Jump to content

İşte Yeni Mazda 3 !!!

Guest axela
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 523
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

84

• Gökhan

52

• x-rayted

50

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Zaten çıkar çıkmaz almak

yaklaşık 110bindir o 109luk dizeli kullanıyorum. 2005te 3ü ilk gördüğümde 1-2 aya gelecek denmişti. 4 yıl geçti hala gelecek deniyor...Mazda muhtemelen bunun DPFli versiyonunu kullanacaktır ve araç euroIV olacaktır.Ford ise bildiğim kadarıyla euro III ve filtresizi hala getiriyor.

Bu motor eğer aynen ford motoru ise egr valv problemleri ve intercooler borusu problemleri olabilecektir.

Ben valla almıyım o zaman. 1.6 dizeli yüksek fiyat farkı ile alıyorsunuz ama 50-60 bilemedin 70-80de satmak lazım , çünkü ülkemizde 100bini geçmiş dizellerden ikinci elde cüzzamlı gibi kaçılıyor. Bizim cmaxe 70-80de görmeden 28 veririm diyen vardı. 100 oldu alıcı yok. 100bini geçen dizel benzşnliyle aynı paraya iniyor. zaten pahalı aldın son zamlarla aşırı ekonomik de değil , bakımı da pahalı. 2009 ititbariyle çok da avantajı kalmadı . Onun için 2yi benzinli aldım..

105 bglik benzinli ile tüm avrupada mazdanın hiç şansı olmaz. Toyota ve hondanın 125 ,132 bglik 1.6larına karşı. 

Bilgiler için teşekkürler. Mazda yeni kasada kullanılmak üzere yeni motorlar üretti ama yüksek hacimli olduğu için Türkiye ye gelmesi zor. Bildiğim kadarı ile son devirde ürettiği 2.2 Turbo Dizel motor da bunların arasında ama bize zor gelir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten çıkar çıkmaz almak

Bilgiler için teşekkürler. Mazda yeni kasada kullanılmak üzere yeni motorlar üretti ama yüksek hacimli olduğu için Türkiye ye gelmesi zor. Bildiğim kadarı ile son devirde ürettiği 2.2 Turbo Dizel motor da bunların arasında ama bize zor gelir.

mazda kendisi dizel mi üretti ben bilmiyordum.

ford PSAnın ortak 2.2 dizeli olmasın o..tek turbolusu 155,  çift turbosu duruma göre 160, 175 bg veren..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olabilir tabii. Sonucta dizel motorlarda cok ortak kullanim var ama okudugum makale sanki yeni uretilmis bir motor gibi algilaniyordu. Bulunca eklerim linkini

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 3 ün avrupada satması için iyi bir 1.6 ve  2.0 benzinli

iyi bir de 2.0 dizel lazım..

fordda hepsi var ama  mazda ile artık paylaşır mı bilmem

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda da da var bu tip motorlar (ayni motorlar olabilir bilemiyorum) ama Mazda Turkiye Mazda3 icin 1.6 motor dan buyuk secenekleri Turkiye ye getirmeyi pek istemiyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda da da var bu tip motorlar (ayni motorlar olabilir bilemiyorum) ama Mazda Turkiye Mazda3 icin 1.6 motor dan buyuk secenekleri Turkiye ye getirmeyi pek istemiyor

tabii tabii vergi yükü nedeniyle haklı ama 1.6 benzinli 105 zayıf kalır o kesin...

1.6 dizel anca ülkemizde 1-2 yerde satar zaten volümü ne? Avrupada 1.6 değil 2.0 dizel tercih edilir genelde..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki sipariş verilse ve 6 ay kadar da beklemek göze alınsa, yine mi gelmez?

İthalat prosedürünü bilemiyorum tabii, muhtemelen yapılması gereken maktu harcamalar vardır her donanım için, kurtarmıyor falan derler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İthal edebilmek için yedek parça , garanti, kullanım klavuzu v.s. gibi birçok gereklilik var demişlerdi. İş sadece arabayı getirmekle kalmıyor yani. Bunlar zorunluluk mu bilemiyorum ama bu sıkıntılar varken getirtemeyiz demişlerdi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

peki grey market üzerinden getirilse ??? bildiğim kadarıyla artık ithalatçı firmalar grey marketlerden alınan araçların garantisini vermek zorunda

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

mazda kendisi dizel mi üretti ben bilmiyordum.

avrupadan gelen eski 626'larda dizel vardı zaten, ayrıca ticari modellerde yıllardır dizel var. yani Mazda dizel motoru yıllardır üretiyor. ha belki fordçular mazda'dan düzgün motor yapma konusunda birşeyler öğrenmişlerdir ortaklık döneminde. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Artı olarak Mercedes kolumanla konuştuydum oldu bi kaç ay.

Valla şaşırdım dediğinie satış elemannın , Aynen şunu dedi.

MB türk ithalatı (has-gülsoy-koluman-menger vs vs) araçlara 2+2= 4sene garanti verioruz 2006 lardan itibaren.

Grey market araçlara ise (almanyadan fabrika çıktığı andan itibaren 2 sene garanti verioruz. Zaten ithal edildiğinizde bu garanti 1.5 seneye inio otomatik.

Biri bir distribitör dieri dier distribitör ve almanyanın 2 büyük otomotiv firması

internette bunun üzerine şuan araştırma yapıyorum bu yazıyıda modifiyem.com'da buldum üyelerden birinin yazdığı yazı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda'nın geliştirdigi yeni nesil dizel ile ilgili Mazda'nın kendi sitesindeki haber ;

http://www.mazda.com/publicity/release/2008/200809/080909b.html

Bu motoru bildiğim kadarı ile Mazda6 da kesin kullanacaklar ama  Yeni Mazda3 te kullanılacak mı emin değilim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...