Jump to content

İşte Yeni Mazda 3 !!!

Guest axela
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 523
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

84

• Gökhan

52

• x-rayted

50

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

amerikadadizellerin artacagini hic sanmam.  cunku suan benzinin galonu 1.8  dizelin galonu 2.3 dolar :D  allah nasip edderse bundan sonraki mazdam ya yeni mazda6 yada rx serisi olur. yenimazda3 guzelde olsa kotude olsa o motorla isimolmaz. bikere bindigime bi daha  binmeye gerek yok eger ekonomik bir neden olmazsa.

ne oldi sana kadir yaw piyango filan mı çıktı :D bi de türkçe konuş anlamıyom çok gücüme gidiyo 1 galon kaç lt.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burak, pek otomatik dizel bana getirilecek gibi gelmiyor. Ama güzel olur. Gerçi bu ağırlıkla çoğu akranına kök söktüren 105BG'lik benzinli motor, 109 dizelle daha bir iyi olur düşüncesindeyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ne oldi sana kadir yaw piyango filan mı çıktı :D bi de türkçe konuş anlamıyom çok gücüme gidiyo 1 galon kaç lt.

3.785lt

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bildiğim kadarıyla bu 1.6 dizel motorda otomatik yok, yani avrupa sitelerinde de yok. Zaten avrupalı dizeli ekonomi için istediği için pek otomatik talep etmiyor sanıyorum.Otomatik isteyen genelde 2.0 üstü dizelle istiyor. 

Ford bu motorda 2-3 sene CVT denemiş fena çuvallamıştı apar topar vazgeçtiler. PSA aynı motoru hem klasik otomatik hem basitleştirilmiş denenlerle kullandı bildiğim kadarıyla ford gibi bir sorunu yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ford bu motorda 2-3 sene CVT denemiş fena çuvallamıştı apar topar vazgeçtiler. PSA aynı motoru hem klasik otomatik hem basitleştirilmiş denenlerle kullandı bildiğim kadarıyla ford gibi bir sorunu yok.

Bir ara bu motorlu, CVT li bir Ford düşünmüştüm ama problemleri okuyunca vazgeçmiştim. Bu konuyu Ford ile de konuştum CVT yi aldıkları firma dan yedek parça temininde sıkıntı olduğu için vazgeçtiklerini söylemişlerdi.

Şanzımanda çıkan problemlerin sebebi de sanırım yüksek torkmuş. Yüksek torkta CVT çatlıyor deniyor. Başkalarının yalancısıyım

2006 dan sonra Mazda6 da kullanılan 5 ileri otomatikler bildiğim kadarı ile CVT değil ama oldukça da stabil şanzımanlar. Yeni Mazda6 da da aynısını kullandılar. Eğer Mazda3 te de bunu kullanırlarsa bence 1.6 dizelde bu seçenek sunulabilir..

Mazda eğer pazarın büyüklüğünü görürse Rusya örneğinde olduğu gibi pazara özel araba üretebiliyor (Mazda2 nin otomatiği şu anda sadece Rusya da var) . Bakarsın o kadar büyürüz , bize özel donanım getirtiriz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Az kalsın bende bakıyordum ya. Fokus otomatik. Selman abi döndürdü sağolsun. :D

Valla şartlar uygun olsa düz müz alınır, dizel 3

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vw' nin otomatik şanzımanları çok güzel kısa vites aralıkları (6 ileri) ve sarsmadan geçişi çok iyi :)

hade bakal›m müslüman mahallesi buras› salyangoz sat›lmaz bize :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ford grubu da çift kavramalı otomatik debriyaj kullanmaya başladı. Şimdilik sadece 2.0 dizel versiyonda..Hatta Volvo S40 satılmaya başlandı Türkiyede..

Ancak bu çift kavramalının (DSG benzeri) mazdada olup olmayacağını bilmiyorum. 1.6dizelde kesin olmuyor onu biliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda Japonya da küçük araçlarda CVT kullanıyor ama sanırım Avrupa da hiç kullanmadı . Bu tarz bir şanzıman değişikliğine giderse önce bir autoshow da bunu duyurur ve sergiler diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...

Bu konuyu geçen haftasonu Onur'un stok konusunu öğrenmek için Mazda yı aradığımda sordum ve maalesef aldığım bilgi (şimdilik) 105 beygirlik motorun korunacağı yönünde. Tabii onlar da aracın hafifletildiğini söyleyip performansta artış olacağını söylüyorlar ama bir hayal kırıklığı olacağı kesin. Ben hala umutluyum motor konusunda. İlk aylarda olmasa da bir süre sonra iyileşecektir diye düşünüyorum.

Pardon tekrar diriltiyorum bu konuyu ama bazı forumlarda bu 1.6 benzinlinin 105ten 110 bge yükseltildiği yazıyor, bilmiyorum ne ölçüde doğru. 110 daha alınabilir gelir tabii insanlara..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pardon tekrar diriltiyorum bu konuyu ama bazı forumlarda bu 1.6 benzinlinin 105ten 110 bge yükseltildiği yazıyor, bilmiyorum ne ölçüde doğru. 110 daha alınabilir gelir tabii insanlara..

Ben de bilmiyorum. Sanırım 1-2 aya kadar netleşir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...