Jump to content

Mazda 3 Bakım Periyotları

recep35
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1 dakika önce, İlhan :

16 dakika önce, Saridoan :

Merhaba Arkadaşlar,

Benimde aklıma takıldı, aracı alır almaz özel servise götürmüştüm. Aracın garantisi bittikten sonra hep aynı kişi bakıyormuş. Bende ona götürdüm. 90 bin km de şuan aracım ve bir daha ki bakıma 1 yıl sonra veya 100 binde geleceğimi söyledi. Burada okuduklarımdan öğrendiğime göre arabanın bakım periyodu 6 ayda 1 miş. Ayrıca yine okuduğuma göre 100 binde ağır bakıma gireceğim ve şanzıman yağını da değiştirmem gerekecek. (Araç otomatik) Fakat usta 150binde değişecek dedi. Sizlerin bilgisi var mı? Sanırım eve gidince ilk işim şu kitapçığı okumak olucak:)

6 ay yada 10.000 Km diye geçiyor. Ama son yıllarda Mazda 6 ay konusuna pek takılmıyor. Ama 10 bin km'yi geçirmemenizi öneririm. 

Şanzıman yağınızıda bence beklemeyin şu an bile değiştirebilirsiniz. Mazda servis kampanyası var %30 indirim var. Bence değerlendirebilirsiniz..

Dışarıda yaptıracaksanızda şanzıman yağı konusunda dikkatli olun.. Daha önceleri özelde/sanayide yanlış şanzıman yağı kullanımları oldu.

Yani ustanın dediği gibi 150 bin km de değil, 100 bin de değiştirmem gerekecek. Arabayı kuzenimin eşinden aldım yabancı bir araç değil bildiğim bir araba, olmazsa göstereyim değiştirmek gerekirse değiştiririm. Bu ara kredi kartları kabardı çünkü:) Ayda 500km civarı yaptığımıda düşünürsek belki beni idare eder:))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Merhaba arkadaslar2010 model otomatik bir mazda3 var  150000  bakımında neler yapmak gerekiyor.ve 150000 bin bakımı tahminen nekadar masraf tutar yakın zamanda yaptıran varmı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

100bin bakımı yapılmadıysa onlar yapılır. şanzıman yağı ve filtresi değişmediyse değişir, hidrolik yağlar değişmediyse değişir (fren, direksiyon tamamen) bujinizi 20bin km.dir değiştirmiyorsanız değiştirilir (iridyum ise 60bin km değişim periyodu). normal periyodik bakımdır yani, önceki bakımlarda neler yapıldığına da bağlı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

150bin bakımda yağ , yağfiltre , hava filtre değişimi olur , buji , polen ve balatalar kontrol edilir , korkulacak ağır bi bakım değil

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Uzun zamandır yaptırmayı düşündüğüm bakımı 2017 bahar kampanyasında herter de (ankara) yaptırdım. 

Aracım Mazda 3 2006 A/t Dynamic. Satın aldığımdaki km 97.000. Yaklaşık 116.000 km de BRC marka my11 kit lpg taktırdım. Şu andaki km 147.000. 

İlk aldığımdan beri sadece yağ değişimi hava filtresi değişimi, ve lpg filitresi değişimi yaptırdım. LPG den kaynaklanan hiç bir sorun yaşamadım.06.10.2016 da şanzuman yağ ve filitre değişimi ve buji değişimi yapılmıştı.

Bakıma gitmeden önceki sorunlar ;

• Araç özellikle soğuk havalarda ilk çalışmada sarsıntılı çalışmaya başlamıştı.
  • Rolantide (mesela kırmızı ışıkta beklediğimde) silkelenme yapıyordu.
  • Çekiş Düşmüştü ve yakıt sarfiyatı artmıştı. 

Serviste yapılan işlemler. ; 

Önce sorunları anlattım, sonra ustayla beraber test sürüşü yaptık. Sonra bilgisayara bağlanıldı test yapıldı burada herhangi bir sorun bulunmadı. Mekanik aksamlar incelendi. (ben birçok sorun çıkabilir diye düşünüyordum ) Herhangi bir sorun olmadığı bilgisi verildi. (taş gibi derler ya) 

Sonra motor incelendi, Kompresyon testi yapıldı, Burda 1.ci subapta değer anormal çıktı diğerleri arasında çok küçük farklar olduğu söylendi.

Sonra Manifolt hava alıyor teşhisi koyuldu. Manifolt söküldü conta yıpranmış değişti. 

Boğaz kelebeği temizlendi (baya kirliymiş),

Faturadaki Kalemler aşağıda listelenmiştir. 

1. Castrol Magnetic 4 lt.    120,00 ( indirim dışı)
  2. Balata Spreyi 2 adet      31.42  (indirim dışı)
  3. Atık Filitre bedeli             2.25  (indirim dışı)
  4. Yağ filitresi                     19,40
  5. Motor Kulağı                  255,00 (indirim dışı) (orjinali ellerinde olmadığından yan sanayi ) orjinal fiyatı 631 TL
  6. Emme conta takımı        170,00 (indirim dışı)
  7. Hava filitresi                   60,30
  8. V-Belt (kayış)                 170,00
  9. Pulley idle                     167,55 (avara kasnağı)
  10. Tensioner Belt                702.75 (gergi )
  11. lastik için balan ayarı       33,90  (indirim dışı)
  12. motor bakım işçiliği          84.75
  13. emme manifolt conta deği işç.    275,00
  14. V kayış ve bilyaları deği.işç.    190,00

evet kampanyada orjinal parçalar ve işçilik de % 30 indirimli yapıldı. orjinal olmayanlarda indirim uygulanmadı. Toplamda: 2076 TL tuttu.(indirimli hali)

Bakım sonrası hissedilir şekilde araçta farklar oluştu, sessiz çalışması, sarsıntı olmaması (yağ gibi derler ya) en güzel yanıda araç yanında yapılan işlemleri gözlemlemem oldu, (tabi çok soru sormamak ve ayak altında durmamak şartıyla ;D

Bir dahaki baharada sübapları göstermek istiyorum. 

Yakın ilgilerinden dolayı servis müdür asalet beye ve ustalara teşekkür ederim. 

Yaklaşık 20 gün sonra herter servisten telefonla arayıp araçla iligli şikayet olup olmadığı soruldu, Bu yaklaşım güzel bir izlenim bıraktı. 

herkese saygılar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

iyi günler dostlar. 2010 model benzinli Mazda 3 aracım var. 40.000 km de almıştım. Aldigimda yeni yapılmıştı bakımı. Şu an 53.000 km de. Yağ değişimini henüz yapmadım.bu araçların periyodik bakimi kac km dedir? 

Ve yağ olarak asagidakilerden hangisini kullanmalıyım? Ya da sizin önereceğiniz bi marka var mi? Kafam çok karıştı, herkes farklı bi marka söylüyor, en iyisini kullananlar olarak siz bilirsiniz..

Şimdiden teşekkürler.

http://www.hepsiburada.com/castrol-magnatec-stop-start-5w-30-a5-4litre-uretim-yili--2017-p-HBV0000019GI4

http://www.hepsiburada.com/castrol-edge-5w30-4-litre-85c057-motor-yagi-benzin-ve-dizel-p-OTM85C057

http://www.hepsiburada.com/mobil-super-3000-xe-5w-30-4lt-dpf-araclara-uygun-benzinli-dizel-motor-yagi-p-OTYAGMBL0007

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tam sentetik yağların değişim periyodu 15 km ya da 1 yıldır.

Şahsen 1 yılı geçirmediysem kış başlamadan 12 bin km civarında değiştiriyorum. Daha erken km.de değiştirmenin de zararı olmaz, yararı olur.

Önce kullanılan yağ hangisi ise onu kullanın. Bilmiyorsanız bir marka belirleyin onu kullanın. Mobil kullanacaksanız Mobil 1 serisini kullanın, super 3000 serisi kalitesizdir. Mobil 1 ESP 5W-30 öneririm mobil kullanacaksanız. Castrol'de de edge serisi iyidir. 5w-30 kullanın bir miktar eksiltme yapabilir belki, eğer azaltma 70bin km ye kadar devam ederse 0-40 ya da 5-40 a geçersiniz.

n11 de bosch filtre seti bulabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 dakika önce, Mutlu Tekir :

Tam sentetik yağların değişim periyodu 15 km ya da 1 yıldır.

Şahsen 1 yılı geçirmediysem kış başlamadan 12 bin km civarında değiştiriyorum. Daha erken km.de değiştirmenin de zararı olmaz, yararı olur.

Önce kullanılan yağ hangisi ise onu kullanın. Bilmiyorsanız bir marka belirleyin onu kullanın. Mobil kullanacaksanız Mobil 1 serisini kullanın, super 3000 serisi kalitesizdir. Mobil 1 ESP 5W-30 öneririm mobil kullanacaksanız. Castrol'de de edge serisi iyidir. 5w-30 kullanın bir miktar eksiltme yapabilir belki, eğer azaltma 70bin km ye kadar devam ederse 0-40 ya da 5-40 a geçersiniz.

n11 de bosch filtre seti bulabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için çok teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...