Jump to content

Egzozdan alınan performans artışı açıklaması

mazdamx-5
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Veli abi vanalı egzozlara polislerin yaklaşımı nedir ? ellerinde desibelölçer cihaz olmadığından kafalarına göre mi ceza yazıyorlar. birde muayene sırasında sıkıntı çıkarır mı bu egzozlar

Muayene şartları nedir bilmiyorum ama polisin önünden geçen standart dışı egsoz ceza sebebidir, desibel ölçmeye gerek yok... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muayene şartları nedir bilmiyorum ama polisin önünden geçen standart dışı egzoz ceza sebebidir, desibel ölçmeye gerek yok... ;)

sti, evo, m3 gibi doğuştan sesleri yüksek araçlar için ne yapıyorlar peki. Birde cam filmi olayında yeni kanun çıktı çıkacak falan diyorlardı son durum nedir. arka cama film taktırmadım korkumdan rezistansta sökülür çıkarırken diye

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sti, evo, m3 gibi doğuştan sesleri yüksek araçlar için ne yapıyorlar peki. Birde cam filmi olayında yeni kanun çıktı çıkacak falan diyorlardı son durum nedir. arka cama film taktırmadım korkumdan rezistansta sökülür çıkarırken diye

Bende cam filmi konusunda ilgili başlığa yazacaktım burda sorman iyi olmuş abi. Veli abi bu durumuda iyi bilir cevap bekliyoruz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Trafik için standart üretim yapılmış hiç bir aracın doğuştan sesi yüksek olamaz...  Oluyorsa da trafikte gerekli yasal işlem yapılır... (ruhsata işli egsoz sistemi yoksa)

Cam filmi bildiğiniz gibi, değişen bir şey yok... Sakarya'da itiraz eden bir avukat davasını kazandı ama Emniyet Genel Müdürlüğü yüksek makamlara başvurarak bunun sadece ceza iptali olduğunu ve cam filminin yasak halinin devam ettiği konusunda karar aldırttı... Bunu forumda paylaşmıştım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eksozun ruhsata işlendiğini bilmiyordum. bu araç özel eksoz sistemine sahiptir gibi birşey mi yazıyorlar ruhsata.

filme gelince senin araba filmli abi resimde gördüğüm kadarıyla.

bunun sınırı var mıdır ? yoksa sadece kelebek camada yaptırsan yasak mıdır yine ?

ön camdan aracın içi gözüküyorsa sorun olmuyor diyenler var.

kafam epey karışık bu konuda. sol arka kapı camından vuran güneş ensemi fena halde yakıyor klima açık olsada faydası olmuyor. bende ucuzundan arka kapı camlarına ve sunroof camına film yaptırdım ama bagaj camına yaptırmadım sökmek zorunda kalırsam rezistans zarar görmesin diye.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araca yapacağın her standart dışı donanım ruhsata işletilmek zorunda... Egsozların doğuştan böyle sesleri varsa mutlaka yasal çerçeveye sokulmuş olmalı diye tahmin ediyorum, eğer sonradan da yapıldıysa, işletebilirsen yani onay alabilirsen ruhsata işlenmiş olması gerek...

Benim komple camlar filmli, aldığım kişi yaptırmış, hatta arkalar biraz daha koyu, görüntü olarak güzel oluyor ama neticede yasak...

Fakat TSE onaylı film yaptırarak bunu ruhsata işletirsen yasak ortadan kalkar... Burada camdaki filmin koyuluğunun önemi yok, önemli olan sonradan yapılan donanımın ruhsata işletilmemiş olmasıdır. Çoğu insan bunu anlayamıyor...

Polisle çok haşır neşir oluyorsan bir gün mutlaka sıkıntı yaşarsın tavsiye etmem... Ama ben çevirmeye kırk yılda bir düşerim, düşünce de işimi yüzdürürüm diyorsan takdir senin...

Bu güne kadar filmli araçlar ile üç dört kez çevirmeye yakalanmışımdır ama sıkıntı olmadı hiç, ehliyet ruhsat, kimlik vs. devam et... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu güne kadar filmli araçlar ile üç dört kez çevirmeye yakalanmışımdır ama sıkıntı olmadı hiç, ehliyet ruhsat, kimlik vs. devam et... :)

Abi çevirmede ben sıkıntı yaşamıcamda senmi yaşıcan  :D :D

İzinde film çektirmeyi düşünüyorum ve kesin kararlıyım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yani parayı bayılıp kalite film taktırıp ardından tekrar trafiğe para bayılıp ruhsatı değiştirirsen sıkıntı çıkmıyor. Arabayı uzun zaman kullanacak olursam gelecek yaz senin dediğin gibi bir uygulama yaptırayım o zaman Veli abi.

Burdan birde devlete sitem göndereyim faydası olmayacak olsada. Arabaların filmiyle , çeki demiriyle uğraşmak yerine 50 ton yük atan tırları yollardan men etseler hem insanlara hem çevreye büyük fayda sağlamış olurlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi çevirmede ben sıkıntı yaşamıcamda senmi yaşıcan  :D :D

İzinde film çektirmeyi düşünüyorum ve kesin kararlıyım

Bütün belgelerim tam ve aracım düzgün olduğundan dolayı her çevirmede rahatlıkla belgelerimi ibraz ederim... Kontrolden sonra kolay gelsin der geçerim... Başka tür yollara tevessül etmem... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yani parayı bayılıp kalite film taktırıp ardından tekrar trafiğe para bayılıp ruhsatı değiştirirsen sıkıntı çıkmıyor. Arabayı uzun zaman kullanacak olursam gelecek yaz senin dediğin gibi bir uygulama yaptırayım o zaman Veli abi.

Burdan birde devlete sitem göndereyim faydası olmayacak olsada. Arabaların filmiyle , çeki demiriyle uğraşmak yerine 50 ton yük atan tırları yollardan men etseler hem insanlara hem çevreye büyük fayda sağlamış olurlar.

Şöyle açıklayayım; sen balık tutmak için deniz kenarına indiğinde, oltayı denize attığında denizdeki bütün balıkları çekebiliyorsan siteminde haklısın...  8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şöyle açıklayayım; sen balık tutmak için deniz kenarına indiğinde, oltayı denize attığında denizdeki bütün balıkları çekebiliyorsan siteminde haklısın...  8)

Ruhsata işletirsek film serbestmi yani :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki abi maliyeti ne oluyor işletmenin

Ruhsat kart parası ve ek mek diye tabir edilen belgelerin ücreti neyse o... Trafikçi olsaydım net fiyat verebilirdim... :( Çok şükür ki değilim... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim bir önceki aracım dizel (110hp) focus'taki tecrübemi aktrayım;

bir kaç ay önce rutin bişey için gittiğim tamircide  usta bunun kilometre yükseldi egzozu temizletmek ister misin dedi, evet dedim. benim bundan anladığım bi şekilde egzozcunun bi gaz ya da basınçlı hava her neyse benzeri bir  işlemle egzozu kurumdan vs temizleyeceğiydi.

ama kasıtları katın sökülüp atılmasıymış!.

adam lifte kaldırıp egzozu kesince ne oluyo ya diye bi bakiim demeye kalmadan çatır çutur girişip içerideki seramik benzeri çok delikli bişeyi kırıp dökmeye başladı.  biraz söylendim hatta kızdım falan ama iş işten geçmişti. araç toplamda onca km yapmış olmasına rağmen de (220.000) tertemizdi çünkü hep en güvenilir firmalardan en iyi mazotu alıyordum.

neyse efendim egzozcu başladı yok en az 5-10 beygir güç artışı sağlar yok bilmem bu kirlenince motor çalışmaz yok turboya zaten zarar veren bir sistem yeni araç alan bile gelip söktürüyor, asıl olay motor ya da performans değil doğayı kirletme üzerine konmuş bir sistem, normalde olmasa da olurmuş (abinin çevre mevre ile euronorm ile bi alakası yok evet) falan diye.

ama ben orjinallik hususunda biraz takıntılı olduğumdan bi hoşuma gitmedi durum, hatta arabayı içi boşaltılmış organları alınmış kadavra gibi görmeye bile başladım ve neticede de sattım.

evet sadece bunun için satmadım ama satmamdaki etmenlerden biri de bu oldu diyebilirim.

gelelim etksine;

benim beş yılda yüz küsür bin km kullandığım ve artık her türlü yokuşta, kalkışta, düzde, yokuşlu inişli otobanda, virajda, yüksek hızda, hele ki 15 yıllık  ankara'da dikmen'de (bilen bilir!) her türlü sokakta kullandığım yani en ufak tepkisini kestirdiğim arabada evet bi değişiklik oldu. yaniortaya konan bilimsel verileri bilemem ama psikolojik denilecek  şeyleri ayırt edebilecek kadar arabayı  tanıdığım için farkı gözlemleyebildim.

anladığım kadarı ile denilen şu; düşük devirde güç kazanmazsın ama yüksek devirde kazanırsın. evet  ben de bu güç düşüşünü şehir içinde gerçekten de fark etmedim ya da bi etki bırakmadığı için muhtemelen  tespit edemedim ama yüksek devirlerde arabamın gidip bir başkasının geldiğini çok net gördüm.

bu işlemi istemeden yaptırdıktan hemen sonra tuhaf bir arıza ile karşılaşmıştım ki başka konu (ford p0698 arıza kodu bezdiricidir biz de bir haftada çözdük de durum çok basittir ama ilk defa karşılaşan ustaya ve kullanıcıya 1500-2000 liraya kadar maliyete sebep olabilir. ama durum 2 tll'lik elektrik bandıyla çözülebiliyor neyse, fordclub'da olsam açardım başlığını:) bir hafta kadar arabasız kalmış bunun verdiği şevkle gaza abanmıştım ankara istanbul yolunda ve yüksek devirlerde sonuş evet şaşırtıcı derece fark yaratıyor

şöyle söyleyeyim çok uzattım biliyorum ama 180 ile giderken hafif yokuş hafif eğimli fark etmez gaza abandığınızda araç kendini gayetlen istekli bir şekilde 200 küsürlere çok rahat ulaştırıyor hatta devam edebilirsin sinyali veriyor.

yani daha önce (daha gençken:) otobanda düzde denediğimde 215'leri görmem için çok uğraşmıştım ama  bu sefer 200'lerde 220 ya da 230'u çok rahat görebileceğimi çok net bir şekilde bana belli etmişti.

dediğim gibi düşük devirlerde durum ne olur bilmiyorum bunu şehir içinde fark etmiyorsunuz ama iş yüksek devirde üst vitese gelince bence ciddi fark yaratıyor.

zaten bi ki hafta aracı böyle kullandım. araba 5. viteste  okul ev arası eskişehir yolunda ve odtü bulvarında coşmaya başlamıştı.

şimdi benzinli 1.3 kullanıyorum ki büyük hayal kırıklığı içerisindeyim. bundan şikayetçi değilim, alırken de biliyordum ama bu kadar fark edeceğini düşünememiştim. kullandığım

araç 86 hp önceki 110 hp idi. aradaki fark 24 hp gibi görünse de bu durum askerdeki "10başı"  ile "100başı" arasındaki fark gibi.

yani arada 90 yok çok fazla var:))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Egzoz'dan çok ciddi olmasada yeteri kadar güç almak mümkün açıkçası. Şuanda benim aracımda Headers, 70 mm midpipe ve devamında 76mm lik son susturucu bulunmakta.

Zaten genel olarak sadece katalitik konvektörü söktüğünüzde 5 hp ye kadar güç almak mümkün oluyor.

En kaliteli egzoz sisteminde maksimum 10 hp lere kadar güç alabiliyorsunuz tabi bu aracınızın gücüne diriliğine bağlı olarak.

Ruhsata işletme konusuna gelirsek Türkiye'de kesinlikle bu mümkün değil. Bununla ilgili uzun süredir çalışmalarım var. İmza kampanyası, toplantılar vs. düzenledim.

Tek çözüm dernek kurmak vs. daha kuramadık ama :)

Özellikle benim aracımda katalik sökmek çok farkettiriyor ve görsel bir şölen oluyor alevli alevli. Ses eminim dışarıyı çok rahatsız ediyordur bu sebepten şehir içinde gezerken ayağınızın ayarı olması lazım vanalı egzoz kullanmıyorsanız .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...