Jump to content

TÜVTÜRK Araç Muayenesi...

M.E.G
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben de tam düşünme aşamasındaydım bu zenon işini ki; imdadıma bu alınan karar yetişti vazgeçtim...

:D

Nightbreaker Plus iyidir, candır :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen hafta aracımı muayeneye götürdüğümde

Egzoz muayenesinide tüvtürkte yaptırayım dedim.fakat lpg de oran yüksek çıkınca ağır kusurlu olarak geçemedi,

itme rot kolları emniyetsiz-ağır kusurlu

sağ çamurluk sinyali yanmıyor-ağır kusurlu

xzenon far ayar düğmesi yok-ağır kusurlu

diyerek beni gönderdiler.

bende ön takımı neredeyse komple yaptırdım,sinyali değiştirdim ve xzenon far ayar düğmesinin yerini gösterdim muayene tekrarında ve bu şekilde araç muayeneden geçti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Xenon far ayar düğmesi mi ? Yani bahsettiğin far yükseklik ayarı mı ?

Bence şanslısın çünkü sonradan takılan xenon farların hepsi kusur sayılıyordu bilgisizliğine gelmişsin elemanın :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracımda da Xenon far var Sadece Kısa farlar için. Benden önceki sahibi taktırmış sevise. Far yükseklik ayarı düğmesi ile xenon farları uzağa ve yakına aydınlatma ayarı yapabiliyorum. Araç vizem 2013-Mart, vize öncesi Xenon farları söktürmeyi düşünüyordum. Bende denk gelirmiyim acaba tecrübesiz bir personele :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni aracımda xenon düşünmüyorum kesinlikle. Hiç uğraşamam söktür taktır işi ile. Yapacağım en iyi şey Nightbreaker taktırmak olur sanırım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet far yükseklik ayar düğmen varsa xzenon hafif kusurlu diye geçiyo.egzoz muayenesinide dışarıda yaptırdırdım.tüvde yapılanların çoğu egzozdan geçemiyormuş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada sonradan yapılma çift egzoz için Tüvtürk'e e-mail attım. Detaylı bir şekilde uygulamayı anlatan bir yazıydı. Vizede sorun yaratıp yaratmadığını soran bir yazıydı. Okundu teyitli göndermiştim, şu ana kadar 3 ayrı kişi tarafından okundu teyiti geldi. İnfo e-posta adreslerine gönderdiğim e-mailin okundu teyidi, kişilerin kendi özel e-posta hesaplarından geldi. Yani müşteri hizmetlerinde görevli 3 personelin e-posta hesabı artık elimde var :). İnfo'ya düşen e-mailleri o bölümde görevli herkes alıp okuyor ki, şu ana kadar 3 kişiden geldi. Pazartesi'ye kadar bekleyeceğim, cevap gelmezse bu arkadaşlara dadanacağım :). Sonuçları paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

%7Boption%7D

Bu arada sonradan yapılma çift egzoz için Tüvtürk'e e-mail attım. Detaylı bir şekilde uygulamayı anlatan bir yazıydı. Vizede sorun yaratıp yaratmadığını soran bir yazıydı. Okundu teyitli göndermiştim, şu ana kadar 3 ayrı kişi tarafından okundu teyiti geldi. İnfo e-posta adreslerine gönderdiğim e-mailin okundu teyidi, kişilerin kendi özel e-posta hesaplarından geldi. Yani müşteri hizmetlerinde görevli 3 personelin e-posta hesabı artık elimde var :). İnfo'ya düşen e-mailleri o bölümde görevli herkes alıp okuyor ki, şu ana kadar 3 kişiden geldi. Pazartesi'ye kadar bekleyeceğim, cevap gelmezse bu arkadaşlara dadanacağım :). Sonuçları paylaşırım.

Benim egzoz çıkış borularına onay belgesi yok:hafif kusurlu yazmışlar

post-6436-141695287442_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşte bu sebepten tüm okundu isteklerini reddederim :D

Tüvtürk'teki arkadaşların acemiliğine verelim. Herşey forum için :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir sorum var arkadaşlar;

Sonradan takılan sis farları ile gündüz farı denilen ledli zımbırtılar muayene aşamasında sorun oluyor mu?

Teşekkürler, kazasız günler...

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Duyduğum kadarıyla onlarda ağır kusura giriyor.

sent from earth using tapatalk

O zaman sökülebilecek cinslerinden taktırmak gerekli... Teşekkürler.

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba Arkadaşlar,

Tüvtürk'e Şu Çift egzoz çıkışı ve Sonradan takılma Xenon farlarla ilgili vize/muayene şartlarını soran e-mail atmıştım. Cevap gelmeyince birdaha atmıştım. Sonra baktım cevap veren filan yok, bu sabah sitem dolu 3.mesajı attım. Bu seferde cevap vermezseniz bir sonraki mesajımı bilgi olarak, Genel müdürünüz Kemal Ören’e göndereceğim diyerek sonlandırdım.:)

Sonuç olarak mesajın cevabı biraz önce geldi,  onu paylaşıyorum sizlerle.

Sayın İlhan Söyler,

Bizimle paylaştığınız e-mail için teşekkür ederiz.

Egzozla ilgili yapacağınız değişiklik Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme  Bakanlığının yayınlamış olduğu kusurlar tablosuna göre aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. İstasyonun muayene esnasında yapacağı görsel kontrol esnasında aşağıdaki kusurlardan 1 veya 2 sini birlikte değerlendirmek sureti ile uygun olanı verecektir.

Ağır Kusurlar mutlaka değiştirilmesi gereken kusurlardır.Hafif kusurlar ise muayeneye engel teşkil etmez.

Xenon farların Ağır Kusur olarak değerlendirilmesi, 01.01.2012 tarihi itibariyle T.C.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yayımlanan kusurlar tablosu ile birlikte başlamıştır..

Aracınızın orijinalinde xenon far sistemi mevcut ise bu durum kusur olarak değerlendirilmez.

Ancak, orijinalinde olmayan sonradan montajı yapılan ve uygun olmayan xenon far sistemi olan araçlarda genellikle otomatik far ayar seviye sezicileri montajı yapılamamaktadır. Bu nedenle Xenon Far otomatik seviye sezicisi olmayan araçlar için aşağıdaki şekilde kusurlar verilmek sureti ile kusur derecelendirmesi yapılır.

Manuel olarak kumanda edilen far ayarlayıcısı istasyon tarafından kabul edilmeyerek otomatik far ayar şartı aranacaktır. 

Gaz deşarjlı far (xenon):Far yükseklik ayarlayıcısı yok            Ağır Kusur

Gaz deşarjlı far (xenon):Far yükseklik ayarlayıcısı çalışmıyor    Ağır Kusur

Saygılarımızla,

TÜVTURK A.Ş.

post-6837-141695287608_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada artık araç kaza sorgulaması yapılırken, aracın hasarlarından başka muayeneye girdiği km de gönderiliyor mesaj ile :)

Benim şu anda ağır kusur görünüyor o zaman. xenon ve çift egsoz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

merhaba

arakadaslar  benım 323 sedanın 2 ay sonra muayenesı var ve kafama takılan bazı sorunlar var

eskı sahıbı zamanında muayeneden gecmıs ama suanda sorun cıkartılmı bılmedıgım özellıkler var

1,sı lpg dolum agzı hemen egzonun  yanında  lpg ustası bunun dıger tarafa alınması lazım dedı ama eskı raporda gecmıs ve kusurda yazmıyor

2. sı motor no okunamıyor  dıye hafıf kusurlu gecıyor

ben motor nosunu  buldum B6  baslıyor ruhsatta BG yazıyor acaba 6 ve G aynı karakter dıyemı yazıldı dıger numaraları doğru ve okunuyor bana bunun b6 yazdıgını ve ruhsattada bg yazdı dıye bır sorun olur mu yada bu her mazda da mı aynı bg bd bc dıye baslıyor bılıyorum motor nolarının

3.motor ve sansızamn yag kacakları bunlar ıcın özel yaglar var kacakları durmak ıcın hıc deneyen var mı

tesekkurler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç muayeneleri ile ilgili aranan kriterler, dönem dönem güncellenmektedir. O yüzden geçmişte kusur olarak gözükmeyen yada hafif kusur olan şeyler, şu an belkide ağır kusur olabilir. Yada tam tersi hafif kusurlar artık hiç dikkate alınmayıp, yada ağır kusurlar hafif kusur olarakta geçiyor olabilir. O yüzden aracınızın geçmiş muayenesine pek takılmayın derim.

Öyleki bu durum Tüv Türk muayene istasyonundaki, sizin aracınıza bakan personelin ilgisine alakasına tecrübesine göre bile değişiklik gösterebilmektedir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...