Jump to content

Motorun Yağ Yakması? (89-94)

Mustafa06
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest mustafa_g

Normalini bilmiyorum.

Motoru güzelce yıkatın. 1 hafta kadar kullanın. Sonra bir motor ustasına gidip yağ kaçağı olan yerleri tespit ettirip gerekli conta v.s. değişimlerini yaptırın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

120 psi 8.3bar eder benim motorumun (FE,2.0) sıkıştırma oranı 1:9.2 (F6 motorun sıkıştırma oranını bulamadım) ki havanın 1 bar olduğunu kabul edersek max kayıpsız değer 9.2 olacaktır kayıpları da gözönünde bulundurursak ve eğer sıkıştırma oranları benimkiyle aynıysa değerler çok iyi yani tahmin ettiğim gibi aracınız yağ yakmıyor sadece yağ eksiltiyor gözünüz aydın :)

şimdi gelelim sorununuza

motoru adamakıllı bir yıkamacıda alttan üstten her taraftan yıkadıktan sonra 2-3 gün bineceksiniz sonra ustanızın yanına gidip durumu anlatacaksınız. birlikte üstten ve lifte kaldırıp alttan yağ kaçaklarına bakacaksınız yağ tapa keçesi gibi basit bir arızadan tutun da krank keçelerine kadar heryerden yağ kaçırabilir. hazırlıklı olun :)

sizin adınıza sevindim doğrusu bizim araçlarımıza 200bin vız gelir tırıs gider şu anda altımda geçici olarak 155binde 1.5dci clio var ve inanılmaz üflüyor keza yeni bir çok araç 200.000i görünce sekmanlardan kaçırmaya başlıyor. aracınızın kıymetini bilin.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu arada motor sıcakkenki yağ seviyesine aldanıp motora yağ eklerseniz fazla yağ keçelerden sızar hatta keçelere zarar verebilir motor soğukken bakılması konusunda ısrarım bu yüzden.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...

300 binde araç var...dayıma düşünüyoruz..70 bin km dir yağ eksitiyormuş. lpg li araç...ne kadar masrafımız gider  sizce motor yapılmasına..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağ eksiltme bir problem değildir. Yağ yakma da öyle(çevreye verdiği rahatsızlık hariç). Tabi yağ yakma arızası giderilmesi iyi olur büyük problem açmaması için. Ancak 20 yaşında bir arabanın yağ eksiltmemesi daha garip olur bence. Herhangi bir tamirat gerektirmez. 8 veya 10binde bir filtreler değişir yağ düzenli olarak eklenir. Yağ eksiltiyor diye araba alınmazsa alınacak araba zor bulunur zaten. Şahsi görüşüm budur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

mazda familia 1.8 dohc motorlu araçlar için konuşuyorum bendeki kullanım kitapçığında aracınızı 10km yapmadan durdururyorsanız yağ değişimini 5000 km de yapın diyor. yani yağ eksilmesi normaldir bu araçlarda. tabi kullanım 10km nin altında ise

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...