Jump to content

Küçük Çürükler ve Lokal Boya

climbugur
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba,

gene araba acemisi olarak aracımın 2-3 yerinde 1 YTL'lik madeni para büyklüğünde çürükler var.

Bunları serviste mi yaptırmak gerekir, yoksa kaportacılara mı gösterelim?

Sadece macun çekmek yeterli mi, yoksa boya da yaptıralım mı?

Bir de pahalı mıdır acaba bu bakımlar?

teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ersyncar

her zaman servis daha iyidir tabiki ama tanıdık bildik bi kaportacım varsa ona götürürdüm ben ufak bi macun işi için. boya gerekli mi demişsin ama boyasız çok sırıtmaz mı sence macun ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

öncelikle aklımın almadığı bir durumu belirteyim. 1999 model bir araçta nasıl oluyor da çürük oluyor. benim arabam 1997 model ve üzerinde serçe parmak tırnağımın ucu kadar bile çürük yok. kaldı ki arabam ne öyle kapalı garaj arabası ne de Konya gibi sıfır nem oranına sahip bir şehirde değil. Bunun oluşabilmesi için o bölgelerde daha önceden bir kaporta düzeltmesi v.s. olması gerekiyor ki kanser girsin kaportaya. yoksa normal şartlarda çürümeye karşı en dirençli arabaların başında gelir Mazda.

sorununa gelince; sadece macun çekip üzerini boyatırsan en fazla 2 senelik bir süre kazanmış olursun. bu 2 sene içinde çürüme içten içe yayılmaya devam eder ve boyanın kabarık kabarık olmasıyla kendisini dışa vurur. sizinarabadaki çürük alan için madeni para kadar dediğiniz yer aslında içerde en az bir avuçiçi kadar büyüklüktedir. nizami şekilde yapılması gereken servise götürüp yaptırmak olsa da dışarıda işini çok iyi yapan kaportacılar var. kanserli alan çevresiyle birlikte kestirip oraya yeni sac kaynatıp boyatabilirsin. kolay gelsin... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dostum aracın kaskosu varsa bazı anlaşmalı yerler ufak çizikleri falan  ücretsiz tyapıyorlar

Aracın kaskosu var ben ank deyim ank de o şekilde lokal islenm yapan yerlerde mutlaka vardır ama bunun la ilgili benım bir bilgim yok, senden ricam eyer senın bilgin var ise, bana ank de olan yerler hakkında bilgi verirmisin ?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ersyncar

ist'da autoking var. bi çok anlaşmalı kasko firmalarının müşterilerine bu tarz işlemleri ücretsiz yapan. geçen arkadaşım yaptırdı ordan biliorum

http://www.autoking.org

AUTO KING - Ankara - Şaşmaz :

Adres : Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi, 8.caddde, 44.sokak, no:5, Şaşmaz, Ankara

Telefon : (0312) 278 46 20 Faks : (0312) 278 46 09

edit: anadolu sigorta ile özel anlaşmalı mini onarım paketiymiş bahsettiğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu mini paketin içeriğini nereden öğrenebiliriz acaba?

belki kaportacıya para verip yaptırmak yerine üzerine biraz daha

katıp kasko yaptırmak daha mantıklı olabilir.

bu arada autoking e baktım profesyonel bir firmaya benziyor

fakat fiyatlar biraz yüksek!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 yıl sonra ...

arabayı alırken çok fazla kontrol etmedim.sonuçta 24 yıllık araba.sadece motoruna baktırdım.bugün merak edip inceledim.simit lpg nin konulduğu yer (bagajdaki istetme cebi)dışarıdan bakınca içerisi,içeriden bakınca dışarısı görünecek kadar çürümüş.valla dışarı düşer diye korkuyorum.nasıl halledilebilir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...