysa veya yine ateşlemeyle ilgili bir sıkıntı varsa çiğ benzin atıyordur.

abi bence kaynak yapmamışlardır ek yerinden değişmiştir egzos

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Osmanlı1299

abi bence kaynak yapmamışlardır ek yerinden değişmiştir egzos

kaynak yapıldı bir kaç yerden , hatta boruya ek bile yaptılar. komple değiştirmedik boruları 600 ytl gibi uçuk bir rakam söyledikleri için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o zaman :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba

Aracımda yakıt kokusu var arkadaşlar. araçta LPG de var tam olarak lpg mi benzinmi bilmiyorum :) ama yoğun bir koku olmaya başladı bir haftadır. çiğ bir koku, az haşlanmış yumurta kıvamında  ;D motor soğukken yapıyor daha çok. LPG taktırdığım yer "sen sanayide ii bir japon ustası bul hoca bi göster" dedi. fırsatım olmadı henüz ,sizin engin tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Hepinize çook teşekkür ederim sizden burada çok şey öğreniyorum. (egzost değişiminden sonra oldu bu sorun.

)

Valla benim bir önceki araçta da vardı o sorun ama ben benzin kokusunu sevdiim için hiç umursamıyodum acayip kafa yapıyodu :D

Yanlız kaçak LPG.de ise bunu çok rahat anlarlar herhangi bir LPG.ciye git kaçak var mı yok mu baksınlar ihmal etme tehlikelidir... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg'de kaçak varsa kokusu ayırt edilir zaten. Bunu anlamak için de en kolayı bulaşık deterjanını köpürtüp süngerle köpük kontrolü yaparsın yani klasik yöntem :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

3 hafta arka arkaya egzostçuya gittiğimi bilirim. her seferinde kaynak tazelendiği halde 1 haftalık kullanım sonunda bir yerlerinden delinip içeriye koku vermiştir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mechanicker

ben lpg yi hiç hesaba katmadan tamamen benzin üzerine konuşuyorum :) ben egzostta kaçak olduğunu sanmıyorum çiğ benzin kokusu araç benzini çiğ atıyorsa gelir yahu :) ateşlemede sorun olabilir motor yanmayı tam olarak yapamıyordur veya filtre ve hortumlarda kaçak vardır ben bunlardan şüpheleniyorum.bence kaputu aç motoru karış karış incele özellikle filtrenin oralarda bir sızıntı varmı bak.filtre in out yönlü ve out tarafına gelen yüzünde içinde süzgeç benzeri kapaklı gözenekler var eğer filtrenin ters takılma gibi bir durumu varsa muhtemelen yakıt ters yönde debi yaptığı için oluşan basınçtan bağlantı yerlerinden sızıntı yapar.bunu kontrol et derim.eğer böyle bir durum varsa çok geçmeden birde pompa işi çıkarabilir başına ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...