Jump to content

Hava Yastağı İkaz Lambası

sTaRs
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

mazda lantiste düşük hızlarda ( yani 20 km nin altı hızlarda) airbag ışığı aralıklı yanıp sönüyor  bi video da ben mi çeksem :D

O aracı kimden aldınsa geri ver :D Sorun var o araçta 5 para etmez :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mükemmel bi karar vermişsin kanka :D bende Fiat bravo 1.4 150 bg almayı düşünüom zati :D :D

kanka 1.4 alma sakın . ben daha önce 1.4 honda kullandım hem 1.6 kadar yakıo hemde 1.6 kadar iyi çekişi olmuo.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...

selam arkadaşlar geçenlerde forumda dolaşırken dikkatimi çeken bir konu geçti. bir arkadaş göstergenin arkasındaki lambayı sökmüşler yazmış, bende kıllandım hemen ertesi gün göstergeyi söktüm aracı alırken hiç dikkat etmemiştim kontağı açınca bazı ikaz lambaları yanıyor benim arabamda abs yok ışığıda yanmıyor zaten ama srs airbag yazısı var direksiyonda ve hava yastığı var ama alırken ışığına hiç dikkat etmedim neyse göstergeyi söktüm 4 tane lamba yeri boş görünüyor. cruise control-cruise control main-immobiliser ve korktuğum airbag kırmızı ışığı diğerleri zaten donanım olarak yok ama airbag lambası olunca hemen başka lambayla değiştirdim tahmin ettiğiniz gibi uyarı verdi. kontağı açınca yanıyor sonra sönüyor sonra 6 defa hızlı şekilde yanıyor ve bu hep böyle yanıp sönmeye  devam ediyor. İngilizce klavuzda "drive- side airbag module" arızası olarak göstermiş ilk önce havayastığı patlak zannederek direksiyonu sökerek kontrol ettim sağlam duruyor etiketi üstünde. acaba bu konuda öneride bulunacak arkadaşlar varmı sorunu nasıl çözerim:( çok maliyetli bir arızamıdır? başına gelen varmı böyle bir arıza? yardımlarınız için şimdiden tşkler. aracım 98 626 GLX manuel.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bildiğim kadarıyla yazıyorum cevapsız kalmayasın diye...

Bağlantılarda hata oluştuğundan dolayı yanıyor olabilir, sizden önceki sahibi ya uğraşmak istemediği için ya da maliyetli olduğundan bu yöntemi seçmiş olabilir...

Airbag sensörü veya modülü (her neyse) arızalı olabilir.

Ayrıca, profilinde gözüken 19985 ibaresini düzeltirsen arcının modeli hakkında bizlere ikilem yaşatmamış olursun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kaç gündür internetten araştırıyorum koltuk altındaki sensörlerden falan bahsediyorlar ama sürücü koltuğunun altında hiç kablo benzeri birşey görünmüyor acaba nerede bu sensör?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

arkadaşlar sabahleyin araca bindiğimde airbag lambasının yandığını gördüm biraz gidince söner diye düşündüm fakat akşama kadar yandı ve sönmüyor .... babamın 206 sı var onda airbag ikazı verdiği zaman sağ koltuğun altındaki switchi sıkı takınca sönüyordu .... bunuda öyle halledebilirmiyiz ne yapmam lazım........

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önceki mesajları da okuduysanız sorununuz yüksek ihtimalle koltuğun altındaki sokettendir.

üstad  hem şoför tarafı hem yolcu tarafındaki koltuk altındaki soketleri söktüm bide üstüne pas giderici sprey sıktım iyice yerine oturttum ama ikaz lambası sönmedi başka bi alternatif var mı? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim bildiğime göre ; Sokette bir kez bile temassızlık olsa uyarı ışığı yanıyor, o an aracın bilgisayarında hava yastığı arıza kodu yazılıyor ve göstergelerde hava yastığı uyarı ışığı yanmaya başlıyor.  Soket yeniden takılsa veya temas problemi giderilse bile bilgisayarda ki hava yastığı arıza kodu silinmeden hava yastığı uyarı ışığı sönmez.

Yani ilk iş temassızlık yaşanan yerin tespiti, temassızlığın giderilmesi ve  arabayı bilgisayara bağlayarak araç computer'inde ki hava yastığı arıza kodunun silinmesi gerekli,  hava yastığı uyarı ışığı bu işlemlerin ardından söner.

Bazı durumlarda hava yastığı arıza kodunu silmek de yetmiyor, hava yastığına kod yazıyorlar o işlem biraz daha uzun sürüyor (1 saat civarı) .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

demek ki lastik basınç sensörü hatası gibi. Onda da havaları ayarladıktan sonra belirli bir kilometre yapmanız gerekiyor. Siz soketle oynadıktan sonra düzelmiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Merhaba arkadaşlar,dün gece direksiyon ayarı ile oynadım biraz aşağı indirdim, ne olduysa ondan sonra oldu hava yastigi ikaz lambasi yanip sonmeye basladi.sonrasında ikaz lambasını kontrol ederek direksiyonu aşağı yukarı yavaş yavaş oynatıp sabitlemeye çalıştım sonunda oldu ve ikaz lambası söndü.sabah oldu tekrar bir deneyeyim dedim keşke yapmasaydim.yine ikaz lambası yanıp sönmeye başladı ne yaptıysa duzeltemedim. İkaz lambası 6 defa kısa aralıklarla yanıp sonüyor, 4-5 saniye duruyor sonra tekrardan 6 defa kısa aralıklarla yanıp sonüyor ve yine 4-5 saniye duruyor. Bu boyle devam ediyor sabahtan beri. Bu konuda sizlerin fikri nedir. Bu arada araç 1998 model mazda 626..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...