Jump to content

Mazda3 LPG (Resimli)

Limpony
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

3-4 yıl çok kısa bir süre ya, biz 17 yıl kullandık ehehe daha geçen sene değişti . oda maf değişti, oksijen sensörünü yeni değiştik :)

image100.jpg

amma sensör varmış

http://www.obitet.gazi.edu.tr/obitet/sensorler/otoda_kullanilan_sensorler.htm

boshcun sitesinde şöyle diyor

"Lambda sensörü emisyon limitlerini sağlamak için ve yakıt tüketimini azaltmak için uygun bir şekilde çalışmalıdır. Bu, lambda sensörünün her 30,000 km'de bir kontrol edilmesi ve tavsiye edilen değiştirme aralığına eriştiğinde de değişiminin yapılması demektir. "

Oksijen Sensörü değiştirme aralıkları

Isıtmasız: Her 50.000 km / 80,000 km de bir

Isıtmalı birinci jenerasyon: Her 100,000 km'de bir

Isıtmalı ikinci jenerasyon: Her 160,000 km'de bir

Planar sensörler: Her 160,000 km'de bir

http://aa.bosch.de/boaa-tr/Product.jsp?prod_id=35&ccat_id=21&language=tr-TR&publication=1

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 247
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• M.E.G

31

• Limpony

47

• emredeler

38

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

merhaba arkadaşlar. 3 günlük touring AT kullanıcısı olarak tavsiyelerinizi bekliyorum lpg konusunda.günlük ort. 15-20 km yol yapan bi kullanıcı olarak taktırayım mı? yoksa hiç bozmayım mı orjinalini?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kararsızız kardeşim, beraber kararsızlaşabiliriz icabında :) bende günde 30-40 yapıyorum. günde 12 lira eder. ayda 360 sadece rütin yolum. bir de misafir geldi, yok biraz gezelim edelim dedikmi of off

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

LPG BEYGİRİ DÜŞÜRÜYORSA BENCE TORKU ARTIRIYORDUR...

Bir keresinde rampa yukarı çıkarken lpg. ile araç hızlanıyordu, bilgisayardan benzine aldım ve araç yavaşlamaya başladı... aynı eğimde aynı şartlarda... 5 sn. aralıklarla denedim yinede lpg.de araç hızlanıyordu...

Lpg. sistemlerinde bana göre marka çok önemli (sadece tasarruf etmek istediğiniz oranla alakalı %30 ila %40 arası değiştirir)

Her ne marka olursa olsun problem yaşıyorsanız ustanızı veya servisinizi değiştirin kesinlikle memnun kalırsınız...

Lpg.ye aşırı zam yapmadıkları sürece her şekilde tasarruf sağlanacaktır... Hesap şöyle aracınızın ne kadar benzin yaktığını biliyorsanız eğer buna %20 daha ekleyin ve aracınızın ne kadar lpg. tüketeceğini öğrenin...

Bence Lpg.de en önemli olay usta usta usta... gerisi teferruat...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzinli araçlar dizel motorlara göre çok daha çabuk ısınır ve 0 °C Derecenin üzerindeki ısılarda lpg.ye geçmeniz 2 dakikayı bulmaz... 2 dakikadada  en fazla 3-4 km. gidersiniz şehir içinde...

siboplara ile ilgili olarak sorun mazdada değil bu tüm markalarda olabilir... Sanayide en son  nissan note görmüştüm sibopları değiştiriyorlardı, araç 2007 modeldi ve 65 bin km.deydi... Sorunun neden kaynaklandığını sordum ustaya hemmen lpg.den dedi... Buna tek bir şey sebep olabilir oda; emme manifoltuna girdikleri meme denilen parçaların iç çaplarını genişleterek yani ayar tutturamayıpda meme çaplarıyla oynayan kendini usta zannedenlerin sayesinde olabilir ancak... Oda her araçta olacak diye bir şart yok...

Sonuç olarak bütün bu yazdıklarıma rağmen LPG.den yaşayacığınız sorun sizin büyük bir şansız olmanızdır...

Ben kesinlikle LPG. olayını tavsiye ediyorum... :clap:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kararsızız kardeşim, beraber kararsızlaşabiliriz icabında :) bende günde 30-40 yapıyorum. günde 12 lira eder. ayda 360 sadece rütin yolum. bir de misafir geldi, yok biraz gezelim edelim dedikmi of off

Benzin ile 12 liraya 40 km.gittiğiniz varsayarsak 300 liraya en fazla 1000 Km. gidersiniz... :egy:

Lpg. kullanarak 200 TL.'ye 1000 Km. yol gidersiniz... (Eğer aracınız 12 liraya 40 km.gidiyorsa)

buda %33 tasarruf oranını ortaya çıkartırki şehirler arasında bu oran %40 çok rahat geçer... :nazar:

:clap:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...