Jump to content

DSC Nedir? Ne Değildir?

sudef
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar bu DSC denen alet ne zaman devreye girer merak ettim.Dün bir viraja biraz sert girdim bakalım napacak diye ama hiç oralı olmadı,resmen arabanın arkası savruldu ama DSC ile ilgili hiçbir belirti görmedim,malumatı olan varmı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla girmiştir ama belki siz fark edememişsinizdir.. yani eminim dsc olmasa araba daha beter savrulurdu..ben bariz şekilde arabayı topladığını fark ediyorum sert virajlarda..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

DSC daha cok yavas virajlarda kendini hissettiriyor. Ben fren pedalında bile hissediyorum bazen DSC yi. Ama Helin in de dediği gibi; sert virajda muhtemelen dsc olmasa daha kötü bir sonuç çıkacaktı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

valla girmiştir ama belki siz fark edememişsinizdir.. yani eminim dsc olmasa araba daha beter savrulurdu..ben bariz şekilde arabayı topladığını fark ediyorum sert virajlarda..

ben hiç bişe hissetmiyorum zaten mükemmel pilotajımdan dolayı dsc yi emekli ettim ben :D :D :D:geyik:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok yararlı sistem kadir abi ne zaman çalışır gibi sorunları yok istediğin an çalıştır :D

İllada dscyi devreye sokmak istiosan viraja girmene gerek yok boştayken yüksek devirlere çıkar ayağını debriyajdan birden çek DSCnin çalışıp çalışmadığını görürsün :) ( kısacası patinaj diolar bizim köyde :D)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşte orada yanıldın MSC :D O devreye giren TCS .. :)

sistemler karıştı pardon abi :D  en güzeli işte hepsini off yap kafana takılmasın hemde araba sürdüğünü hisset ne o öyle yok arka kaymasın yok pati çekmesin bize ters onlar :D  

O zaman şöle yapıoruz viraja giriyoruz elfoyu (elfrenini) çekiyoruz aracın arka kaymaya başladığında elfoyu indirip dscnin etkisini görüoruz.Bu mudur Burak abi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bilmeyen arkadaşlara en basit şekilde anlatırsak.. TCS çekişi kontrol eder. yani patinaja düştüğünde gaza hükmeder...ESP hem çekişe hemde frenlere hükmeder. TCS arabanın özellikle virajlarda kaymasını önlerken ESP hem kaymayı önler hemde limitlerini aşıp kayan bir arabanın tekrar çizgisine oturmasına yardımcı olur.

DSC bunun neresinde? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bilmeyen arkadaşlara en basit şekilde anlatırsak.. TCS çekişi kontrol eder. yani patinaja düştüğünde gaza hükmeder...ESP hem çekişe hemde frenlere hükmeder. TCS arabanın özellikle virajlarda kaymasını önlerken ESP hem kaymayı önler hemde limitlerini aşıp kayan bir arabanın tekrar çizgisine oturmasına yardımcı olur.

taş geldi :D :D sistemler aynı olmasına rağmen bi çok firma değişik isimler kullanıo karıştırır oldum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Allah'ın sopası yok işte, arabalarınızda bir sürü kısaltma var ama hangisi ne işe yarıyor belli değil. Kara düzen bas gaza gitsin, bas frene dursun sisteminin gözünü seveyim :D

semaviye not: Gülnur hanım viraja girerken el frenini kendisi çekiyor artık, körle yatan şaşı kalkar mode: ON durumunda şu sıralar kendisi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu saydığınız harfler çok olduğunda "yanlaya yanlaya gelin çocuklar el ele el ele verin çocuklar" şarkısı pek söylenemiyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu saydığınız harfler çok olduğunda "yanlaya yanlaya gelin çocuklar el ele el ele verin çocuklar" şarkısı pek söylenemiyor :D

muhahahahaa be kanka  :sopa::D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...
Guest zarzorbulduk

bende DSC ile  ilgili  yeni konu acıp deneyimli mazdacılara soru soracaktım ama ne de olsa düzgün cevap vermiyorsunuz  burdan soruyum ben  mazdayla ilk kez uzun yol yaptım ama normal virajlarda bile direksiyonu başka biriyle kullanıyormuşsun gibi bir his oldu bir süre de dsc yi kapatıp sürdüm o zaman araba daha rahat gibiydi  psikolojik mi yoksa dsc her zaman  mı açık ufak virajlarda yön değiştirmek  isterken falan her zaman devredemi ben sadece viraja hızlı girdiğinden zaman arabayı kaydırdığın zaman devreye girdiğini sanıyordum mesala bu konuda geyik yapmadan aydınlatırsanız sevinirim geyiği sonra yaparız ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamamen psikolojik çünkü DSC sistemi direksiyona değil frenlere etki eden bir sistemdir . Frenlere de ancak bir dönüş sırasında anormal bir durum algıladığı zaman etki eder.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...