Jump to content

Dünya’nın en pahalı otomobili

NeBiAnd
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Dünya’nın en pahalı otomobili

15.7 milyon sterlin değerinde Ferrari

Çok nadir bir klasik olan; 1962-1964 yılları arasında FIA’nın GT klasmanında yarıştırılmak üzere en az 100 adet üretilmesi gerekirken sadece 39 adet üretildiği halde, esrarengiz bir şekilde yarışlara girmeye onay alan Ferrari 250 GTO’lardan biri, ismi açıklanmayan bir İngilize açık arttırma yolu ile 15.7 milyon sterline satıldı.

Rekor daha önce, 1987 yılında 4,000 otomobil meraklısının izlediği London’s Royal Albert Hall’de düzenlenen müzayedede 5.5 milyon sterline satılan Bugatti Type 41 Royale’e aitti.

post-19-141695271682_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman lafımı geri alır alan kişi için tekrar söylerim :)

bir paradoks içine girer gördüm seni... bunlar yatırım aracı artık anlamsız tablolar, eski paralar, hitlerin erotik resimleri vs...gayrimenkul falan ölü yatırım oldu :D  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Robb Report'un bu ayki reklamında bi Bugatti mi ne var, 3 tane varmış dünyada, herhalde satılsa bundan daha pahalıya gider. Çok da şekilli tarz bi araba. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 16 yıl sonra ...

Bu WSJ makale, Ferrari'nin lüks otomobil pazarını domine etmesinin ardındaki çılgın ekonomik gerçekleri anlatıyor.  Ferrari birçok modelinin üretim adetlerini bilerek sınırlandırıyor.  Bu da onu aranan bir marka ve Avrupa'nın en değerli otomobil üreticisi yapıyor.  Ferrari güncel hisse fiyatı ile halen tam $90 milyar piyasa değeri ediyor.  Üstelik bunu bir senede sadece 13,752 araç üreterek gerçekleştiriyor.

Bir Ferrari satın almak için sadece para yeterli olmuyor.  Aynı zamanda şirket ile uzun dönemli bir ilişki içinde olmanız gerekiyor.  Ferrari CEO'su Benedetto Vigna son bildirisinde şunu söyledi:  "Biz bir otomotiv şirketi değiliz.  Biz otomobil üreten bir lüks ürün şirketiyiz."

Ferrari yukarıda bahsettiğimiz gibi bu başarısını bazı modellerindeki "limited edition" yani sınırlı sayıda üretim adetlerine borçlu.  Enzo Ferrari'nin eski bir sözü var:  "Ferrari her zaman pazarın talep ettiğinden bir adet eksik üretim yapacaktır."  Ferrari'nin ticaret direktörü Enrico Galliera sadece paranın yeterli olmadığını şöyle anlatıyor:  "Biz şunu anlamaya çalışıyoruz: Ferrari ile etkileşiminiz nedir?"  Müşterilerin LaFerrari gibi bazı üst modellere sahip olması için son üç sene içinde bir Ferrari satın almış olmaları önkoşul olarak istenebiliyor.

Ferrari sahipleri özel bir klübün üyesi de oluyor ve çok özel davetlere katılma hakkı elde ediyor.  Ferrari üyelerinden bu davetlere misafir olarak arkadaşlarını ve birtakım özel insanları getirmesini talep edebiliyor.  Böylece bu kişilerin de belki bir gün bir Ferrari sahibi olabileceği olasılığı üzerinde duruluyor.

https://www.wsj.com/articles/the-wild-economics-behind-ferraris-domination-of-the-luxury-car-market-8427dff0?st=augJD9&reflink=desktopwebshare_permalink

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...