Jump to content

Lastik Onarımı Hakkında

Ozzy_Mazda
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Geçenlerde çok kötü bi çukura girdim eve giderken aynı yerde dünde annem aynı çukura girmiş sabah kalktığımda jantla birdi lastik neyse istebneyi taktım lastikleri aldığım yere götürdüm tamda yanaktan yarılmış lastik ve bunu kendisinin onaramıyacağını söledi bi yer tarif etti orda sıcak yama ile bu işi hallediyolarmış ve kot dikişimi ne öle bişi dedi dikiyolarmış daha önce başına gelen yada bilgisi olan varmı bana pek sağlıklı olmayacak gibi geldi ama  ??? daha 3-4 aylık lastik aynı bu şekilde bi kerede daha olmuştu sıfır lastikte... yenisini almıştım  :-[ kışlıklarıda takmadım bu sene  :kafa: :kafa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkürler...önde balans yapar dedi arkada kullanırsın, 1 sene ben aynı işlemle kullandım dio içime hiç sinmio zatende yine bi sorayım araştırayım dedim yeni lastik yolu gözüküyo yavaş yavaş  :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sert darbe alan lastiğin balon yapma olasılığı çok fazla.Yüksek süratlerde ve sert kullanıosan bence hiç riske girme.Sonuçta aracın en önemli parçalarından biri..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende geçen sene 2 yeni kar lastiğimi bi çukura feda ettim gerçekten sıfır lastiği çöpe atmak koyuyor.

Geçen arkadaşım bir lastiğini yardı ama uyanık çıktı kaskodan aldı parasını, nasıl dersen acenteyle senin aranda olan bişeymiş çukura girince ödemiyormuş ama kaldırıma çarptı gösterince oluyormuş sanırım istersen araştır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet haklısın ama işte yaptıkları dikiş balon yapmasını engelliyomuş sözde devamlı hareketli ve darbeye meyilli bi parça.. en iyisi riske girmemek şimdilik kışlıkları takayım yaza doğru alırım 1 tane daha takarım en iyisi sanırım bu  O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende geçen sene 2 yeni kar lastiğimi bi çukura feda ettim gerçekten sıfır lastiği çöpe atmak koyuyor.

Geçen arkadaşım bir lastiğini yardı ama uyanık çıktı kaskodan aldı parasını, nasıl dersen acenteyle senin aranda olan bişeymiş çukura girince ödemiyormuş ama kaldırıma çarptı gösterince oluyormuş sanırım istersen araştır

Kasko Yok :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanakta yama çok sağlıklı olmuyor, bi süre idare eder ama illa ki aynı yerden yine problem yaratır ilerde. Ama çok hızlı sürmüyosanız yeni lastik alana kadar kullanılabilir. Ben 45 yanak lastiğe yama yaptırmıştım, bikaç ay idare etmişti. Daha geniş yanaklarda daha da uzun dayanabilir.

Bi de yanağı yaracak kadar sert bi darbe (yanak lastiğin en dayanıklı kısmı zira) ordaki radyal telleri mutlaka koparmıştır. Bu da ne kadar yama, dikiş, vs. yapılırsa yapılsın o lastiğin bi daha %100 performansına dönemeyeceği anlamına gelir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanakta yama çok sağlıklı olmuyor, bi süre idare eder ama illa ki aynı yerden yine problem yaratır ilerde. Ama çok hızlı sürmüyosanız yeni lastik alana kadar kullanılabilir. Ben 45 yanak lastiğe yama yaptırmıştım, bikaç ay idare etmişti. Daha geniş yanaklarda daha da uzun dayanabilir.

Bi de yanağı yaracak kadar sert bi darbe (yanak lastiğin en dayanıklı kısmı zira) ordaki radyal telleri mutlaka koparmıştır. Bu da ne kadar yama, dikiş, vs. yapılırsa yapılsın o lastiğin bi daha %100 performansına dönemeyeceği anlamına gelir.

benimkide 45 yanak her hafta sonu 200kmye yakın yol yapıyorum ve otobanda devamlı 140-150km hızla gidiorum şehir içi kullansam yine bi nevi

birde bu lastikleri aldıktan 200km sonra rot balansa girmemi sölediler ben o süreyi baya bi geçtim ve geçenlerde yaptırdım aracın sağa çekmesini bir türlü gideremedik ve bana lastikten kaynaklandığını söyledi usta bana pek inandırıcı gelmedi ilk baş sağ-sol yaptı lastikleri deneme amaçlı hoop araba direk sola çekiyor durumu güzelce izah etti ikna oldum ve bugün bu olaydan sonra abi lastikte böle bi durum da var dediğimde bu sefer jantlara çamur attı lastikten sağamı çekermiş araba dedi :S :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

yanaklarda tel olmaz, telli lastiği bir tek Pirelli üretmeye devam ediyordu ama son durum nedir tam bilmiyorum. Lastiğin omuz kısmında çember şeklinde tel vardır, yanaklarda ise kord bezi denilen (Kordsa fabrikasında üretilir) bir bez var. Omuz kısmındaki tel kırılırsa da bir daha sittim sene balans olmaz o lastik.

Eğer yarılan lastiğin daha çok yeniyse sadece o yarılanın yerine, aşınmışsa karşı tarafına denk gelenle birlikte 2 lastiği değişmen gerekiyor. Ya da aynı marka-model-desen-ebatta çıkma lastik alıp takabilirsin idareten. ne olursa olsun dikiş, perde beton v.s. gibi çözümlere yönelme.

Lastik fabrikalarında lastik daha ham haldeyken yani pişmemişken bile oluşan deformasyonlarda o lastik doğrudan kesime gönderilir. Aman orasına yama yapalım, nasıl olsa prese girip pişirilecek tarzı çözümlere gidilmez. Kaldı ki o ham lastik bilmem kaç tonluk pişirme presine giriyor. tabiri caizse lastikle beraber seni soksak oraya seni bile lastiğe yapıştırabilir. ;)

Mustafa: 8 ay Good Year İzmit fabrikasında çalıştırılıp usta dövmeye kalktı diye işten atılan :D:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa: 8 ay Good Year İzmit fabrikasında çalıştırılıp usta dövmeye kalktı diye işten atılan :D:tey:

:D  :D 

Eski lastikler elimde ama 2 tanesi diğerlerinie göre biraz daha iyi gibi bi düzleşme söz konusu onlardada  :D  6 kişi 90-100 km hızla giderken önüme köpek çıkması sonucu bi el freni çekmişliğm var dikiz aynasına baktığımdada dumandan başka bişi gözükmüyodu lastikleri daha sonra çıkardığımızda yırtılma ve o el freni çektiğim yere denk gelen yer lastiğin yuvarlak yapısını bozmuş sanırım :D  bu yüzden en mantıklısı yeni lastik yani bi çukur 150ytl ye patladı iyiki jant patlamamış yamulma felanda yok görünürde :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun. tamir küçük bir delikse olabilir ama yarıkta sağlıklı olmaz. birde hızlı kullanıyorsan hiç riske gerek yok. değiştir rahat ol

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

bende de şuan elimde 3adet jant/lastik ve 1 adet lastiksiz jant var. kışa girerken lastiği hallettikten sonra kışlıkları taktım ve diğerlerini iyice yıkayıp parlatıp cam sehpa altlığı yaptım. :D kısmetse yaza girerken yeni lastik almam gerekecek :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende de şuan elimde 3adet jant/lastik ve 1 adet lastiksiz jant var. kışa girerken lastiği hallettikten sonra kışlıkları taktım ve diğerlerini iyice yıkayıp parlatıp cam sehpa altlığı yaptım. :D kısmetse yaza girerken yeni lastik almam gerekecek :)

abi ii fikir aslında hiç aklıma gelmemişti :) öncedende hasarlı olanla bunu üstüste korum üstüne de bi cam verinays  :)  nasıl olsa yeni alıcam can taşıyoz sonuçta ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

abi ii fikir aslında hiç aklıma gelmemişti :) öncedende hasarlı olanla bunu üstüste korum üstüne de bi cam verinays  :)  nasıl olsa yeni alıcam can taşıyoz sonuçta ;)

telif hakkımı alayım bi zahmet.

işbankası dilovası şb. 2428 00xxxx2 :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

telif hakkımı alayım bi zahmet.

işbankası dilovası şb. 2428 00xxxx2 :D

Ayıpsın abi ;)

ama şöle bi fikrim var bi etiket bastırıp cama yapıştırırım üstünede

Made By Mustafa Güneş

Model : 195/45/16 8mm Cam

All Right Reserved

diyde belirtirim olmamı  :egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer CMS nin eski üç kollu jantlarından bi tane bulamazsam , benimde 3 tane sehpa altlığım olacak  anlaşılan  :D telife hayır, yaşasın korsan  >:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...