Jump to content

İşte Yeni Mazda 3 !!!

Guest axela
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest mustafa_g

Helin,

"beygir gücü araba sattırır, torq yarış kazandırır" sözünü hatırlatırım sana.

Honda'nın neden daha fazla sattığıyle ilgili tespite kesinlikle katılmıyorum. Honda daha fazla satıyor çünkü;

Gebze/Şekerpınar'da fabrika açtılar ve Toyota ile Hyundai gibi yerli üretim statüsünü kazandı. Bunun anlamı yedek parça, servis v.s. gibi konularda insanların gözünde iyi bir konuma taşınmış oldu. Tunerler için daha çok tercih edilir oldu, çünkü Mugen gibi tescilli bir firmanın desteğini alabiliyorlar. Sadece görsel modifiye değil, performans modifiyesi için de istedikleri parçaları e-bay m-bay uğraşmadan doğrudan temin edebiliyorlar. Yani uzun lafın kısası, Honda ile Mazda'nın kıyaslanması elma ile armutu kıyaslamaktan farksız. Beygirleri yılkıymış, fren mesafesi 42 metreymiş falan bunları geçin bi kere. Eskinin her yaş kesiminden Tofaş'çılarının büyük çoğunluğu şimdinin Honda'cısı oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 523
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

84

• Gökhan

52

• x-rayted

50

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

1.3 86 bg mazda2 yi beğenmeyip 1.5 103 bg için övgüler düzen bu forumun  VWnin 8V pancar motoru ile birlikte (ki vw nin alternatifleri var) segmentindeki artık en zayıf ve en eski motoru bu kadar övmesine bir anlam veremiyorm...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.3 86 bg mazda2 yi beğenmeyip 1.5 103 bg için övgüler düzen bu forumun  VWnin 8V pancar motoru ile birlikte (ki vw nin alternatifleri var) segmentindeki artık en zayıf ve en eski motoru bu kadar övmesine bir anlam veremiyorm...

Kim yapmış öyle birşey ? Benim ağzımdan çıkmadı öyle bir laf :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

üretmek ve satmak iki ayrı fenomen.

satmak başlı başına bir sanattır, ilimdir. çok satan, sattıkça satışını arttırır, satamayan satmadığı sürece hiç satamaz. satışçının iyisi zaten kötü malı satabilendir. 

semavi arkadaşımıza özelde de yazmıştım, bugün toyota ve honda motoru ve bir tekeri olmayan 'otomobil' üretse gene satar, gene satar. bu yenilmesi zor, güçlü bir imajdır.

çok satan araçlardan almak kullanıcı için bir rahatlıktır, güvendir. mustafa güneş arkadaşımızın da belirttiği gibi toyota ve honda yerli üretici konumundadır, bunlar bile bir satış hamlesidir, parça, servis, yerli olmak vb. halk arasında etkilidir.

ama bu; direksiyonu tutmanın, gaz pedalına basmanın ve vitesi değiştirme zevkini vermez.

ben mazdayı hasbelkader, honda bayisinin yanında olduğu için denedim ve çok etkilendim.

mazda insanları o direksiyonun başına geçirecek hamleler yapmalı. kağıt üzerinde de olsa beygiri düşük olmamalı, fiyatı cazip olmalı, fotolardan içi ve dışı ile insanları etkilemeli. gidip bir bakalım dedirtmeli.

bu noktada aynı sıkıntı lancer da da var. lancer ve mazda3 kesinlikle civic ve corolladan fiziksel olarak daha iyi bir otomobil.

ama dediğim gibi satmak ayrı bişey...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben ingilis mazda3 forumuna üye oldum. türkiyeye hiç dizel mazda3 gelmedi. yeni kasanınki gelecekmiş. ben de cmax yerine düşünüyorum. ama fordda olan intercooler borusu maf sensör smart alternator sorunları falan bunda da oluyor mu diye sordum..genelde yardımsever olurlar ama frekanslarına giremedim heralde. daha kimse cevap vermedi..şöyle bir baktım siyah duman ve maf sensör problemlerinden bahsediyorlar ama onlar da eski bizimki gibi 2004 2005lerde yine benzinli düz 1.6 almak en iyisi gibi...

bu hafta biri hem de mod ayrıntılı cevap verdi..klasik veya bşlinen problemi yok 1.6D nin.

gönül rahatlığıyla 1.6 D alın anacııımm..:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayatta övmem o motoru ki basımızı cok agrıttı zamanında 2003 golf te.. trendline otomatikti ve yaklasık 13sn gibi bi 0-100 performansı varken benzini deli gibi iciyordu, mazda3 melek kalır onun yanında.. ayrıca motor arızası veriyodu sürekli, baya masraf actı basımıza.. bi sorun var, sorun ne tam anlayamadık ama parca degistirmemiz lazım dediler.. dogus oto ya faks cektiler yarı yarıya karsıladık sonra aynı sorun devam edince bizde bi tanıdık aracılıgıyla takasta galerinin tekine itelemek zorunda kaldık..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün şahsuvaroğluna uğradım, kapıya bir pikap koymuşlar. İçerde de bir tane beyaz 6....Pek işler parlak değildi çünkü araba yok..Neyse yeni 3ün broşürünü aldım. O kadar yalvardım kimse de scan etmedi bende de scanner yok, iş başa düştü tek tek yazacam buraya...

..................................base.........................touring..........................touring+

EBD,EBA,ABS.............+.............................+........................................+

DSC  ve TCS...............+.............................+........................................+

ön,yan,perde HYları.....+.............................+........................................+

arka araç izleme..........-..............................-.........................................+

adaptif arka sinyal.......+.............................+.........................................+

15 çelik jant.................+.............................-..........................................-

15 alaşım jant..............-..............................+.........................................-

16 alaşım jant..............-..............................-.........................................+

yağmur ve far sensörü.-.............................+.........................................+

ısıtmalı ön cam.............-.............................-...........................................+

ön sisler.......................-.............................+..........................................+

park sensörü...............-..............................-...........................................+

katlanır ayna...............-..............................+...........................................+

Cruise control.............-..............................-............................................+

çift bölgeli AC.............-...............................+...........................................+

ısıtmalı ön koltuk.........-...............................-............................................+

deri direks.ve vites.....-...............................+...........................................+

YB ve bilgi ekranı.......+...............................+...........................................+

Lastik basınç izleme...-................................-...........................................+

Kararan Dikiz Aynası .-................................+...........................................+

Sunroof.....................-.................................-...........................................+

Bir iki donanım daha var ama baydı artık yazmak..

Vmax 184 (HB), 188 (sedan) ..Başka bilgi yok otomatik yok sadece ortalam tüketim var. İlerşde kesinleşecektir diyor.Xenon yazmıyor ama muhtemelen yoktur İnşallah tüm arabalar mercekli farlıdır. Renkler:

kutup beyazı, kristal beyaz, alüminyum gri, mika siyah, gök mavisi, grafit gri , indigo mavi, olimpik sarı ve hızlı kırmızı.

Ben doğal olarak şu arka araç izlemeyi merak ettim ne ola acaba?

Bu durumda 16 alaşım, SR ile touring + bana uyar ancak fiyat farkına bakmak lazım. Boyutları bu kadar büyüyen arabayı 15 alaşımla getirmek bence yanlış. Millet 17 takıyor artık.Arabalar 15 mayıstan sonra... Hayırlı olsun gari :)

Edit : KDA ( Kararan Dikiz Aynası) açık olarak yazıldı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15" hangi devirde kaldı ???

sorarsanız aerodinamik ve yakıt tüketimini düşürmek için diyeceklerdir

moda oldu :)

(katalog bende var, fırsatım olursa jpeg olarak koyacağım)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu arada katalog, biraz baştan savma ve aceleye gelmiş gibi geldi.

internetteki resimlerden farklı bir içerik yok.

müşteriye yok demektense elinde bişey olsun diyerek yapılmış bence. muhtemelen bilgiler değişecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arka araç izleme olayı hatırladığım kadarıyla sol (veya sol ve sağ da olabilir.) şeritteki arka trafiği sürekli izliyor. Arkadan belli bir hızda araç yaklaştığı zaman sürücünün aynadan görmemesi ihtimaline karşı uyarı veriyor. Bir nevi şerit değiştirmeyin uyarısı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet Uygar öyle bir şey.."arka şerit değiştirme desteği ve kör noktaları izlemeyi birleştiren radar tabanlı sistem" diye yazıyor..

Valla ESPnin standart olması güzel..

CC, KDA, yağmur park ve far sensörlerinin olması güzel..

Lastik basınç izleme sistemi de beni kıllandırdı. Genellikle yedek lastiği olmayan arabalara koyuyorlar o sistemi.

Forddada gerçi araba yok ama titanium benzinli focus ki ESP hariç touring ile benzer donanım sayılır..35e falan veriyorlar...Eeee mazda 3ün baz donanımı mı 36500 olacak...

Bu base donanıma 36500 pahalı yav...Normalde 30un altında olması , hadi yeni araba diye 30 falan olması lazım bence...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

corollada 15" en düşük donanımda var, şirket aracı diyebileceğimiz class modelinde,  o da düşük hacim ve beygirli dizel motorlu.

son satılan mazda 3 modellerinden daha düşük özelliklerin gelmesi çok kötü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yeni base de 15" sac jant

yeni turing de 15" alaşım jant

yeni turing+ de 16" alaşım jant

hatırladığım kadarıyla en son satılan base'ler bile 16" alaşımlıydı.

bu biraz garip geliyor bana, ben yeni kasayı beklemeyi tercih ettim ve şimdi daha fazla para vererek daha azını alabileceğim. (sanırım almayacağım)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence en çok touring donanım ile satılır..Bunda 15'' alaşım olması kötü olmuş. Keşke 16 olsaydı..24-25e satılan 1.3 motorlu high donanım mazda2 de bile 16 alaşım jant var ;)

touring ile touring + arası farklar:

- arka araç izleme

- alaşım jant

- ısıtmalı ön cam

- ısıtmalı koltuk

- park sensörü

- cruise control

- lastik basınç izleme

- sunroof..

Bana sorarsanız elzem olan sadece cruise var bunlar içinde...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...