Jump to content

DSC Nedir? Ne Değildir?

sudef
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 3 ay sonra ...

Selam Arkadaslar. DSC hakkindaki yazilarinizi okudum ve ilk gunden beri beni rahatsiz eden olayi size bir danisayim istedim. M3 aracimi DSC aktif halde kullaniyorum surekli. ancak  , Ayagim gaz pedalinda oldugunda ozellikle bozuk satihlarda araba inanilmaz bir sekilde asiliyor kendini saga-sola. Ornek vermek gerekirse , Moskova'da ozellikle sehirici genis yollarda resmen buyuk araclarin yol uzerinde biraktigi tekerlek iz derinlikleri mevcut. Ozellikle bu tarz zeminlerde kullanim inanilmaz zorlasiyor ve de dikkat istiyor. Esim iki eli ile direksiyonu yerinden cikaracakmis gibi kavriyor mesela ! :) DSC yi devredisi biraktigimda durum biraz daha degisiyor ama arac yine de tamamen kontrolume gecmiyor ! saga ya da sola egimli ama cok duzgun yollarda da durum ayni ! Acaba DSC de bir dengesizlik mi var diye dusunuyorum ve bu yuzden sizlerin de fikrini almak istedim. Bunun disinda arac yola resmen kedi gibi tutunuyor. islak zeminde yuksek hizda ,hatta zemin bozukken bile  kesinlikle savurmuyor ! ve DSC isigini da neredeyse hic yanarken gormedim.DSC sistemini daha once BMW ve SAAB marka araclarda uzun sure kullanmistim ve m3 de yasadigim bu tarz rahatsiz edici surus hissetmemistim.Yoksa mazda nin DSC si bumudur ? :) fikrinizi , deneyiminizi paylasirsaniz sevinirim. Saygilarimla. (Aracim mazda 3 flash edition adi altinda Rusya'da satilan full modeli ama manuel ! )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

DSC ışığını görmediğin sürece DSC devrede değil demektir.

Ağır araçların iz bıraktığı yoldaki rahatsızlığın hiçbir sistem ile alakası yok. O yolda hangi araba olsa aynı davranır. Lastik kendini ize oturtmaya çalışır .

Arabanın yola tutunmasından neden rahatsızlık duyduğunu anlayamadım :) Olması gereken de o değil mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yola tutunmasindan bir sikayetim yok aksine mutluyum :) benim yoldaki izlerden kastim "yoldaki egim" idi :) sifirdan kalkista , super ama hafif egimli asfalt uzerinde de aynisini yapiyor arac.Hemde direksiyonu tek elle normal sekilde tutmama ragmen resmen kontrolumden cikaracak sertlikte ! Beni dusunduren iste bu :) onceki aracim Saab 9.3 ve surekli kullandigim sirket araci BMW 5.30 neden ayni hissi vermiyor o halde ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sanirim dediginiz gibi aracin suspansiyonu ile alakali bir sertlik bu.Az once servisi arayip kafamadaki soruya cevap aramaya calistim.En kisa surede servise getirmemi ve kontrol edeceklerini soylediler.Ayrica ayni aractan test surusu icin bir mevcut daha oldugunu ve gerekirse aradaki farki anlamak uzere onu da deneyebilecegimi soylediler.(Rusya'da deneme surusu icin bile neredeyse ucret talep edilen bir anlayista boyle bir servis pes dogrusu! ) Servis de sizin soylediklerinize benzer bir yorumda bulundu ve nedense "maalesef" diyerek mazda nin sert suspansiyonundan bahsetti.Ve ayrica lastiklerden kaynaklanan farkli bir sorun olabilir dedi. aksam is cikisi servise ugrayacagim. Ayrica belirtmek istiyorum ki : m3 un yol tutusu gercekten lux sinif araclari aratmayacak kadar guzel ve sirf bu yuzden civic-m3 arasindaki tercihimi yeniden mazda dan yana kullanmistim.Cevaplariniz ve ilginiz icin cok tesekkurler arkadaslar.Saygilarimla..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dun aksam servise ugradim.arabayi servis calisanlarindan birisi test etti ve normal dedi.Size sordugum sorularin aynilarini teknisyene de sordum ve gulumseyerek "mazda boyle" dedi.Sanirim lux araclar kullandiniz oncesinde diye de ekledi :) "emin olun alistiktan sonra guvenli ve zevkli bir arac oldugunu anlayacaksiniz ayrica cok da saglamdir " diye devam etti.Sirf arabada bir sorun olmadigina emin olmam icin ayni model aracla deneme surusu yaptirdi ve surus sonrasinda "gercekten oyleymis" dedim. Demek ki diger mazda modellerini bilmiyorum ama m3 un direksiyonu bmw kadar dinamik ve hassasmis bunu da ogrenmis oldum..Kisacasi birsuru marka model arac kullanmama ragmen ilk defa farkli gelen bir araca kendimi alismak zorundaymisim gibi hissediyorum :) guvenli, sorunsuz olsun da varsin beni biraz zorlasin deyip ilginize cok tesekkur ediyorum. Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

DSC benim kontrolümde 2 kez, bir kez de babamın kontrolünde devreye girdi.

Ben kullanırken kar yağmıştı, virayda 20 - 30 km hızla dönüyordum, birden lastikler kaydı, diğer araçlardan kalan lastik izinden çıktım, bariyerle öpüşeceğiz derken garip sesler duydum, sanki ilahi bir güç aracın ön tarafını kaldırıp tekrar yola soktu. :D Tabi ilk defa başıma geldiği için epey şaşırdım. İnsan kaza anında tutanak, servis, kasko falan düşünüyor hiçbirine gerek kalmadı çok şükür :)

Babamın anısı da akşamüzeri, işten eve dönerken dalgınlıkla viraja çok süratli girmiş, araç savrulmuş DSC devreye girmiş ve aracı toparlamış. Babamın "ne biçim araba bu araba savruldu, ben toparlıyorum o kendi bildiği gibi gidiyor, servise götür arızalanmış bu" dedi. Ben DSC'den bahsettim, sallamadı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Exclusive

DSC arabayı çok çok iyi koruyor bence şahsen denedim :

- Boş bir alanda DSC aktif iken 40 km süratle direksiyonu sağ-sol yaptım araba savrulur gibi oldu ve DSC nin devreye girmesiyle kendine geldi .

- İkincide bu sefer DSC Off tuşuna basıp DSC yi kapadıktan sonra tekrar 40 km süratle aynı şeyleri yaptım ama araba kendini rahat toparlayamasada çok sapıtmadı .

- 3. İse DSC yi kapatmak istediğimi vermiyor diyen arkadaşlarımız için. :) Anahtar ACC konumundayken DSC Off Tuşuna basılı tutarak ON konumuna getirip çalıştırıyoruz ve aracı tutan hiçbirşey kalmıyor !! Bu şekilde denediğimde ise 45 km ile denedim ve Spin attım !! ve DSC nin hayati önemini iyice anlamış oldum ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu aracı 45 km hızla spin attırmak büyük bir beceridir özel olarak çalışmak lazım :D DSC siz 160 la bile viraj dönerken aracın kaymasını çok rahat gaza basıp çekmeyle ayarlayabiliyorsunuz.Tabi refleksleriniz iyi ve soğukkanlıysanız :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Exclusive

Bu aracı 45 km hızla spin attırmak büyük bir beceridir özel olarak çalışmak lazım :D DSC siz 160 la bile viraj dönerken aracın kaymasını çok rahat gaza basıp çekmeyle ayarlayabiliyorsunuz.Tabi refleksleriniz iyi ve soğukkanlıysanız :D

Doğru söylüyorsun ama arabaya özellikle spin attırmaya çalışırsan oluyor :D denemek serbest zevksiz de değil hani insanın tekrar tekrar yapası geliyor :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doğru söylüyorsun ama arabaya özellikle spin attırmaya çalışırsan oluyor :D denemek serbest zevksiz de değil hani insanın tekrar tekrar yapası geliyor :))

Araç kaymaya başladığı an müdahale ediyorsan ve araç hala kayıyorsa DSC olmadan spin attım diyebilirsin. Fakat amacın spin attırmaksa değişik yöntemlerle yapılabilir :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Normal sürüşe DSC nin bir etkisi var mı? Yani benzin tüketimi, hızlanma, konfor vb. Direksiyonun sol tarafında DSC off düğmesi var, kapatmanın bir avantajı mı varda  böyle bir şeye gerek duyulmuş.

Birde DSC off desemde bir daha ki kontağı çevirmemde gene devreye giriyor, Exlusive'in mesajında belirttiği gibi ACC konumundayken basarak kontağı çevirmeyi denemedim yarın deneyeceğimi ama bu şekilde kapatmak diğer ABS TCS gibi şeylere etkisi olur mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

abs ye etkisi olmaz ama dsc düğmesi araçta ne varsa dsc-tcs vs hepsini kapatır virajlarda savrulmaya daha yatkın hale gelir araç kalkışlarda daha seri olabilir off konumundayken ama patinaja da düşer bu durumda

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kullansan bir dert kullanmasan bir dert yani :)

benim sürekli açık

abs ye etkisi olmaz ama dsc düğmesi araçta ne varsa dsc-tcs vs hepsini kapatır virajlarda savrulmaya daha yatkın hale gelir araç kalkışlarda daha seri olabilir off konumundayken ama patinaja da düşer bu durumda

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mefuhan

arkadaş arabaya özellik olarak konulduysa vardır bir faydası.neden devre dışı bırakalım.millet arabasında özellik teknik destek arar biz var olanı kapatalım diye uğraşıyoruz. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...