Jump to content

Mazda 2 10.000 km bakım

kalimero
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ona dikkat etmemişim..

Mazdanın iletişim için bir eposta adresi bile yok, bu da hiç hoş değil.

Belçikadaki merkeze ulaşabilseydim ben bunu şikayet ederdim. Açgözlü servisçi daha çok kazanacak diye niye iki katı para harcayayım. Mazda 10 diyorsa 10da 20 diyorsa 20de yapayım ..En başta mazda merkezi itiraz eder bu şark kurnazlığına bence...

ben de neredne şikayet edebiirm mazdayı samsun sevisi kapandı aradım amil attım yüzümü bakan yok hala bakımlarını bile gelemden yaptıran birisiyim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de neredne şikayet edebiirm mazdayı samsun sevisi kapandı aradım amil attım yüzümü bakan yok hala bakımlarını bile gelemden yaptıran birisiyim

Her coğrafi bölgede mutlaka servisi bulunmak zorunda diye bir yerde okumuştum, Karadeniz bölgesinde de satış ve servisi bulunduğuna göre şikayetinizden çok fazla bir şey elde etmeniz mümkün değil bence...

Şunu yapabilirsiniz; bu durumu şikayet olarak değil de, müşteri talebi olarak genel merkeze iletebilirsiniz... Sonuç değişir mi? Bence hayır.

Sağlıcakla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her coğrafi bölgede mutlaka servisi bulunmak zorunda diye bir yerde okumuştum, Karadeniz bölgesinde de satış ve servisi bulunduğuna göre şikayetinizden çok fazla bir şey elde etmeniz mümkün değil bence...

Şunu yapabilirsiniz; bu durumu şikayet olarak değil de, müşteri talebi olarak genel merkeze iletebilirsiniz... Sonuç değişir mi? Bence hayır.

Sağlıcakla.

zaten tınlayan da yok çözüm üreten bir mada da  lşikayt var yazdık ama umurlarında değil o yüzden türkiye piyasasında mazda aracları surunuyor satışlar ortada

wv opel show yaparken mazda 3  5 adet satıyor

he o arcalardan kalitelidir diceksin ama  bazı konularda  burda fan çok  o yuzden kabul etmezler  ben de fan gibiydim bir ara ama aracı tanıdktan sonra bazı konuları daah iyi anladım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Bugün Mazda2 aracımı 30000 km bakımı için İzmir servisine bıraktım .

Castrol Magnatec 5w30  4 litre 128.8

Silecek Kanadı ön                      23.57

Conta                                         3.15

Yağ filtresi Kartuşu                     14.38

Wiper Blade 600mm sp              31.9

Silecek Kanadı Arka                  23.52

Polen Cabin Filter                      46.72

Çamurluk Davlumbazı Klipsi  4 adet 1.75  7

Cam Sabunu                              5.5

Aksam Temizleyici                      13

Saf Su                                         1

Element Air Filter                        44.67

Bakım İşçiliği                                100

Toplam  443.21

İndirim : 146.6

Kdv Dahil : 350

Sms ile kampanya bilgi talebi geldi. Parçada % 25 İşçilikde % 50 ye varan indirimler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda2'nin polen filtresi Mazda3'e göre daha ucuzmuş demek ki. Genel bir kampanya Mazda kullanıcıları için bundan sonra sadece güzel bir hatıra. Servisler kendi kampanyalarını kendileri yapıyorlar. Bu da güzel bir şey.

Bir de merak ettiğim bir şey var ; sizi en son Mazda 626 ararken hatırlıyorum, dizel Mazda3'ünüz olduğunu biliyorum. Bir de Mazda2'niz mi var?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda2'nin polen filtresi Mazda3'e göre daha ucuzmuş demek ki. Genel bir kampanya Mazda kullanıcıları için bundan sonra sadece güzel bir hatıra. Servisler kendi kampanyalarını kendileri yapıyorlar. Bu da güzel bir şey.

Bir de merak ettiğim bir şey var ; sizi en son Mazda 626 ararken hatırlıyorum, dizel Mazda3'ünüz olduğunu biliyorum. Bir de Mazda2'niz mi var?

626 yı almıştım fakat bana inanılmaz masraflar açtı. Bir türlü eksiklikleri bitmedi. Problemlerini bitirebilseydim uzun süre kullanmak isterdim. Zararına satmak zorunda kaldım. Çünkü sanayiye gidicek ne zamanım kaldı nede param.

Bende düşük km li , benzinli , düşük motor hacimli problemsiz araç arayışımı kredi çekerek Mazda2 ile sonlandırdım. İyikide bu kararı almışım . Mevcut piyasa koşullarında uygun bir fiyata aldığımı düşünüyorum.

3 aydır birlikteyiz yaklaşık 5000 km yaptım ilk bakıma yeni götürdüm.

Mazda3 dizeli haftaiçi eşim kullanıyor , kısa mesafede işe gidip geliyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Mazda 2 aracımın yağ değişimini yapacağım. Castrol Magnatec 5W/30 alacağım fakat hangi yağı alacağım konusunda kararsız kaldım. bi kaç çeşidi var A1, A5, AP, C2 gibi. Bide mobil super 3000 var.

Sizce hangisi daha uygundur.

Teşekkürler.

http://www.hepsiburada.com/mobil-super-fe-5w-30-benzin-ve-dizel-motor-yagi-4-litre-p-OTM652072

http://www.hepsiburada.com/castrol-magnatec-5w-30-4-litre-motor-yagi-pm-otm65a021

http://www.hepsiburada.com/castrol-edge-5w30-4-litre-85c057-motor-yagi-p-OTM85C057

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, srd.karaaslan :

Mazda 2 aracımın yağ değişimini yapacağım. Castrol Magnatec 5W/30 alacağım fakat hangi yağı alacağım konusunda kararsız kaldım. bi kaç çeşidi var A1, A5, AP, C2 gibi. Bide mobil super 3000 var.

Sizce hangisi daha uygundur.

Teşekkürler.

http://www.hepsiburada.com/mobil-super-fe-5w-30-benzin-ve-dizel-motor-yagi-4-litre-p-OTM652072

http://www.hepsiburada.com/castrol-magnatec-5w-30-4-litre-motor-yagi-pm-otm65a021

http://www.hepsiburada.com/castrol-edge-5w30-4-litre-85c057-motor-yagi-p-OTM85C057

Aracınız kaç km.de. Super formula fe yskıt ekonomisi yağıdır ve çok incedir. Eğer km yüksekse, agresid kullanıyorsanız tavsiye etmem. Mobil1 esp 5-30 öneririm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, srd.karaaslan :

67.000 km de hocam. Genelde sakin kullanırım :) 

Öneriniz bu mudur?

http://www.hepsiburada.com/mobil-1-esp-formula-5w-30-4lt-dpf-araclara-uygun-benzinli-dizel-motor-yagi-p-OTYAGMBL0003

Ayrıca Castrol Magnatec 5W/30 A1 önerir misinz?

Teşekkürler.

Evet hocam lpgli değilse Aracınız super formula yı deneyebilirsiniz ama tavsiye etmem gerçekten ince.

Castrolda tam sentetik ise alabilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Mutlu Tekir :

Evet hocam lpgli değilse Aracınız super formula yı deneyebilirsiniz ama tavsiye etmem gerçekten ince.

Castrolda tam sentetik ise alabilirsiniz. 

Teşekkür ederim hocam.

O zaman tercihimi Castrol Magnatec 5W/30 A1 den yana kullanayım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Yakınlarda periyodik bakım yaptıran var mı arkadaşlar? Varsa nerede yaptırdığının ve maliyetinin bilgisini paylaşabilirler mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28 dakika önce, Aliceinchains :

Yakınlarda periyodik bakım yaptıran var mı arkadaşlar? Varsa nerede yaptırdığının ve maliyetinin bilgisini paylaşabilirler mi?

kaç km'de aracınız? 10000 değildir herhalde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Mehmet Özdemir :

kaç km'de aracınız? 10000 değildir herhalde

Yok Mehmet bey, 10.000'de mazda 2 bulmak sanırım imkansız. Aracı eşim için aldım ve 180.000 km'de.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

epey de varmış km'si. önceki sahibinden yapılan bakımlar ile ilgili bilgi edinebildiniz mi? şanzıman yağı mesela bu zamana kadar 2 defa değişmesi gerekirdi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, Mehmet Özdemir :

epey de varmış km'si. önceki sahibinden yapılan bakımlar ile ilgili bilgi edinebildiniz mi? şanzıman yağı mesela bu zamana kadar 2 defa değişmesi gerekirdi.

Özel serviste değiştiğini söyledi ama yine de belge filan olmayınca baştan tüm yağlarını filan değiştirmeyi düşünüyorum. . Arabayı çok sevdiğim için aldım zaten, ilk sahibinden, kazasız, boyasız, değişensiz, dolayısıyla da hasar kayıtsız enteresan temizlikte bir araba. yakın zamanda bu bakım işlerini halledersem bu konu başlığında bilgilendirme yaparım. İlginiz için çok teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Aliceinchains :

Forumda Mazda 2 sahibi olup, aktif olan tek arkadaşımız @katil balina idi. Oda aracını satıp yeni nesil Mazda 3 aldı. :fiuw:

Şahsen tavsiyem tüm yağları değiştirmeniz olacaktır. 

Konunuzu forumda mevcut olan 10 bin km bakım konusunun altında birleştirdim. Önceki sayfalarını inceleyebilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantılara da bir göz atabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Aliceinchains :

Ben yaptırdım :) Mazda2 aracımızın bana balata dahil olmak üzere 420 tl tuttu. Arabayı akyıldız da bakıma soktum ve mazdanın kampanyası olduğu için fiyatı biraz indirimli oldu.  Size tavsiyem önceden tek tek servisleri arayıp fiyat bilgisi alın. Birinci nesil mazda3, üçüncü nesil mazda3 ve mazda2 araçlarını bakıma götürmeden önce tek tek arayıp fiyat alıp götürüyorum. Tüm servislerde fiyatlar bir birini tutmuyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Aliceinchains :

ankara ise "sk mazda" dan başka şansınız yok bildiğim kadarıyla. başayar artık yetkili servis değil. zaten yetkili olsa da gitmeyin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, katil balina :

ankara ise "sk mazda" dan başka şansınız yok bildiğim kadarıyla. başayar artık yetkili servis değil. zaten yetkili olsa da gitmeyin.

Rem otomotiv var, kapanan Yetkili Servisten ayrılanların açmış olduğu Özel Mazda Servisi.

http://www.remotomotiv.com.tr/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...