Jump to content

Mazda3 ve Mazda6 için subap magnezyumdan oldugundan LPG taktırmayın uyarısı

farmacc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 48
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

7

• Gökhan

5

• farmacc

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

arkadaşlar  hollanda malı bi lpg sistemi varmış. ben onu araştırıyorum. piyasa fiyatı 3000liraymış. bunu taktırdıgında 10000 dolar motora garanti veriomuş. ve aynı zamanda yanında çelik sübap verio istersen bunu hemen degiştiriomuş. (magnezyumu ile)  yada magneyum olan sübaplar 40.000km de off oluyomuş . 40.000den sonrada çelikleri taktırman mümkünmüş. sana 2 seçenek sunuyolar. .. bu dedgim usta adanada . belki adanalılar bilirler. ..  hollan malı lpg sisteminin adı : telefeks gfi  .. bide bu bilgilerle siz araştırın ve burda paylaşın bakalım .. burdaki ustanın dedigi bilgiler dohrumu. ..  saygılar erkan dogan 05383778080..  bu  arada benim 2009 mazda satlık hb. siyah full.. araba.com da ilanı var yada arabam.com muydu :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten normal LPG kiti ve çıkacak masraf ile 3000 TL ye geliyor. Problem en erken 50.000 km sonra çıkıyor, problem çıkınca yaptırmak daha mantıklı. 100.000 km gidip problemsiz kullananlar da var.

Bu arada son araştırmalarımız gösteriyor ki problem sübaplarda değil .. Bagalarda.. Sübaplar çelik de olsa bir fayda etmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İngilizce adı Valve Seat, sübap en yukarıda iken motor bloğuna yaslandığı yer. Yüzük şeklinde bir yapısı var. Aldığım bilgiler ilk olarak bu yüzüğün / yatağın / baganın ( her nasıl adlandırırsak )deforme olduğu, sonra bu deformasyon sonucu sızıntıların başlaması ile sübap guide a kadar deformasyonun devam edebildiği..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bende uzun bir süredir mazda 3 arıyorum... ve bir gün benim bir arkadasim arabasinin tüpüne baktirmak için servise gittiginde orada tüpünün ayarlarini yaptiran bir mazda 3 sahibine rastlamis ve banada bilgi vermek için sormus arabadan memnunmusun diye yanlış hatirlamiyorsam arabada 150 000 belki biraz daha fazla bir kilometredeymis ve adam insaat işi ile ugrastigini arabaya eşek niyetine bindigi halde arabadan en ufak bir şikayeti olmadıgını sölemis... yani tüpten bir sikayeti olsa en azindan bu arabaya tüp taktirmak pekte dogru degilmis diyebilirdi... sanırım o kilometrelere gelene kadar bir problem olmamış...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...