Jump to content

Lantis Çukurlarda ve Bozuk Satıhta Gelen Ses??

canozcan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

kardeş benim bir arkadaşda var 98 model lantis tık ses yok arabada saglam bir ustaya gitmelisin bence lantislerin genel sorunların dan biri diyorlar bu ses için ama benim arkadşınkin de tık ses yok üstelik araç da 190 bin de.

tşk ettim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lantisi ilk aldığım zaman bendede vardı bu sesler.Ankara Ostimde Mazda parçaları satan şahinler otomotiv var.Oradan iki z rotu 34 ytl ye aldım ve önsağ tabla fişek lastiği parçalanmıştı onuda değiştim hepsi bana 55 ytl ye maloldu ve şuan hiçbir şikayetim yok. Dediğin seslerise tamamen bagajdaki birbirine geçmeli sert plastik aksam dan geliyor.Çünkü nezaman yolculuğa çıkıp arkaya valiz felan yerleştirsem bu sesler kesiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

Konu aylar önce konuşulmuş kapanmış ancak özür dileyerek bende sizden yardım almak istiyorum.. 20 gün önce aldıgım Lantis'teki ses sorunu benımde canımı sıkıyor.. Alt takımı komple değiştim. Ancak seste bi azalma oLmadı. ses bagajdan gelir gibi.. Cem Karadeniz'inde dediği gibi ben bagajdaki plastik kaplamadan şüpheliyim. Birde bi sorum olacak yaylar kesik bu aldıgım Lantis'te. bu durum sarsıntıyı arttırır mı? orjınal spor yay taksam sarsıntı azalır mı? Bide şu bagajdaki kaplamayı çıkarıp atsam ayıp olur mu :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bagaj kapmasında kırıklar çıkıklar varsa ses yapabilir sökmenizi tavsiye etmem ama yerinden çıkan bi kısım olabilir, kesik yaylar normalden fazla titreme yapar aracı döker spor yay alırsanız virajlarda farkı hissedebilirisiniz yada tümseklerde yere sürtünmede falan..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet Spor Yay aLıcam. Ancak Kaç Liradır? Ne marka alayım? ne tür alayım? kaç mm'lik alıyım bunlarda kararsızım tabi... Bu arada teşekkürler ilgilendiğin için Wukill =)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Ustam: "Yaylar kesik olduğu için Sağ arka amortisör dip yapmış, orjinal lantis yay takarsak vurma yapmaz ses giderilir" dedi... Fiyatı 200 TL  4 tane. Daha önce kazalı bi lantis'den çıkma.. Sizce fiyat normal mi? birde bu sağ arka amortisör kesik helezonlardan dolayı vurmaktan dip yapmışsa amortisörleride değiştirmem gerekir mi? Sonra yayları takınca bu sefer "aaa o ses tam geçmedi bide amortisör takımı bulucaz" olmasın  =)  Yardımcı olursanız çok sevinicem

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

hem yay hem de amortisörlerin değişmesi gerekiyor. aksi durumda arabanın dengesi ve salınımı bozulacağı için virajlarda ciddi anlamda kaza riski oluşturur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cevabınız için Çok teşekkür ederim. peki sizce şimdilik amortisörü yenilemesem bu vurma sesini yine duyar mıyım? Çünki amortisörleri ancak bi daha ki aya alabilirim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çıkma yaylar 200 tl ye bence uygun practicaya 2 sene önce 240 tl ye almıstım .amortisör ise yaylar kesik kullanıldığından özelliğini yitirmiştir ayrıca eskileri taktırırsanız yenileri taktırmak için tekrar ücret ödemeniz gerekir hepsini bir arada değiştirmeniz daha hesaplı olacaktır.amortisör alırkende orjinal tercihi yaparsanız uzun vadede daha uygun olabilir nitekim tayvan malı amortisörler cabuk dagılıyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sert olsun istiyosanız kyb gazlı tercih edebilirsiniz.2 ay önce taktırdım sert oldu ama ben sert istememiştim sadece yol tutuşu daha iyi olsun demiştim ama...Aksarayı komple gezdim en ucuz satan yer genc tokel otomotiv diye bir yer.tanesini 100 e aldım 4 adet.önlerede firen balatası aldım.25 tl.amorisörleri taktırmayada 70 tl verdim. bilmem cokmu.bilginize arkadaşlar.kyb gaz lı sert.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

max 195€ spor yay fiyatı, marka olarak da eibach yada her nasıl yazılıyorsa onu tavsiye ederim, ama tam verim için spor yay ve spor amortisör takılması şart, ya yardan vazgeçicen yada yar'a uygun işlemleri yaptırıcaksın başka çözüm bulunamaz, benim eski sahibi kesik yay orjinal amortisör altına 205\40 R17 lastik kullanmış 96-97 passat la aynı yol tutuşuna sahip yada çok yakın ciddi derecede memnunum ama spor yay ve amortisör olsaydı daha da fark ederdi ve savrulma ciddi anlamda en aza inerdi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Evet nihayet bende değiştirdim...

Şöyle ki: 4 Helezon aldım. önlere de amortisör aldım. yani 4 helezon 2 amortisör 300 verdim. 70 de takmaya verdim. Arka amortisörler iyi durumda dedi usta şimdilik alma dedi.. Önleri almamın sebebide: amortisör yamulmuş !!  :o  Şimdi araba ip gibi :)  Sarsıntı ses vs. kalmadı. Ancak yüksekliğe alışmam biraz zaman alıacak gibi  8) Bilgi paylaşımı için çok çok teşekkürler  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet nihayet bende değiştirdim...

Şöyle ki: 4 Helezon aldım. önlere de amortisör aldım. yani 4 helezon 2 amortisör 300 verdim. 70 de takmaya verdim. Arka amortisörler iyi durumda dedi usta şimdilik alma dedi.. Önleri almamın sebebide: amortisör yamulmuş !!  :o  Şimdi araba ip gibi :)  Sarsıntı ses vs. kalmadı. Ancak yüksekliğe alışmam biraz zaman alıacak gibi  8) Bilgi paylaşımı için çok çok teşekkürler  ;)

ince yanak lastik ve büyük ebatta amortisör yamulması çok normal benimde başıma geldi farkettim ki bi çok kişi bu sorunu yaşıyormuş spor helezonla bu sorun kısmen çözülür diyolar ama sıra ona gelmedi malesef, bende bu ay 4 amortisörü birden değiştiricem nasip olursa, birde bu köyde kullana kullana jantları eğdim sanırım bi doğrultma ve boyama yaptırıcam önümüzdeki ay bakalım az kaldı arabanın yürüyenini bitmesine :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

Benim lantistede aynı sorun var. ancak bende sadece bagaj dan geliyor. ses sistemi bagajdaki plastik aksamları kasaya baglayan klips leri çıkarttırmış ve boşta kalmış. ses muhtemelen buradana geliyor. şu an şırnakta oldugumdan baktıramıyorum. ama martta adanaya izne gidince çözerim muhtemelen. :egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...