Jump to content

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun...

Guest MazdaClub TR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

an itibariyle google da byramımızı kutluyor. avatar değiştirmişler...

evet değiştirmişler fakat sadece Türkiye adresinde. Dünya çapında yapsalar o zaman alkışlayacağım....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...

Cumhuriyetimizin 88. yılında, ülkece yaşamakta olduğumuz zor günleri geride bırakıp yepyeni umutlar taşıyacağımız nice bayramlar dilerim. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu yaşımda törensiz geçirdiğim ilk Cumhuriyet Bayramı. Neden inşallah Van depremidir. Emanetciler bayramınız kutlu olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Atatürk ölüm döşeğindeyken bile kutlamalar iptal edilmemişti. 17 ağustos depreminde on binler can verirken biz 30 ağustosu iptal etmedik. Bayramlarımızın bizim ayakta olma sebebimiz olduğunu, bize o günlerin zorluğunu hatırlattığı ve bir eğlence olmadığını düşünürsek bayram iptalinin hangi minvalde gerçekleştiği açıktır. 26 şehit verip yas bile ilan edilmeyen bir ülkede 500 kişi hayatını kaybetti diye bayramı iptal ediyorsak orada durup düşünmemiz lazım. Resepsiyon iptal yerinde ve güzel bir karar olarak görüyorum ama bayram iptali kesinlikle samimi değil. zaten sayın gül'ün 29 ekim resepsiyonunu iptal edip, Daily News'in 50. kuruluş yıl dönümü davetine gitmesinden samimiyetleri ortaya çıkıyor.

Allah hainlere fırsat vermesin, Bayramınız kutlu olsun:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...

İstiklal marşımızın yazarı Mehmet Akif  Ersoy sayesinde Hint Asıllı Müslüman İngiliz Casusu Mustafa Sağır'ın sonu :

Mustafa Sağır, 1920 Aralık ayında İnebolu ve Kastamonu üzerinden Ankara'ya geldi. Karakol Cemiyeti'ne üye olduğu bilinen Hintli bir Müslüman olması sebebiyle ilgi ile karşılandı ve Ankara'ya geçmesine müsade edildi.

Ankara'da Mehmet Akif ile samimiyet kurdu. Ankara'da Akif'in Taceddin Mahallesindeki evine gidip gelmeye başladı. Akif'in evini posta adresi olarak vermişti. Mehmet Akif, Hindistan ve Mısır ve İstanbul'dan gelmekte olan çok sayıda mektuba hayret ediyordu. Bir gün bir mektubu yanlışlıkla yırttığında içinden boş bir kâğıt çıktığını gördü ve buna bir anlam veremedi. Diğer mektuplar da incelendiğinde hepsinde sadece biri iki satır yazı olduğu ve sayfanın geriye kalanının tamamen boş olduğu görüldü. Günün şartlarında kimyager Avni Refik Bey'in yaptığı laboratuvar incelemesi sonunda mektupların görünmez mürekkeple şifreli olarak yazıldığı anlaşıldı.[2] Kütahya milletvekili Cevdet Izrap, Elazığ milletvekili Hüseyin Bey, Cebelibereket milletvekili İhsan Bey ve Gaziantep milletvekili Kılıç Ali Bey'lerden oluşan İstiklal Mahkemesi heyeti tarafından casusluktan suçlu bulunarak idama mahkûm edildi. 24 Mayıs 1921 tarihinde Ankara'da Karaoğlan Meydanı'nda (Bugünkü Ulus Meydanı) idam cezası uygulandı.[3] [4]

Mustafa Sagir sorgusunda şunları itiraf etmişti: “Lawrence, Osmanlı İmparatorluğu’nu altınlarıyla yıkmıştı!İngilizler beni de millî hükümeti tabanca ile ortadan kaldırmakla görevlendirdiler.Maksadım Mustafa Kemal Paşa’yı öldürmekti.”

Ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy'un sözleri:

"Cumhuriyet olmasaydı, ben İstiklal Marşını ne için yazacaktım? Hürriyet, Özgürlük, Milliyetçilik, Devrimcilik, Müslümanlık...hepsi Türkiye'de... Bunu bize sağlayana müteşekkirim. Allah benim ömrümden alıp Mustafa Kemal'e versin..."

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler Emrecim. Ama feysbukta dahil olmak üzere heryerde nankör veya satılmışlar, Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerin emeklerini hiçe sayıp, hakaret ediyorlar.

Örnek "İnkilap Tarihi" Sayfası.

İnadına Cumhuriyet, inadına Atatürk diyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler Emrecim. Ama feysbukta dahil olmak üzere heryerde nankör veya satılmışlar, Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerin emeklerini hiçe sayıp, hakaret ediyorlar.

Örnek "İnkilap Tarihi" Sayfası.

İnadına Cumhuriyet, inadına Atatürk diyorum.

Yarın için mini hortlama yapayım dedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...