Jump to content

İşte Yeni Mazda 3 !!!

Guest axela
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

hee valla...

2 artık pek satılmaz çünkü 1.5a talep az...

3 yok ..

6 zaten en boşunu 43bine veriyordun,  yine de 1.6 lardan ucuz olamıyorsun pek alan yok..pahalı olan exclusive modellerde pazar zaten itibarlı markaların elinde..

Şu an bir tek RX-8 iyi satıyordur , o da hem zaten kalmadı hem de zaten hacmi az segment , markayı döndürmeye yetmez..

Batar bu Mazda görürsünüz?

keser misin sen 22binden verdiğin 1.3 2yi..Oh olsun işte :(  Halbuki şimdi 1.3 mid 2 olaydı 22ye vereydiler. Kıyamet gibi olmasa da satar hiç olmazsa ceplerine para bırakırdı..

Neyse aslolan yeni 3 sedan 1.6 dizel DSC standart , 6 HY , klima , CD çalar, 4 cam otomatik, yağmur far sensörü ,cc, alaşım jant, sis farı vs  ile 39-40 bin olursa güzel satar. Dizel değil de benzinli ilk etapta gelirse ve dizel ÖTV indirimi sonrasına kalırsa daha da kötü olur..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 523
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

84

• Gökhan

52

• x-rayted

50

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Evet doğru bir yaklaşım.Stoklar tükendi oturup bekliyecek değiller heralde.

Tüm dünyada resmi olarak ilan edilmiş bir piyasaya çıkış zamanı yok henüz bildiğim kadarıyla.Tüm dünyada aynı andamı başlarlar yoksa Amerika ve Japonya öncemi başlar acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

canada da birkaç aydır , amerikada bir süredir yeni 3 satılıyor ama orada 2.0 ve 2.5 satılıyor.US specli arabalar..

bize ise euro specli 1.6 ve 1.6 D gelecektir. bildiğim kadarıyla avrupada hiç yeni 3 satılmıyor daha

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün Mazda Lojistik Müdürü ile görüştüm.

Yeni Mazda3 ler gemilere yüklenmiş, yoldaymış. Nisan ayı sonuna doğru Barselona, sonraki 3 hafta içinde de Türkiye ye gelecek ama bu teslimat Avrupa ya giden ilk araçlar olduğu için ülkeler bu teslimattan azar araba alacaklarmış ama müteakip haftalarda daha fazla araç gelmeye devam edecekmiş.

Kısacası Mayıs'ın 2.-3. haftasından itibaren araçlar bayilerde boy gösterecek ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla o soruma bir türlü cevap alamıyorum :D ama sanırım ilk gelenlerde olmayacak.. Bayilerdeki broşürlerde de dizel seçeneği görünmüyor şu anda. Belki bayilerden daha net cevap veren olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bayiilerde broşür var mı?

Esenlere en yakın bayii hangisi :D :D

Veya akşam 1den geçip Volcara mı uğrasam ?

Bir de - sağlığına dua edeceğimiz- iyi bir insan o broşürü scan edip foruma koyabilir mi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aman 1,6ların getirilmesini durdurmasınlar 1.3 mazda2ler gibi sonra neyaparız :D

bence o tarih öncesi dönemden kalma motor mazda 3 te en fazla 1 bilmedin 2 yıl kalır. Milletin elindeki 1.6 lar 125-132 bg arasında ..en kötüsü 115 bg..fiestada bile 120 bg 1.6 benzinli var...

mzada mecbur geliştirecek onu..

bakın mazda 1.3 86 bg liği üretmeyi  bıraksa bişey demezdik. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de senin gibi düşünüyorum. Son dönem Mazda kendi ürettiği motorları sunuyor. Tahmin ediyorum ileride hem 1.6 benzin hem de 1.6 dizel motorların yerini yenileri alacak.

2.2 dizel , 2.0 ve 2.3 benzinli motorlarda yaptığı gelişmeler ( i-stop teknolojisi )  yakın zamanda 1.6 ya da yansıyacaktır. Sonuçta Avrupa büyük pazar ve oradaki CO2 emisyon oranlarına daha uygun bir motor geliştireceğini düşünüyorum. 1.5 ten 103 beygir elde eden 1.6 dan da 115-120 beygir elde edebilir gibi geliyor bana..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

1.5 ten 103 beygir elde eden 1.6 dan da 115-120 beygir elde edebilir gibi geliyor bana..

çok daha fazlasını da elde eder ama değişmeyen kural: ne ka beygir o ka benzin.

ya da Honda veya diğer bir iki markanın yaptığı gibi paper horse power arttırımı yapıp psikolocik olarak tatmin edecek insancıkları :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hondanın 90ların sonundaki yalan katalog beyanları yine yetersiz otomotiv yöneticisi hatası sonucudur.

Biliyorsunuz bir sürü horsepower ölçümü var. Bizim kullandığımız standart amerikan SAE , bir de ingiliz horse power var..

Bir brake horse power var.

Bir DIN horse power ve bir de JIS var. JIS japon standardı ve yanılmıyorsan SAE nin 1.13 katı..Honda yöneticisi bunu bilmediğinden 120 rakamını alıp yayınlamış oysa bu JIS rakamı ve yaklaşık 105 bge denk geliyor..

Benzer olay flash ta da vardı onlar da DIN ile belirtiliyordu ki olandan daha yüksekti..

103 bgklik mazda 2 1.5 motoru caponyada 117 bg olarak satılıyor sanırım (JIS olarak)

Yavv bende deja-vu oldu. Bu sayfada ki tüm smesajlar birkaç sayfa önce de aynen yazılmamış mıydı ?  :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

aynı uygulamayı Subaru'da yapıyor ama zaten yüksek güçlü makineler olduğu için kimse sorgulamasını yapmıyor. ayrıca sadece flash için değil, tüm reno araçlar için DIN normu kullanılıyordu. bu şekilde DIN normunu kullanan başka firmalar da var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

aklıma gelmişken; yeni tip ruhsatlarda hp olarak mı geçiyor kW olarak mı?

ruhsat değişimi için düzenlenen ek-1 belgesini dolduran saygıdeğer hanımefendi Ördek için 115kW ve 18540cc yazmış. aynen ruhsata geçerse büyük şenlik olur :D;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hürriyette bugün hemen yarım sayfa mazda3 haberi var . Kısa başlıklar benden:

- ilk etapta sadece 1.6 105 bg benzinli. Otomatik de olacak. Dizel 2-3 ay sonra

- normalde hazirandan itibaren gelecekmiş ama (benim de ısrarlarımla :D ) ÖTv indirimine yetiştirmek için öne çektirmişler.

- ilk etapta 300-350 araç geliyor.

- başlangıç fiyatı 36500 TL.

- tüm yıl içinde 1000 sedan 500 hb satmayı planlıyorlar. ÖTv indirimi uzatılırsa 5bine çıkabilir ( buda ilk hedef olan %1 pazar payı eder) [ benim notum: 36500le başlayan 3 fiyatı ile %1 pazar payı hayal :( demek ki üst donanım dizel 45-48 bine ulaşacak maaşallah cetta fiyatı gibi..].

ahan da linkler

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/11370485.asp?gid=254

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/11370487.asp?gid=254

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şu an sedn base 31300, kampanya ile 28200.. Normalde bu arabanın yani yeni kasanın maliyeti de hemen hemen aynıdır. Donanıma bağlı olarak...

hadi yeni kasa daha donanımlı 1000-2000 daha verelim  kampanyasız fiyatın 1000-2000 üstü 32-33 bin makul olur..

Şimdi bunlar keriz silkeleme fiyatları. Bekleyenlere özel fiyat. Şimdi kampanyasız indirimsiz liste haa özaydın şahsuvar açıklanan 3-4 altına verir onu bilemem.

Üstelik bikaç aya dizeli çıkacak insanlar dizel isteyecektir.

Beklentilerim biliniyor.İyi donanım . (DSC, dig klima, manüel fites, en az 6-8HY, sensörler, CC vs , mümkünse SR bana maliyeti 35i falan geçmemeli. 115lik focus sedan fiyatı 34800 , tamam ESPsi yok ama 15 tane fazladan beygiri var aşağı yukarı herşey de var arabada..

Yani gazetede yazana göre söylüyorum. Mazda dünya genel müdürü diyor ki amerika ve japonya doydu. Rusya türkiye gibi pazarlarda gelişmemiz lazım. Türkiyede yeri sabit markalar var, mazda bunları geçemez. En iyiyi en uyguna satarsa pazar payı alır. İşte uygun fiyatlı mazda2 alanların çoğu marka bağlılığıyla ünlü markalardan geldi ben 2006 fiesta yerine, barış yanılmıyorsam yaris yerine , DHdeki agresif arkadaş jazz yerine aldı.

Sonuç olarak bence mazda 3 aynı donanımdaki focus sedandan azcık ucuz olmalı ki çok satılsın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...