Jump to content

Mazda2 1.3 High izlenim ve resimler

x-rayted
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu "aynı platform" işini birisi açıklayabilir mi ? Sonuçta bu iki araçta farklı yerlerde üretiliyor. Fiesta Valencia da Mazda Japonya da.. Nasıl aynı platform oluyor ?

ortak parça kullanımı olduğu için aynı platform deniyor Burak Abi  :hi:

Selman Abi'nin saydığı modellerin sadece iç ve dış tasarımları ve üzerindeki logolar farklı fakat kullanılan çoğu mekanik aksam aynı  :) 

şöyle örnek verirsek Kia Cerato ve Hyundai Accent Era aynı platform ürünüdür birbirlerinden sadece bir iki detay farkı olacak şekilde birbirlerine benzerler  :hi: 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda2'nin debriyajının fazla yukarda kavradığını düşünüyosanız sakın Mazda3 almayın :D

aynen :D Okan Abi de ben de ilk binişimizde istop ettirdik arabayı :D mazda3 ün debriyajı en az 2, 2bucuk kat yukarda kavrıyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende dun itibariyle artik bi mazda 2 kullanicisiyim dunden beri 350 km yaptim araci balikesirden aldigimdan bugun istanbul a geldim. oncelikle sunu soolim bazi arkadaslar icinden memnun olmadigini surus pozisyonunu iyi olmadigini soolemisler ama bu herhalde tamamen yapiyla alakasi var bana da tam tersi cok rahat geldi oncelikle sunu soolim ilk 3 viteste aracin motorunun 1.3 olduguna inanamiyosunuz 4 ve 5. viteslerde fena degil ama ilk 3 vitesten sonra cok atak gelmiyo. tabii ben bu kiyaslamalari eski aracima gore yapiyorum eski kasa yaris kullanicisiydim.arabanin en sevdigim yani icindeyken c sinif bi arac kullandiginizi saniyonuz cok tatli yumusak ve sakin bi surusu var 115 120 lerde dahi motor sesi duyulmuyo. yol sesi ise yarisle ayni ozellikle puturlu asfaltta ama o da asiri derecede rahatsizlik verici duzeyde degil.gorus acisi yarise gore cok daha genis ve otobanda ozellikle tirlari ve otobusleri gecerken yakin gectim savrulcak mi diye cunku yariste ki en buyuk tedirginliklerimden biri oydu uzun yolda ancak bana  misin demedi hic hissetmedim.tabii bu izlenimlerim beklentiyle alakali tabii ki bana yaristen sonra daha rahat daha performansli ve gorunus acisindan daha guzel geliyo ama dedigim gibi hersey beklentiyle alakali cok seyler bekleyen biri icin uygun olmayabilir ama ben simdilik son derece memnunum.eksik yanlarina gelirsek herkesin dedigi gibi ic dizayni biraz daha gosterisli olabilirdi ama tabii bu fiyata bu bile gayet iyi bi de kol dayama yeri olsa cok daha rahat olurdu ozellikle vites icin bu arada vites ilk bastan bana cok yuksekte gelmisti test surusu yaparken ancak bugun uzun yolda kullandiktan sonra yarisinkinden daha rahat oldugunu dusunuyorum ic isiklandirmasi cok iyi gozukuyor ama gostergeleri biraz daha buyuk (ozellikle motor devir) olabilirdi yakit acisindan simdilik bisey soylemek yanlis olur ama balikesirden beylikduzune yarim depo civariyla geldim yaklasik 385 km.simdilik pek eksiklik sayamiyorum ama dedigim gibi bu beklentiyle ilgili beni en cok etkileyen yanlari yol tutusu inanilmaz ic mekan ve ilk 3 vitesteki performansi almayi dusunen arkadaslar sorulari olursa elimden geldigince anlatmaya calisirim bu arada son bisey daha eklemek istiyorum ben 1.3 mid modelini aldim celik jantsiz olanini ancak o dahi (heralde benim arabam diye :)))) cok guzel gorunuyo die dusunuyorum ve yanaklar celik janttakinden daha kalin oldugundan cukurlarda yaristen daha kotu diyemem herkese kazasiz belasiz surusler.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok güzel açıklamalarınız ve izlenimleriniz için ikinizede teşekkürler. :) Vites arası boşluğa bende katılıyorum arabayı biraz ucuz göstermiş.En azından koltuk dayama olmalıydı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...