Jump to content

ABS hakkında yanlış bilinenler

NeBiAnd
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest mustafa_g

Mustafa sen sırf arabanda ABS yok diye böyle yapıyon değil mi ? :D

benim arabama ne bakıyosun kardeşim, benimkinde hiçbişey yok ama gtr ve rx ler hariç hepiciğinizinkinden daha hızlı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 65
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

5

• NeBiAnd

5

• 507

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

mustafa bey selamlar.şu şekilde söyleyeyim abs nin yeni tanınmaya başlandığı yıllarda (türkiyede popülarite kazanmaya başladığı yıllar yani) otomobil dergilerinin birinde fren mesafesini uzattığını ancak engellerden kaçmayada olanak tanıdığını yazmışlardı.ancak günümüz araçlarında kısalttığını savunabilirim.hiç uzatmadan içimden geçeni, paylaşırsam az elektronik çok mekanik :D ancak acemi sürücülere panik anında usta sürücünün reflekslerini vermesinde yardımcı oluyor.

elektronik sistemler arasında muhakkaki olmasını isteyebileceğim esp dir.oda tadında olmalı yani istediğimde tamamen devreden çıkartabilmeliyim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1982 e 23 bmwlerde kullanılan abs günümüz otolarında kullanılan abs ile aynı içeriğe sahip değil muhakkak.

kişisel fikirler herşeyin önündedir ancak konu teknik olduğunda test imkanı mümkündür.

fren sistemlerinin tümden iyileştirilmesi konusunda haklısınız.zaten fren demek sadece fren diski kaliper vs oluşmaz.aynı zamanda amortisörlerdeki gelişmede buna etkili olmuştur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

test etmek elbette mümkündür. sonuçta konuşa konuşa doğru noktaya varılır ;)

şimdi yemek yemem lazım ama müsait olduğumda konuyu daha ayrıntılı yazarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

ABS nasıl çalışıyor diye sorsak hemen herkes cevabı az çok biliyordur. Tekerleklerin kilitlenmesini önlemek için balatalar diskleri bir sıkar bir bırakır ve bunu birim zamanda bilmem kaç kere yapar. yani aynı evde kullanılan aydınlatma lambasının saniyede 50 kez yanıp sönmesi gibi veya tüplü televizyonun vertical taramasını saniyede 60 kez yapması gibi.

çıplak gözle bakıldığında lamba sürekli yanıyor, tv. de tarama çizgileri diye bir şey yok ve frene basıldığında balatalar diskleri hep sıkıyor. oysa gerçek bu değil.

bu durumda sürekli olarak sıkılmayan bir diske karşı, yeterli basınç uygulayabilen iyi balata + iyi lastik + iyi diskten oluşan standart fren sistemi var. 4 lastiği kilitlenerek asfaltta iz bırakan bir arabanın mı ortaya çıkarttığı sürtünme kuvveti daha fazladır yoksa diskleri sık-bırak şeklinde tekerlekleri dönmeye devam eden bir arabanın disklerinde oluşan sürtünme kuvveti mi daha fazladır? sonuçta arabayı durduran güç bu oluşan sürtünme kuvveti değil mi?

öyleyse ABS arabayı daha kısa mesafede durdurmaz, manevra kabiliyetini korur mu? korur. benim buna ihtiyacım var mı? çok şükür yok :D:tey: 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mustafa bey aslen sizde bende abs ve diğer elektronik sistemlerden hoşnut değiliz.ancak şu varki insan heran aynı dikkat seviyesiyle yolu takip edemeyeceği için bu sistemler açığı minimize etmekle hayatımızı kurtarabilirler.

abs fren mesafesini kısaltırmı uzatırmıdan devam edersem ortak bir noktada buluşmak isterim.şöyleki yeni dökülmüş tozsuz mıcırsız bir asfaltta yeni ve kaliteli lastiklerle yapılan testte fren mesafesi konusunda haklı olabilirsiniz.yanlız aksi hallerde yani güzel ülkemin güzel asfaltlarında,bilinçli kullanıcı olan sürücülerin kullandığı süper lastiklerle abs li otomobil daha erken duracaktır :D lastikle zemin arasındaki ilişki azaltıldıkça,abs li otomobilin fren mesafesinin uzamasıyla ,abssiz aracın fren mesafesinin uzaması arasındaki fark azalacaktır.yani abs yol şartlarınıda tölere ederek güvenli duruşa çekecektir mesafeyi.

tartışmak doğruya yaklaştırır.farklı fikirleri paylaşmanında keyfi başka.saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

her iki arabanın da lastikleri kabaksa ve aynı yüzeyli yolda fren yapıyorsa yine abs daha geç duracaktır. lastiklerdeki kilitlenmeyi önlemek için bu şart.

en kötü ihtimalle abs olmayan araç kayıp bariyere bindirir ve bir şekilde yine daha önce durur. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

sonuç olarak fren mesafesinde abs'den daha önemli olan kriter lastikler + diskler + balatalar + yol şartları + westinhouse + fren hidroliği olarak sayılabilir. Önce bunlar iyi olsun ondan sonra abs olsun veya olmasın :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

abs li familia nın duruş mesafesi 42m iken abs siz aynı kasa ve model familianın duruş mesafesi 45 metredir.........

bu bilgiyi nereden bulduğunu söyleyebilir misin?

test yapılırken her iki araçta da aynı marka/model lastik mi varmış?

aynı yol şartlarında mı test yapmışlar?

3 metre çok ciddi bir fark çünkü ve ben böyle bir sonuç çıkacağına pek ihtimal vermiyorum. tüm şartlar eşitse ve yine de sonuç buysa o zaman ABS siz aracı kullanan denyo frene geç basmıştır diyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

İnat etme artık :) Kabul et işte :D

o kadar örnekle anlattık, açıkladık daaa

şimdi adamın bir tek 42-45 test sonucu demesini mi kabul edeceğim?

tamam o zaman benim arabam 31 metrede duruyor, aksini ispat edebilecek biri varsa mazda3'üne iddiaya girelim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

inanıyorum ki arabayı duvara toslarsam oracıkta durabilirim :D yeni mazda6 sına iddaaya giren varsa ben de burdayım,, hodrimeydan :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

inanıyorum ki arabayı duvara toslarsam oracıkta durabilirim :D yeni mazda6 sına iddaaya giren varsa ben de burdayım,, hodrimeydan :D

şşşş kopya çekme

kopya çekmeeeee :sopa:

ben önce bi tane sazan bulayım M3'üne el koyacağım ondan sonra sen 6 için çık ortaya ;):D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

tabi yaaa 1980 lerde çıkan fren diskleri hiç değişmedi değil mi?

sadece abs sistemini geliştirdiler ve bu sayede durma mesafesi kısaldı.

hadee hadeeeeee hadeeeeeeeeeeee....

sen git act deki çoluk çocuğu kandır, arabasını F16 sanan apaçilerle atış. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

çok bir ezik gördüm seni :)

ha

ha

haaa...

senin arabanda abs vardı değil mi?

hani şu puch veya bilimum mobiletlere bile geçilen AT arabasından söz ediyorum. o arabada neden böyle birşeye gerek duymuşlar ki, zaten gitmiyor araba :D

disklerde değişti ama olumsuz yönde.artık asbest kullanımı yasak.

asbest disklerde değil balatalarda kullanılıyor ve halen kullanılmaya devam ediyor diye biliyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...