Jump to content

DSC Nedir? Ne Değildir?

sudef
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest mustafa_g

viraj içerisinde tekerleklerden gelen dönüş bilgilerine göre aracın kaydığını veya savrulduğunu anladığında devreye giren bir sistem. böyle bir durumda tekerleklere farklı oranlarda fren basıncı uygulayarak aracı normal çizgisinde tutmaya çalışan "YARDIMCI" bir sistem. yardımcı sistem deniliyor çünkü asıl ve gerçek kontrol yine sürücüdedir ve bu sistemin amacı sadece sürücüye yardımcı olmaktır.

senin anlattığın şey daha çok yetersiz lastik basıncı veya kötü lastikten kaynaklanabilecek bir kontrol güçlüğüdür muhtemelen.

bu kadar ciddi yorum yeter mi?

biraz da geyik yapabilir miyiz şimdi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

devreye girdiği zaman zten ışık yanıp sönüyor ve ses çıkarıyor(bundan tam emin değilim) fark edersin. ben şimdiye jadar sadece aracı kaldırırken gördüm çalıştığını. pati çekdiği için. yoksa virajda girmesi için baya çaba sarfetmek lazım. sizinki o yüzden psikolojik. haydi devam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Patinajda devreye giren TCS ( Traction Control System ) ama sonuç olarak aynı sistem sayılır..

Ses olarak da direksiyonun solundan sanki bir su sesi gelir gibi olur. Bunun dışında tabiiki frenleme sesi de ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest zarzorbulduk

baileys arkadaşta hafif virajlarda dscyi hissediyorum diyor  acaba dsc yi hiç birimiz bilmiyormuyuz acaba anllamadım  köylü gibi kullanıyoz mazdaları

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tamam teşekkürler geyiğe devam ...benim tekerlerkler orjinal turanza ondan mı yapıyor.

Lastikler çok etkilidir arabanın yol tutuşuna hele de hamur ömrü bitmiş ve diş kalınlığı azalmışsa..

DSC bilinmeyecek mistik bir sistem değil. Çalışma mantığı oldukça basit yukarıda anlatıldığı üzere.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest zarzorbulduk

her dönüş ve virajda  en iyi performansı almanız için sert bir gövde yapısı  hassas ayarlanmış bağımsız süspansiyon ve kesin tepki veren direksiyon konfor ve kontrolün üstün bir karışımı sunar ... bu kelimeler  mazda 3ün kataloğunda yazıyor her dönüş ve virajda kesin tepki veren direksiyon diyor o zaman dsc değil ama başka bir sistem mi var .benim tekerlekler sıfır .mazdası olan iki arkadaşım var biri 2 yıldır kullanıyor  ona sordum  biri dsc ile ilgili dedi diğeri bende anlamadım ama öle bir şey var dedi... esp benim de bildiğim kadarıyla virajlara hızlı girdiğinde araba kaydığı zaman arabayı toparlıyor o zaman benim virajlarda arabayı başkası gibi kullanıyor gibi hissetmem yukardakii tanıtımla ilgili bir özellik arabanın doğası....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Hani vakti zamanında sormuşumya bu DSC denen alet ne zaman devreye girer diye,işte bugün öğrendim ne zaman devreye girdiğini.Ankaralılar bilir,1011 kavşağının Konya yönünde  bir U dönüşü tüneli var.İşte o tünele biraz sert girmişim herhalde ki arabanın kıçının savrulduğunu hissetmemle ayağımı gazdan çektim,bu seferde ters tarafa savruldu o arada ABS'nin sesi benzeri bir tırrrrt sesi ile birlikte araba çizgisine girdi.Yani az kalsın sinek gibi duvara yapışıyorduk,bu ses bir an kulağıma melodi gibi geldi inanın.

Bu arada henüz 20.000 km'de olan ve kendini lastik zanneden iğrenç Turanza ER 30'lardan bir an önce kurtulmayı planlıyorum.  :sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben 1011 de yaptım askerliğimi. hatırlattığın için üzüldüm bir an.

inşallah dsc ye hiç gerek kalmadan bir ömür yolculuk ederiz diye düşündüm bir an.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Murat sen teşhisi koymuşsun zaten, kabahat sende ya da arabada değil, o lastiklere 20 bin km dayanmak büyük başarı, hemen değiştir derim....:)

Valla Selman abi haklısın da hangi marka alalım bilmiyorum ki,bu konuda da birçok şey yazıldı çizildi ama  :krrsz:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Değiştirmişken tabanı 225 yapmanı kuvvetle öneririm, 225/50 oluyor tam muadili, marka model keyfine kalmış, hangisi hesaplı gelirse etrafındakilerden, biz çoğumuz adrenalin aldık, çok memnunuz ama biraz tuzluydu, halen öyle mi bilmiyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Değiştirmişken tabanı 225 yapmanı kuvvetle öneririm, 225/50 oluyor tam muadili, marka model keyfine kalmış, hangisi hesaplı gelirse etrafındakilerden, biz çoğumuz adrenalin aldık, çok memnunuz ama biraz tuzluydu, halen öyle mi bilmiyorum..

Abi, 225 te biraz arabayı zorlar gibi geliyor,zaten performans malum.Ama bi araştırayım onuda bakalım. :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

guzel konu bende bir yorum yazim  :). Olay sole bir cok aracta ESP.DSC,VSA die farkli adlari vardir. Adlara girmeden o dugmenin fonksionunu yazim.... O dugmeye 2 tane guvenliksistemi baglidir, biri arac yanlamasin, biri arac patinaj cekmesin. Yanlama konusunda sole onu fark etmek icin 60 derecelik bir virajda azina kadar girin sonra 1 vites ile son gaz donun. Tam o ara ana panelde ya sari bir ucken veya yanlayan bir araba resmi goreceksiniz, vede aracan biraz yanlamayi durdurdnu fark edersiniz. Panitaj icin bir yokusta durun ve 4000 devir e gitrim ayanizi debrijadan cekin tekerlerkler biraz doner sonra durur.

Insallah hic DSC nin devreye girmesi kalkmaz.Guvenli surusler. :) :) :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...