Jump to content

Mazdalarınızda kullandığınız LPG markası ve performansı

Guest meco1
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 74
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

10

• Gökhan

4

• emredeler

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Guest mustafa_g

teşekkür ederim sen lpg taktırdınmı sonunda merak; forumlarda hep ikilemde kaldığını belirtmişsin.

kapak smileyi isterük :D

Mimgas marka takıldı.

İtalyan Rail enjektör ve lpg beyni, yerli depo ve buharlaştırıcı ile karma sistem yapıldı.

30 liralık gazla 180-200km. civarı yol yapıyor. bu da bana kapak olsun.

>:( >:(>:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

190 desek ve LPG yi 1.58 den hesaplasak Yaklaşık 10 lt yakıyorsun ve km de 15,7 kuruş ediyor . Benzinde neydi sarfiyatın Mustafa ?

uzun yolda 6,5 - 7 litre benzin yakıyordu.

ş.içinde ise yaklaşık 9 litreydi.

ama bu değerler normal kullanımımda geçerli. abarttığım zaman 11 litre civarı ş.içi 8-8,5 litre uzun yol tüketimi vardı.

lpg tüketimindeki değer karma kullanım değeri ve hiç de "aman az yaktırayım" diye kasmadığım değerler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

yakışmış yakışmış :D

senin işin gücün yok mu?

gidip kendine bi kulübe arasana. sonra senin arabayla ördeği takaslarız. üste 7-8 bin lira veririm sana, anlaşırız ;)

...bu surus karakterıyle devam et bakalım bir daha 7 yakabılecekmısın :)

dedim ya, az yaktırmak için hiç kasmadım. mesela 6,5-7 dediğim zamanlarda otobanda 100-110km hızla gittiğim zamanlar. ama lpg taktırdığımdan beri otobanda 150 den aşağı pek inmiyorum. tabi bu durumda ekonomi yapacağım miktarı radarlara yedirme ihtimali de var. şimdilik temiz gidiyor ama nasip kısmet artık :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

Merhabalar,konuyu hortlatmış olacam ama yeni aldığım mazda lantis aracımda zavoli marka kit var.performansı gayet iyi,alt devirler bazen biraz cansız kalsa da genel anlamda benzinle arasında pek bi fark olmuyor.tüketimi de ş. içi 250 kr ş. arası 200 kr civarı. benzinle tüketimi sorarsanız... benzin mi ? o ne ya? :D ilk çalıştırmayı yapabilsin diye çeyreğe yakın tutuyorum sadece

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracım 97 famili 1.8 şehir içi (istanbul) 11.5 lt civarı.lpg 2040 sayarsak 235 kuruş normal kullanımda.daha önce 12.5-13 civarı seyrediyodu.bakımdan sonra düştü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

2006 mazda 3 hb me brc marka lpg ankara mavi denizlerde taktırdım. 11.000 km oldu henüz hiç sıkıntı çıkarmadı(çok korkarak araştırıp taktırdım) sıkıntı derken hiç bir şey olmadı bile bu arada yani, tekleme, ikinci marş, lpg genel sorunları ve motorda çıkan bir arıza gibi hiç bir şey henüz yaşamadım umarım yaşamamda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...
Guest architect

30000 km'dir brc ve euro lpg+ kullanıyorum.

ilk taktırdığım zamanlarda euro lpg ile ciddi problem yaşadım.özellikle filtrelerde anormal yağlanma ve çekiş problemi oldu.gerçi çekiş problemi büyük ihtimalle yetersiz buji performansından kaynaklanıyordu.

aygaz'dan ürün müdürü murat yılmaz konu ile yakından ilgilendi. euro lpg + sanırım formül olarak oldukça olgunlaştı ki birdaha ciddi bir sorun yaşamadım.

yakın zamanda ngk'nın lpg için önerilen laserlıne bujılerini kullanmaya başladım.bosch'un mazda 3 için önerdiği bujiler ile alt devirlerde yaşadığım silkeleme ve çekiş problemini de böylece çözdüm.

geçen hafta 1050 km uzun yol yaptım.genelde 110-120 km ile yol aldım.(duble yol) otobanda da 200 km mesafe için 130-150 km hız ile yolaldım.1050 km'de 190 kr/km ortalama tüketim gerçekleşti.

Tamamı büyük harften oluşan mesajlar editlenir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
Guest architect

Geçtiğimiz hafta mecburiyetten ,bostancı shell'den lpg aldım.Aygaz kadar memnun kalmadım.Aracın akıcı gidişi azaldı.Bana motorun vuruntu ve ses seviyesi artmış gibi geldi.Performansdan da memnun kalmadım.Alıştığım performansı yakalamak için  de daha fazla tüketim değeri çıktı sonuçta.Daha sonra Aygaz yine çevremde olmadığı için tavsiye üzerine İçerenköy'deki PO'dan yakıt aldım.Oldujkça memnun kaldım. Aygaz da yakaladığım akıcı performansı PO'dan aldığım gaz aratmadı.Tüketimde de Aygaz ile benzer verilere ulaştım.Aygaz'a alternatif PO benim için artık.Ancak hala mümkünse Aygaz alıyorum.

Müşteri sadakati sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

benim aracımda zavoli lpg sistemi var hep aygaz euro lpg kullanıyorum ama arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine shell e geçmeyi düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...