Jump to content

Mazda3 ve Mazda6 için subap magnezyumdan oldugundan LPG taktırmayın uyarısı

farmacc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 48
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

7

• Gökhan

5

• farmacc

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Guest sevimli06

walla arkadaşlar ben mazda 3 de 8 aydır  Lpg kullanıyorum hiçbir problemim sıkıntım yook.. illakii zararları vardır ama kısa sürede olmuyordur sanırım.. Ben taktırıken bana uyarı yapan olmadı ama bende taktırırken maliyetten kısıtlama yapmadım en iyisi en kalitesini taktırdım.. 1800 ytl nakit verdim  Aslında araca verdiği zarar düşünülürse haklısınız ama bu arabayı aldık bununla ölmeyeceğiz yaa.. günlük az km yapanlar için zaten bu lpg arıza vermesi yıllar alır.. :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sevimli06

Ben Lpg ye verdiğim parayı 7 ayda karşıladı :)  14000 km de arabam 2007 şubat çıkışlı şuan karlı gibi gözüksemde tabi sonuçta bir makina yanii ne olacağı belli olmaz.. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sevimli06

ama lpg taktıracak olanlar her ıhtımale karsı %5-10 performans kaybı ıle 1-2 hafta sanayıye abone olmayı goze alsınlar..taktırıp bırdaha ugramayanlarda var taktırıp canı cıkanlarda...

ben abii :) bir taktırdım bir daha 8 aydır uğramadım sanayiye :)  ama soğuklar bastırınca bir gaz ayarına giderim her gazlı araba gibi çünkü rolanti düşüyo benzinden gaza geçerken :)  Kışlık bakım yanii

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir yedek parçacı da mazdalara magnezyum ve bmw lere gömlekteki yüksek alumınyum oranı yüzünden lpg taktırmamak gerektiğini söyledi.Ticari ağız diyenlere şaşırdım.Ben adama tak diyorum takmıyo.Neden takmasın motorun diğerlerinden montaj farkı yok.Para için olsa takar alır parasını.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

daha önce 1979 model Opel Manta'mda ve 1995 model Kartal'ımda vardı LPG. Her iki arabam da karbüratörlüydü ve LPG benim için kabus olmuştu. Haftada bir gidilen gaz ayarları, birinin ak dediğine diğeri kara diyen ustalar, mikser arızalı diyerek mikseri değiştiren ama sorun çözülmediğinde tekrar gittiğimde "yine" mikser arızalı diyen unutkan ustalar v.s v.s.

Hepsinden öte bagajda taşıdığımız tankın ne kadar güvenilir olduğu konusu.

Çünkü; benzin yanar ama LPG patlar!!!

Ekonomi kısmı için ise diyecek hiçbir sözüm yok. Şimdiki arabamla 6 ay gibi bir sürede yaklaşık 1.700 ytl benzin parası ödemişim ve bu benim için çok büyük bir meblağ. Yani ben o parayla başka bir ihtiyacımı rahatlıkla karşılayabilirdim ama onun yerine maddenin katı halinden (para) karbonmonoksit olup atmosfere karışan maddenin gaz haline dönüştü :(

performans konusunda ise ben sözünü ettiğim arabalarımda ciddi kayıplar yaşadım ama Kadir'in de dediği gibi sıralı sistemde ciddi boyutta pek kayıp olmuyormuş diyorlar.

Motor üzerinde ise kim ne derse desin LPG nin kötü etkisi var. benzin içerisinde az miktarda da olsa yağlama özelliği vardır. Ayrıca yanmadan dolayı oluşan kurumlar ise bir tür doğal conta vazifesi görür. LPG de ise kuru yanma ve sıfır kurum vardır. Zamanla aşınan parçaların arasını dolduracak kurum olmadığı için, kuru yanmadan dolayı bu aşınma daha erken olacağı için, yanma sıcaklığı benzine göre daha yüksek olduğu için LPG motor ömrünü kısaltır.

2x2=4

bu kadar basit ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir yedek parçacı da mazdalara magnezyum ve bmw lere gömlekteki yüksek alumınyum oranı yüzünden lpg taktırmamak gerektiğini söyledi.Ticari ağız diyenlere şaşırdım.Ben adama tak diyorum takmıyo.Neden takmasın motorun diğerlerinden montaj farkı yok.Para için olsa takar alır parasını.

bende bu devirde öyle delikanlı esnaf kalmadığına eminim heleki otomotiv sektöründe herşeyin servisin tekelinde olduğu bi dönemde sanayide adamın elinde teçhizat varsa dünyada kaçırmaz yoksada magnezyum plütonyum ayağına yatar bence

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

bende sordum soruşturdum . enaz 5 il de garklı bayileri aradım. hiçbiri önermedi. aracın garantiden çıkması durumunu geçtim. araçta büyük hasar verecegini söledi. en başta yazan arkadaşa söleyen usta dogru sölüo. aynı uyarıları bende 2 ustadan aldım. gerçekten mazdaya tüp taktırmak saklıklı olmuyormuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eskı model araclarda lpg takılmasını anlıyorum ama,yenı arabalarda lpg takılmasını anlamıyorum arkadaslar.bırı bana anlatırsa sevınırım.artıları ve eksılerıyle.bence eksılerı daha cok gıbı.saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çıksa çıksa en fazla 1100 TL masrafı çıkıyor,oda sübapların değişim ücreti.Buda yaklaşık 100.000 km sonra olabilir,yani illa olacak diye birşey yok.100.000 km sonra edeceğiniz karı düşünün,1100 TL'ye değmezmi yani.Bide yeni bir motorunuz olacak o da cabası.

Devir ekonomi devri arkadaşlar,biz devletten zengin değiliz ki 3.330'dan benzin kullanalım di mi?  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

artısı eksisi;

artısı: km de 10 kuruş kar edersin. ortalama sende 20 bin km yaparsan sene de 2 bin lira kar edersin.

eksi; muayeneden önce sızdırmazlık almak için uğraşıyon. 25 lira maliyet 2 saat vakit kaybı

2 saatte 1975 lira kazanıyosan yaptırmamak daha karlı gözüküyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya arkadaşlar alırken bu aracın yakıt tüketiminden haberdar deilmiydiniz neden aracı tüplü şahinlere benzetmeye çalışıyosunuz :D

+1  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...