Jump to content

TÜVTÜRK Araç Muayenesi...

M.E.G
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Böyle karlı şeyleri  yerli firmalara verseler bari herkes boşuna memleketi sattıyorlar diye bağırmıyor..

TÜVTURK'ün zaten %66 sı Türk ortaklardan ibaret ;

Tablo 1: TÜVTURK’un hissedarlık yapısı

Hissedarlar Hisse Adedi Hisse Oranı (%)

Dogus Grubu  33,3

Afken Grubu  33,3

TÜV Grubu  33,4

Toplam 100

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yav bu cam filmi muayeneden gecmiyor muydu?? daa 3-4 gün önce 61 kagıt ceza kestiler, dedim böyle böyle bir durum yok mu, artık muayeneden geciyor bilmiyor musunuz dedim yok öyle bisey dedi yazdı cezayı.. muayeneyle ceza kanunu ayrı mı yürüyor anlamadım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yav bu cam filmi muayeneden gecmiyor muydu?? daa 3-4 gün önce 61 kagıt ceza kestiler, dedim böyle böyle bir durum yok mu, artık muayeneden geciyor bilmiyor musunuz dedim yok öyle bisey dedi yazdı cezayı.. muayeneyle ceza kanunu ayrı mı yürüyor anlamadım..

biz muayeneden geçiyor dedik polis ceza yazmıyor demedik İrfan :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sacma ama yahu, nasıl iştir 2 sektörü de ayakta tutmaya mı calısıyorlar nedir amacları :) bisey yasaksa o yasagı alenen uygulayan şirketleri ya da küçük işletmeleri denetle onlara yaptırım uygula, uygulamayacaksan da gerisiyle hic ugrasma.. hem onlardan vergi al, izin vererek istihdam sagla, sonra uygulayana cezai işlem uygula ordan da götür.. ne güzel yahu :)

bide sisler de acıktı ben biraz diklenince muayeneden geciyor siz ceza kesiyorsunuz diye, sisleri unuttu adam :D sisler de muayeneden geciyor diyecektim de zıctım zaten zımamiim dedim :D arabada baska nevar neyok onada bakmadı, çift eksozu görse arabayı baglayacak :D neyse benle beraber 2-3 arabayı daa da cekti kenara film yüzünden de biraz keyfim yerine geldi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bilgilendirme için söylüyorum her gün yeni bir madde eklenip farklı bir madde çıkarılıyor kusurlar yönetmeliğinden  ;) 

birde tavsiyem evraklarınız tam ise Dudullu ve Esenyurt istasyonları hariç diğer istasyonlara saat 4 gibi gitmeniz olacaktır. genelde merkeze çok uzak istasyonlarda bu saatlerde yoğunluk kalmıyor.

Birde işlemleri kendiniz  yapacaksanız muamelecilerin tuzağına düşmeyin hiçbir fonksiyonları yok arık  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir iki örnek vereyim

araçta uzun farlar ayarsızsa ağır kusur

korna sesi fazla veya az sa ağır kusur

yan sinyaller sarı değil ve parklarla bir yanarsa ağır kusur

bir araç muayene esnasında bir tane bile ağır kusur alırsa muayene de kalır  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir iki örnek vereyim

bir araç muayene esnasında bir tane bile ağır kusur alırsa muayene de kalır  :hi:

nası yani düzelttirip terrar gelindiğinde geçmez mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç muayenede ayrım bitti, randevulu sistem 15 Mart’ta 

Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın, araç muayenesinde Kuzey-Güney ayrımının sona erdiğini, bugünden itibaren araçların Türkiye’nin her yerinde muayene ettirilebileceğini bildirerek, ayrıca 15 Mart’tan sonra muayenede randevulu sisteme geçeceklerini söyledi.

Bir grup basın mensubu ile sohbet toplantısı düzenleyen Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın, araç muayene istasyonlarının Kuzey-Güney ayrımının nedeniyle sürekli şikayet edildiğini ifade ederek, "Kuzey illerinde kayıtlı plakası olan araçların Güneyde, Güneyde olan Kuzey illerinde araç muayenesi yapılamıyordu. Çünkü ihalede şartlar öyleydi. Danıştay uygunluk görüşü alınarak yapılan mevzuat ve yönetmelik değişikliği ile bu iş bitti. Yarın sabahtan itibaren Kuzey-Güney ayrımı kalkıyor. Yarın vatandaşların tamamı her istasyonda araçlarını muayenesini yaptırabilecek" diye konuştu.

Muayenede randevulu sisteme de 15 Mart’tan itibaren geçeceklerini kaydeden Aydın, randevuların internet üzerinden alınacağını ifade etti. Sinop, Rize, Giresun ve Tunceli olmak üzere açılmayan dört muayene istasyonu kaldığını belirten Aydın, Türkiye genelinde 1 Ocak-31 Ocak tarihleri arasında 503 bin 626 aracın muayenesinin yapıldığını dile getirdi.

Yapılan muayenelerde 139 bin 482 aracın ağır kusurlu, 31 bin 138’inin kusurlu, 4 bin 94 aracın emniyetsiz, 328 bin 912 aracın ise hafif kusurlu çıktığına dikkat çeken Aydın, geçiş döneminde olduğu için muayeneleri gevşek bıraktıklarını, 2 yıl sonra bunu sıkılaştıracaklarını söyledi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir iki örnek vereyim

abi benim arabada koni sport yay var.. yayların kutusundan cıkan TUV belgelerini saklamıstım hala daha duruyor.. almanca yazılmıs 10-15 sayfa belge var TUV standartlarına uygunluk ile ilgili.. yinede gerek var mı muayeneden gecerken eski yayları takmama yoksa o belgeleri de beraberimde götürsem yeterli olur mu??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçiş döneminde olduğu için muayeneleri gevşek bıraktıklarını, 2 yıl sonra bunu sıkılaştıracaklarını söyledi. 

Bu gevşek haliyse o zaman iki yıl sonra trafikte araç kalmayacak demektir  :ohmy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi benim arabada koni sport yay var.. yayların kutusundan cıkan TUV belgelerini saklamıstım hala daha duruyor.. almanca yazılmıs 10-15 sayfa belge var TUV standartlarına uygunluk ile ilgili.. yinede gerek var mı muayeneden gecerken eski yayları takmama yoksa o belgeleri de beraberimde götürsem yeterli olur mu??

Aracı tek taraftan lifte kaldırdıklarında alçakta kalan tarafın lastiklerinin çamurluğa sürtmemesi gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı tek taraftan lifte kaldırdıklarında alçakta kalan tarafın lastiklerinin çamurluğa sürtmemesi gerekiyor.

anladım abi saol.. sürtmez heralde o zaman önce bi şansımızı denemek gerek.. daa muayeneye 4-5 ay var gerci benim ama aklıma geldi sorayım dedim..

çift eksozdan cakarız ama değil mi?? :) sesi arttırıcı hicbir düzenleme yok ama yinede ordan kurtaramam heralde..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

oda iimiş o zaman :D dert etmem gereken bisey kalmadı sanırım :D neyse muayene yaklastıkca tam listeyi cıkartırım bi kontrol ederiz hangisi falso hangisi değil :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...