Jump to content

Hava Yastağı İkaz Lambası

sTaRs
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

öncelikle tüm mazdakoliklere canı gönülden slmlarımı iletiyorum...kabul edin lütfen :))

arkadaşlar benim bir sorunum var...perşembe günü konyadan izmire geldim...araç cuma günü hiç kullanılmadı...bugün sabah saat 7 de aracımı kullanmak üzere çalıştırdım...ancak 5-6 saniye sonra gösterge panelinde bulunan ve sönmesi gereken kırmızı renkteki hava yastığı lambası aralıklarla yanıp sönmeye başladı...durmadan uanıp sönüyor...soğuktan olabiliceğini düşündüm...gideceğim yere gittim...arabayı park ettim...saat 12 gibi tekrar arabamı çalıştırdım ama lamba hala aynı şekilde yanıp sönüyor...bu arada havanın soğuk olmasından kaynaklanabilceği ihtimalini eledim...çünkü şu anda izmirde sıcak ve güneşli bir gün var...ve benim bugün tekrar konyaya dönmem gerekiyor...konuyla ilgili sorularımı aşağıya yazdım...bana bu problemim konusunda yardımcı olursanız çok memnun kalacağım...şimdiden teşekkür eder, Allah kaza bela vermesin...

aracım 99 model MAZDA 626 GLX ,  çift hava yastığı var.

araç bana konyaya kadar sıkıntı çıkartırmı?

yolda falan giderken kendiliğinden açılma yapma ihtimali varmı?

ve bu arızanın tahmi masrafı ne kadar tutabilir?

ve sizce sorun nerde olabilir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Airbag lambasının yanıp sönmesi bir arıza kod sistemidir.Kontağı açtığınızda araçtan anlayan bir kişi lambanın yanıp sönme aralık uzunluğu ve sayısından arıza kodunu bulup aracın atelye el kitabında bu arızayı bulup,çözümüyle ilgili neler yapılmasını gerektiğini kontrol etmelidir.Ya da bulunabiliyorsa NGS veya self diagnose checker cihazlarıylada arıza kodu okunup gerekli arızanın nereden kaynaklandığı bulunup gerekli yerler kontrol edilmelidir.Yolda bir sorun çıkarır mı derseniz arıza olduğu için allah korusun bir kaza sırasında airbaglar devreye girmez.Ancak kendiliğinden durup dururken açılmaz.Kolay gelsin..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

servise gidiyosun kardeş arabayı bilgisayardan airbag arızasını cıkartıyolar 5dakıkada kendi kendine acılmaz ama o ışık yandıgı surece arabanı havayastığı yokmus gıbı dusun :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

arkadaşlar konuya uzun bir aradan sonra tekrar dönüş yapıyorum...aracı daha dün bilgisayara bağlatabilme imkanım oldu... aracı dün 2 farklı bilgisayara soktum...ama hava yastıklarıyla ilgili bir arıza kodu vermedi 2 cihaz da... lamba hala yanıp sönüyor...ama arıza kodu vermiyor bilgisayarlar... sizce ne olabilir bunun açıklaması?  ve ayrıca konyada , KASAP olmayan işinin ehli bir oto elektrikçisi tavsiye edebilirmisiniz... gönül rahatlığıyla aracı emanet edebileceğim bir yer arıyorum...teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Airbag lambasının yanıp sönmesi bir arıza kod sistemidir.Kontağı açtığınızda araçtan anlayan bir kişi lambanın yanıp sönme aralık uzunluğu ve sayısından arıza kodunu bulup aracın atelye el kitabında bu arızayı bulup,çözümüyle ilgili neler yapılmasını gerektiğini kontrol etmelidir.Ya da bulunabiliyorsa NGS veya self diagnose checker cihazlarıylada arıza kodu okunup gerekli arızanın nereden kaynaklandığı bulunup gerekli yerler kontrol edilmelidir.Yolda bir sorun çıkarır mı derseniz arıza olduğu için allah korusun bir kaza sırasında airbaglar devreye girmez.Ancak kendiliğinden durup dururken açılmaz.Kolay gelsin..

Bundan daha detaylı bir cevap alabileceğinizi zannetmiyorum, zira Aras arkadaşımızın özel servisi var İzmir'de...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konyada yetkili servis yokmu. bu durumda iyi tanımıyorsan dışarda güven olmaz. elektronik hatalarda mutlaka iyi bir servis şart. buda yetkili servis olur. bir yeri düzeltirken başka birşey bozulmasın. benim araçta mazda 3 airbag iptla tuşu var. iptal edildiyse yanıp sönüyor diye biliyorum. sizin araçtada varsa yanlışlıkla kapatmış olabilirmisiniz. değilse yetkili servise gidip teşhis koydurun bende konyada yoksa en yakına. yaptırmak zorunda değilsiniz sonuçta. şurası değişecek dediğinde servis gider orayı dışardan değiştirirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar konuya uzun bir aradan sonra tekrar dönüş yapıyorum...aracı daha dün bilgisayara bağlatabilme imkanım oldu... aracı dün 2 farklı bilgisayara soktum...ama hava yastıklarıyla ilgili bir arıza kodu vermedi 2 cihaz da... lamba hala yanıp sönüyor...ama arıza kodu vermiyor bilgisayarlar... sizce ne olabilir bunun açıklaması?  ve ayrıca konyada , KASAP olmayan işinin ehli bir oto elektrikçisi tavsiye edebilirmisiniz... gönül rahatlığıyla aracı emanet edebileceğim bir yer arıyorum...teşekkürler...

Nerede bilgisayara soktunuz ? Bildiğim kadarı ile bu cihazlar sadece Mazda servislerde vardır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1999 model 626'ların airbag sistemlerine maalesef test cihazıyla ulaşılmıyor.İkaz lambasının yanma sıkılığına göre bir kod elde edilebilinir.Şöyleki aracı çalıştırdıktan sonra lambanın her uzun yanışını 10 ile,her hızlı yanışını da 1 ile çarpıp toplamanız gerek.Elde edilecek rakama göre yorum yapmak daha doğru olur sanırım.Airbagler durup dururken patlamaz ancak arkadaşların da dediği gibi kaza esnasında açılmama ihtimali,arızanın koduyla doğru orantılı olarak,çok yüksektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konuya ilgileriniz için hepinize teker teker teşşekkür ederim. şimdi sırasıyla sizlere cvp vereyim :

konyada mazdanın yetkili servisi maalesef yok. arabamda airbag iptal edebileceğim bir sistemde yok.

aracı konyada 2 farklı yerde bilgisayara soktum. aslında benim arabanın abs ışığıda yanıyor. abs ile ilgili bütün arızalar bir bir detaylı bir şekilde bilgisayar tarafından gözüktü. ancak her iki bilgisayarda airbag ile ilgili bir şey bulamadı.

son olarak bugün bir video çekimi yaptım. 6 mb lık bir video. size zahmet videoyu indirip birde problemi görerek bana yardımcı olmaya çalışırsanız çok sevinirim.

NOT: videoda sürekli yanan bir ışık var. o ışık el freni ışığıdır. kesinlikle biliyorsunuzdur ama ben genede belirteyim istedim. tekrar teşekkür ederim ilgilerinize...saygılar...

video linki : http://rapidshare.com/files/200428717/626.rar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gönderdiğiniz videodan anladığım kadarı ile aracın verdiği sinyalin karşılığı "Passenger side pre-tensioner seat belt" yani arızanın sebebi yolcu tarafı(Sağ) gergili emniyet kemeri.Şu anda emniyet kemeriniz kilitlimi acaba ya da önceden bir darbesi var mı?Sokette sıkıntı olabilir kontrol ettirmenizde fayda var çünkü şu anda bir kaza yapsanız sağ ön emniyet kemer gergisi tetiklemez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gönderdiğiniz videodan anladığım kadarı ile aracın verdiği sinyalin karşılığı "Passenger side pre-tensioner seat belt" yani arızanın sebebi yolcu tarafı(Sağ) gergili emniyet kemeri.Şu anda emniyet kemeriniz kilitlimi acaba ya da önceden bir darbesi var mı?Sokette sıkıntı olabilir kontrol ettirmenizde fayda var çünkü şu anda bir kaza yapsanız sağ ön emniyet kemer gergisi tetiklemez.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için... bugün ilgileneceğim bu dediğiniz yer ile...umarım dediğiniz gibidir...İnşallah çözüm olurda buraya yazmak nasip olur :) saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün tavsiye üzerine bir elektrikçiye gittim. sizinde dediğiniz gibi emniyet kemeri sistemine baktırdım. kapı tarafındaki paneli açıp oradaki sisteme direnç bağladılar ancak problem ordada devam etti. burdan olmadığını söylediler. bende kalsın o zaman diyerek ordan çıktım. sonra kendim bakayım diyerek arabayı bir yere park ettim. acaba neden olur mantığı yürüterek düşündüm. ustanın baktağı yerin haricinde sizinde yukarı belirttiğiniz gibi emniyet kemeri soketine baktım. ilginçtirki hiç bir şey yapmadım... sadece hafifçe sağa - sola oynattım. sonra tekrar kontağı çevirdim ve lamba yanmadı... bende anlamadım nasıl olduğunu ama oldu sanırım. defalarca açtım kapattım test ettim ama lamba yanmıyor. orjinaline döndü :) umarım tekrarlamaz. her şey için teşekkür ederim Allah razı olsun... olurda sorun gene meydana çıkarsa tekrar buraya yazarım... umarım yazmak zorundada kalmam...sagılar....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gerçekten bravo, Tolga'yı Mazda'nın, olmadı Mazda Avrupa'nın, en azından Mazda Türkiye'nin başında görmek istiyoruz...:D

walla sölenecek pek fazla söz yok  :D Tebrikler Tolga bey  :)

gerçektende katılıyorum ve ayrıca böyle bir site için gerçekten samimice çok ama çok teşekkür ediyorum sizlere...sağolun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gerçekten bravo, Tolga'yı Mazda'nın, olmadı Mazda Avrupa'nın, en azından Mazda Türkiye'nin başında görmek istiyoruz...:D

Abi bu güzel sözler için çok teşekkür ederim.Bu sene geçti ama seneye aday olabilirim :D (Şaka Tabii)

Sorunun çözülmesine çok sevindim umarım tekrarlamaz.Tekrarlarsa da yeni bir video çekip gönderin yeter :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...