Jump to content

İşte Yeni Mazda 3 !!!

Guest axela
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

avrupadan gelen eski 626'larda dizel vardı zaten, ayrıca ticari modellerde yıllardır dizel var. yani Mazda dizel motoru yıllardır üretiyor. ha belki fordçular mazda'dan düzgün motor yapma konusunda birşeyler öğrenmişlerdir ortaklık döneminde. :D

elbette mazdanın dizelleri vardır sonuçta pikapları da var...Ancak mazda daha global bir marka. Başlıca japonya ve asya ile amerikada başarılı..Buralarda binek otolarda dizel tercih edilmediğinden , araştırma geliştirmeye para harcamayıp zaten japonların zayıf kaldığı avrupa pazarı için dizelleri grup içinden almak daha ucuza çıkar.En kral dizeli yapsa avrupada gene az satılıyor gene az satılıyor japon markaları.

bakın mitsubishi mercedesten (coltta) Vwden (outlander da), suzuki rönodan (vitarada ) vs dizel alıyor..

Mazdanın o açıdan grup içindeki hazırı kullanmak varken kendi üretmesi bana mantıksız geldi o açıdan öyle yazdım.

haa eski dizeller zaten kategori dışı. Modern dizeller ile aşık atamazlar...en ünlü dizel üretcisi isuzu idi bir zamanlar...

Neyse 1.6 dizelle ülkemizde şansı biraz artar. 1.6 105lik benzinli ile geri kalır. Birbirlerini dengelerler.

2.0 zaten getirmezler. 

Toyota avensise 1.6 132 bg atmosferik benzinli koydu bu arada. corolla ve civic 125 bg , mondeo 125 bg ford fiestada bile 120 bg atmosferik benzinli var. Mazdanın 1.6 105 ile şansı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 523
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

84

• Gökhan

52

• x-rayted

50

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

pardon ben yanlış değerlendirmişim...sözlerimi geri almak zorundayım sanırım :(

burada yazıyor. Herkes benim gibi düşünüyormuş ama mazda bu yeni dizelin ford ortaklığı olduğunu inkar ediyormuş ve kendi üretimiymiş..123 165 ve 185 bg versiyonları varmış .

http://www.channel4.com/4car/rt/mazda/mazda6+estate/26361/2

http://www.autobloggreen.com/2008/11/06/mazda-introduces-new-2-2l-mzr-cd-diesel-in-european-6/

gerçi bunlar 3te değil 6da kullanılacak ...demek ki mazda amerikan pazarından dizellerin yerinin artacağını düşünerek bu motor için para harcamış

3 için konuşursak yine aynı yere geliyoruz avrupada satmak için 2.0 dizele ihtiyaç var...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuyu geçen haftasonu Onur'un stok konusunu öğrenmek için Mazda yı aradığımda sordum ve maalesef aldığım bilgi (şimdilik) 105 beygirlik motorun korunacağı yönünde. Tabii onlar da aracın hafifletildiğini söyleyip performansta artış olacağını söylüyorlar ama bir hayal kırıklığı olacağı kesin. Ben hala umutluyum motor konusunda. İlk aylarda olmasa da bir süre sonra iyileşecektir diye düşünüyorum.

Ben esas Yeni Mazda3 ün dizel versiyonunu merak ediyorum. Sanırım o 1.6 109 bhp olacak..

:eek: aynı motormu gelecekmiş tüm hayelerim suya düştü  :kafa: mazda sen adam olmazsın  :sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

elbette mazdanın dizelleri vardır sonuçta pikapları da var...Ancak mazda ..........

.........Toyota avensise 1.6 132 bg atmosferik benzinli koydu bu arada. corolla ve civic 125 bg , mondeo 125 bg ford fiestada bile 120 bg atmosferik benzinli var. Mazdanın 1.6 105 ile şansı yok.

ben sanki Mazda'da dizel motor yokmuş gibi algıladığım için öyle yazmıştım :)

ikinci kısım için şunu söylemek lazım, diğer markalar 125hp motor diyor ama o değer TR şartları için geçerli değil çoğunlukla. Mesela Honda 125 diyor ama gerçekte 110hp civarı o araçlar. Ben bu zamana kadar 125hp veren Honda göremedim malesef. Kaldı ki, test sonuçlarına bakıldığında 0-100 veya ara hızlanmalarda Honda'nın değerleri Mazda'dan daha iyi değil. E o halde hani nerde aradaki 20hp? bir örnek daha vereyim, daha şurda 2 akşam önce yanımda gazlayan 320 BMW'ye bir miktar fark koyduğumda muhtemelen sahibi direksiyonu kemirmeye başlamıştı. bu nasıl oldu ben de anlayamadım, biri 2 litre 6 silindir 150hp diğer 1.8 litre 115hp ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilemiyorum.. Var mı bir kaynağın ? :)

doğuş seve seve veriyormuş garantiyi :D

ayrıca abi sonuçta bu araçlara garantiyi mazda veriyor distribütör mazda'nın garantisinden yararlanmıyor mu ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Orası belli değil, çok karışık, hele böyle bir distribütör değişikliği durumunda....:) Dua edelim araç sorunsuz, yoksa çok kişinin ve eski-yeni distribütörlerin başı iyice ağrırdı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiesta için bir şey diğemiyeceğim ama 125 at gücünde Hondanın yürüdüğünü bende hiç şahit olmadım.Kağıt üzerinde kalıyor sadece. ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hafta sonu uydu kanallarında zap yaparkene TG motori diye bir italyan kanalında karanlıkta bir iç mekan gördüm, bir an için ışık açıldı ve ben o an kanal değiştirdim..Sonra bu mazda içine benziyor 6 olmasın dedim ama döndüğümde bunun yeni 3 videosu olduğunu gördüm. İçi valla pek güzel de yolda çok peugeot imiş gibi görünüyordu. Bayağı gözalıcı idi videoda...Merakla bekliyorum :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ama Yurdum insanı bakacak kağıt üzerindeki duruma.

Gökhan abi kesinlikle insanlarımız kağıt üzerine bakıcak yola yansıtmasına değil  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanki daha önce yoktu, getirtmedik diyememişler..

Artık dizel motoru var

Yeni Mazda3’ün motorları da Avrupalı müşteriler göz önüne alınarak geliştirilmiş. Önceki nesilde Türkiye’deki tek motor seçeneğini oluşturan 1.6 litre hacmindeki 105 beygirlik motor yerini korurken; seriye 2.0 litre 150 gücünde benzinli bir motor seçeneği daha eklenmiş. Mazda3’ün pazarda istediği başarıya ulaşamamasının en büyük nedeni olan dizel motor seçeneği ise yeni nesil ile birlikte tüketicinin beğenisine sunuluyor. 1.6 litre hacminde ve 109 beygir gücündeki dizel motor, yeni Mazda3’ün segmentteki rakipleriyle daha çetin bir mücadele içine gireceğini gösteriyor. Düşük devirlerden itibaren 240 Nm’lik torku sürücüsüne sunan bu motorun 100 kilometredeki ortalama yakıt tüketimi ise 4.5 litre..

http://www.hurriyetoto.com/oto/otoyasam/haberdetay.php?cid=7161

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yakıtı çok az torkuda çok yüksek performansıda okadar iyi olur fakat 1.6 benzinli mazda3 105 bg olması beni üzdü ama kilo hafifetiyseler belki ozaman biraz daha seri olur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer donanımı beklentimi karşılarsa benzinli düşünmem.. Tabii birde dizele otomatik şanzıman koyacaklar mı koyarlarsa 4 ileri mi 5 ileri mi olacak onlar da önemli :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...