Jump to content

TÜVTÜRK Araç Muayenesi...

M.E.G
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Zor işmiş bu ya.. Bide camlar filimli felan olursa sorun cıkartırlarmı ???

filimler geçiyor muayeneden son yasaya göre öyle hatırlıyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben geçenlerde sıramı savdım 2 senede kim öle kala artık:)

bu yeni muayeniceler bi hava basıyolar sorma gitsin hastane başhekimi gibi bende buldukları kusur far yıkama sistemim yokmuş sanane yoksa ben elimle silerim sanki su fışkırınca çokmu temiz oluyor neyse sonradan takılma xenon tabi derdi. Gittim söktürdüm, döndüm onaylattım gittim gene taktırdım olan zamanıma oldu işte

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaklasik olarak 35-40 dk sürüyor. Ama eger beklemek istemiyorsaniz randevu sistemi var . Telefon aciyorsunuz randevu veriyorlar sonrada gidip hemen muayeneyi yaptiriyorsunuz. Yalovadakinde vardi ama digerlerini bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Xenon fara niye taktılar acaba?  :o

kirlendiğinde görüş açıcı baya azalıyor.Standartlarda xenon farı olan araçların far yıkama sistemi olması gerek ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

normal farda kirlenince birşey göstermiyor, xenonda ısınma daha çok olur bozulur diye sanırım istiyorlar ama diretmeleri yanlış bana göre

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet bendede cok direttiler . bende dedimki bize suc bulmayin. Madem bu yasak ise o zaman satanlara yazi gönderin. Müsterilerini bilgilendirsinler dedim. Allahtan far ayarlarinda problem cikmadida hafif kusur yazdilar. Yoksa Mazda Avrupayi arayalim Far yikama gelsin Türkiyeye. Hb lerde var galiba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Far Yıkama Sistemi : Elipsoidal farlarda ışığın çıktığı mercek alanı küçük olduğundan. Bu alan kirlendiğinde ışığı engellemekte ve dağılımını bozmaktadır. Bu nedenle Xenon far bulunan otomobillerde far yıkama sistemi bulunması 1996 yılında zorunlu hale getirilmiştir.

Plastik camlı farların yaygınlaşması ile birlikte geleneksel silecekli far yıkama sistemi yerini basınçlı su püskürten sileceksiz far yıkama sistemlerine bırakmıştır.

Modern far yıkama sistemleri far camının en az %70'ini temizleyebilecek ve -35 ºC ile +80 ºC arası iklimlerde çalışabilecek yapıda üretilirler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ersyncar

Geçen gün radyoda dinlediğim bir garip bir haber :

çeşitli araç muayene istasyonlarında sotelenen trafik memurlarının muayeden çıkan ve (çoğunluğu muayenesini tamamlayamamış) araçları çevirip muayene süreleri dolduğu için ceza kesiyorlarmış

2. haber daha bomba.  muayene istasyonları kuzey ve güney olarak 2 ye ayrıldı biliyorsunuz ve kuzey bölgede kayıtlı bir araca güney bölgedeki istasyon bakmıyor. aracı diğer bölgede olan vatandaşların bulduğu çözüm ise şöyle. polisi arayıp kendi kendilerini ihbar ediyorlar ve yaklaşık 60 tl civarındaki ceza ile birlikte araçları derhal en yakın muayene istasyonuna yollanıyor . bu durumda istasyon bölgeye bakmaksızın trafik muayenesini yapmakla yükümlüğü olduğu için vatandaş ta 60 TL'yi işini görünüyor :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...