Jump to content

Araç alırken sakın döviz kredisi kullanmayın

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar,

Mesai arkadaşım geçenlerde arabasını yeniledi ve bankadan o anda YTL ye göre çok avantajlı diyerek Japon Yeni üzerinden kredi aldı. Hakikaten de geri ödeme tablosuna baktığınızda ortalama bir artışı dikkate alarak bile ciddi bir kar elde edileceği görünüyordu. Bu haftaya kadar.

Bu mesajı yazmamın sebebi sanmayın ki kurların artmasından dolayı arada oluşan farktan kaynaklanan zarar . Hayır. Ondan daha kötüsü de varmış bankaların kredi verirken dile getirmedikleri KKDF , yani Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu.

Ne olduğunu kısaca anlatmak gerekirse kur farklarından dolayı bankaların elde ettiği gelir fazlasını Merkez Bankasının Bankalardan talep ediyor ve bankalar bunu direk müşterilerinden alıyor.

Mart 2008 tarihli haberde oldukça iyi anlatılmış bu durum

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=64243&cat=130&dt=2008/03/31

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet hatta ben otomotivci olarakta rica ediyorum döviz kredisi almayın çünkü adamın ocağına incir ağacı diker...!!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

kredi alırken ytl den şaşmayacan aldıgın  miktar zamana yenik düşüyor özetle para pul oluyor, bir diğer parayı pul etme yönteminide bugun keşfettim 1 tam birde çeyrek depoyla ankaraya gelebildim ancak :D ankara il sınırı 2saat 50 dk sonrası ve gidecegimiz adrese ulaşmak totalde yaklaşık 4 saat :D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

ona göre erken çıksaydın yola. mazeret mi yani şimdi bu ;)

bi sus ya :D dövizle araba alma konuyu saptırmayalım :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

hadi ordan :D bi sürü zarar ettim. lantisin parasını 1,95lerden € yapmıştım, mazda3 için 1,74ten bozdum :D pis girdi bu 3 bana :D

bide o kadarlık euro ile çok fazla bi kar edilmez , olacak şöle bi 500 bin euro canlı canlı tamam o zaman, borca girerken ytl den şaşmam arkadaş :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o kadar € olsa mazda forumunda işim ne... maserati TR forumunda admin olurdum :D

Bu mesajı okuyunca bir takım imkansızlıklardan dolayı alamadığımız Porsche'ler ve kuramadığımız porscheclubtr geldi aklıma :D Sayısal oynadın mı bu hafta patron ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Bu mesajı okuyunca bir takım imkansızlıklardan dolayı alamadığımız Porsche'ler ve kuramadığımız porscheclubtr geldi aklıma :D Sayısal oynadın mı bu hafta patron ?

3 var :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

evet japon yeni ile kredi çekmek çok avantajlı gibi görünüyor ilk etapta.Zaten sıfır taşıt kredisini de bu şekilde veren benim bildiğim bir tek banka var,hepsi okey demiyor yani.YTL olarak çekilen sıfır taşıt kredisinin faiz oranı 1.50 lerde iken japon yeni 0.44 seviyelerindeydi.Bu en son piyasaların alt üst olmasından sonra :( YTL kredi faiz oranları 1.70 civarına çıkarken japon yeni 0.90 olmuştu,iki katına fırladı yani..çok tehlikeli,ne olacağı belli olmaz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...