Jump to content

Porsche, VW hisselerini artırdı

Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Porsche Automobil Holding SE, 16 Eylül Salı günü, Volkswagen hisselerinin % 4.89’unu alarak, Porsche’nin Wolfsburg merkezli otomobil üreticisindeki toplam payını % 35.14’e çıkarttı.

Porsche Automobil Holding SE, Volkswagen adi hisselerinin % 4.89’unu alarak, Porsche’nin Wolfsburg merkezli otomobil üreticisindeki toplam payını % 35.14’e çıkarttı. Porsche’nin, VW yıllık genel kurulunda kalıcı bir çoğunluğa sahip olmasını sağlarken, oy hakkı itibarıyla % 35’in üzerine çıkarak, Porsche, Wolfsburg merkezli grubun fiili kontrolünü elde etmiş oluyor. Porsche CEO’su Dr. Wendelin Wiedeking konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Volkswagen içindeki paylarını yüzde 50’nin üzerine çıkarma hedeflerinin devam ettiğini, attıkları yeni adımla % 50’lik hedef için yollarına yeni bir kilometre taşı eklediklerini belirtti.

%35.14’lük pay dolayısıyla, Volkswagen’in çalışan temsilcileri, Porsche SE’nin Fabrika Yönetim Kurulu ve Porsche SE Denetim Kurulunda yer alacaklar. Porsche SE’nin Fabrika Yönetim Kurulu, artan pay ile ilgili bilgilendirilecek ve Kurul’dan kendini yeniden düzenlemesi istenecek. Dr. Wiedeking, Fabrika Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu’ndaki Porsche ve Volkswagen çalışan temsilcileri arasındaki iş birliğinin, her iki şirketin, birbirinin konumunu daha iyi anlamasına ve daha yapıcı ve ileriye dönük bir ortak birlikteliği sağlamasına yardımcı olacağından emin olduğunu ifade etti. Volkswagen’deki ilave pay artışının gelecek aylarda gerçekleşmesi bekleniyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...