Jump to content

ABS hakkında yanlış bilinenler

NeBiAnd
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 65
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

5

• NeBiAnd

5

• 507

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

abs fren mesafesine etkisi sıfırdır herzaman devreye girmez sadece ıslak kaygan zeminlerde devrededir viraj esnasında etki saglamaz bunu eps yapar üç yıl okulda böle ögrettiler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abs fren mesafesine etkisi sıfırdır herzaman devreye girmez sadece ıslak kaygan zeminlerde devrededir viraj esnasında etki saglamaz bunu eps yapar üç yıl okulda böle ögrettiler

ABS nin devreye girmesi için ıslak kaygan zemin olması şart değil, fren esnasında çapraz tekerler birbirinden faklı hızlarda dönmeye başladığı anda devreye giriyor. Durma mesafesine de çok etkisi var diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

virajda frene basmadığın sürece abs nin bişeye etkisi yoktur tabi etki esp"dedir, frene basıp kızaklarsan virajın dışına çıkarsın abs barsa olabildiğince yolda kalırsın. kuru zeminde dediğin gibi abs ve normal frenlerin durma mesafesi neredeyse aynıdır yada en fazla 1-2 metre farkediyordu, zamanında top gear"da izlemiştim abs testi yapmışlardı.. ama ıslak ve kaygan zeminlerde etkisi yadsınamaz bence..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kuru zeminlerde fren mesefesine etkisi yoktur abs li araba kaymaz diye birşey yok sedace kontrol sizde olur ıslak zeninlerde sadece kontrolun sürücüde kalmasını saglar virajda capraz tekerlerre farklı fren kuvveti uygulamaz bunu uygulayan eps dir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kuru zeminde fren mesafesini etkilemez diyorsunuz ama araç kızaklarsa da mı etkilemez ? Hakan 1-2 metre fark edebilir demiş ki o bile yeterli . Duran bir cisme çarpmadan 1-2 metre önce durmak ile çarpmak arasında ciddi fark olduğunu düşünüyorum.

Bir de dikkat edersen ben yukarıda çapraz tekerlere farklı kuvvet uygular demedim . Farklı hızlarda dönerse ABS devreye girer dedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

absnin asıl fonksyonu düz yolda ilerlerken (zemin ıslak kuru çamurlu gözetmeksizin) yapılan sert frenlerde lastiklerin kitlenerek aynı düzlemde gitmesini önlemektir.ayak maksimum güçle fren pedalındayken engelden kaçılabilir.bahsettiğiniz gibi abs devreye girene kadar yani tekerler kitlenme eğilimi gösterdiği noktaya kadar normal bir fren sisteminden farksızdır.buraya kadar hepimiz hemfikiriz :)

abs kimi araçlarda durmayacakmış hissine sahip olsada abs siz bir araçtan daha başarılı duruş mesafesine sahiptir.virajda abs tabanlı ek sistemler olmadıkça normal frenli bir arabadan çok önemli bir fark sağlamaz(yavaş girilen,sert olmayan virajlarda katkısı tabiki olur) onun dışında merkez kaça karşı gelecek fiziksel dengeleme yapmaz.saygılar...

arkadaşlar detaylı bilgi edinebilmek için:

http://tr.wikipedia.org/wiki/ABS_fren_sistemi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abs her zaman devreye girmez ani fern zamanlarında,ama hala idda ediyorum ve okulda ögrettikleri durma mesafesine etkisi yok

Seni mi kıracaz varsın olmasın :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

en etkili duruş iyi lastiklerle kazıklayarak yapılan frenle sağlanır.

ABS duruş mesafesini kısaltmaz, dururken aracın kontrolünü kaybetmemeyi sağlar.

örnek:

eğitmen - Demir Bükey

öğrenciler - milletvekilleri

konu - panik frende araca hakimiyet

Demir abide eski model bir golf, m.vekillerinde ise son model mercedes ve muadili araçlar. yola konulan kukalara çarpmadan ani fren ve manevra ile sağa kaçılacak ve yine o bölüme konulan kukaya çarpmadan durulacak.

Vekillerin alayı ABS ve bilimum ne kadar harf varsa hepsine sahip arabalarıyla tapagaz geldikleri ilk kukaya bodoslama giriyorlar. Golf-2 ile Demir abi aynı şekilde tapagaz geliyor, frene asılıp bırakıyor arabayı kukaların arasından geçirip zınk diye durduruyor. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uleyn birşey dedik alayınız muhalif oldunuz :D Elimde belge var ama kullanma hakkımı saklı tutuyorum. Mustafa sen sırf arabanda ABS yok diye böyle yapıyon değil mi ? :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...