Jump to content

2009 Subaru Forester 2.0TD

MuRDoC_111
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

listeye baktım da forester dizel comfort 77 bin, limited 81 bin600..Ohannes yani. Ekimde 68250 idi comfort...Üstelik kampanya indirimi de yok..

Buna karşılık o zaman 78 olan kugayı ford 74e indirmiş..X paketlisi 80ee gliyor ki FORd pazarlığı ile ünlüdür 75e alınabilir muhtemelen..

Ben o km forestera 75-76 vereceğime şunu alırım çok daha iyi.

http://www.sahibinden.com/ford_kuga_2_0_tdci_titanyum_x_paketli_panaromik_cam_tavanli_-62WQQaXQQ12199501WQQpXQQdisplayitem&keyword=kuga

.

Subarudaki donanım eksiklikleri yok ve muhtemelen pazarlıkla 57-60 arasına alınabilir...Tüm otoriteler prenmium olmayan sınıfta en iyi sürüş dinamikleri Kugada diyor keşke param olaydı da bunu alaydım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

resimde koltuğu çok geriye çekmişler..iç mekanı belirleyen en önemli ölçüm dingil açıklığıdır herhalde. kugada 2690 mm, foresterda 2615 mm...Forester kugadan 11 cm kadar uzun ama bu fark daha çok bagajda..Foresterin bagajı Kugadan bariz büyük.

Neyse kuga gayet modern iç dizaynı, daha fazla donanımı , iyi sürüş dinamikleri ve uygun fiyatıyla bence önde...Ancak subaru markası veya boxer dizel (ki FORD PSAnın 136 lık dizelinden üstün)  tercih sebebi ise  ya da bagaj ihtiyacı fazla ise o zaman subaru alınabilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dızel motor bence ztn cok guzel olan arabayı bı derece daha alınır hale getırmıs yoksa 195 beygırlık turbo benzınlı motor gercekten cok yakıyodu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Birkaç gündür Subaru Forester Premium kullanıyorum, düşüncelerimi şöyle sıralayabilirim ;

1. Komforlu bir araba ama nedense ben alışamadım. Mazda6 daki sürüş pozisyonunu bulamadığımdan mıdır nedir bir süre sonra sağım solum ağrıyor. Ya da ben yaşlandım :D

2. Şaşıracaksınız belki ama arabada yol bilgisayarı yok veya ben bulamadım :) Sadece ortalama yakıt tüketimi var. O da 2 tane TRIP A  ve TRIP B ye endeksli. Hangisini sıfırlarsanız ona göre tutuyor. Yani 2 ayrı yakıt tüketim değeri tutmanız mümkün.

3. Kullandığım Facelift modelinde kaliteli bir LCD ekran var ama navigasyon yok. Sadece radyo/mp3/cd ve geri vites kamerasını gösteriyor. Sanırım dışarıdan başka bir cihaz da takılabiliyor AUX felan seçeneği mevcut

4. 1. viteste Mazda6 dan daha atak gibi ama sonraları biraz hantal.

5. Tamamı şehir dışı olan tüketimim şu anda tüketimi 15 Lt de :)

6. Daha önceden bahsedildiği gibi böyle bir arabada Xenon olmaması ilginç. Farlar halojen ama garip bir biçimde çok beyaz bir ışık veriyor. Bulursam ben de ondan almak istiyorum :D . Facelift te de mercek hâlâ yok.

7. Mazda6 dan uzun değil. Yan yana koydum kısa kaldı. Arka diz mesafesi de çok farklı gelmedi bize.

8. Lakin çok ferah bir araba. Araç konforunda dışarıda seyahat ediyormuşsun hissi veriyor.

9. Sunroof çok büyük olduğu için tilt yok, sadece aç / kapa . E tabii yağmurlu havada açamadık :D ama eminim açıldığında çok hoş bir duygu veriyordur zira arka koltuğun önüne kadar gidiyor gibi görünüyor.

10. Eşim çocukları tutmak amacı ile  arkada oturduğu için daha çok hissetmiş ki sanırım SUV ların bir özelliği aracın salınımı daha fazla Mazda6 ya göre ( doğal olarak ) . Bu onu rahatsız biraz etmiş alışkın olmadığı için

11. Anahtarsız giriş keyifli özellikle de elinizde poşetler varsa lakin benim gibi acaba araç kilitlendi mi diye kontrol eden biri için hüsran çünkü elini attığın anda kapılar tekrar açılıyor :D

12. Kolçakta AUX / USB girişi var ve ses sistemi kaliteli. Bluetooth mevcut, bağladım sabah benim telefonu ama erkenden kimseyi aramak istemedim. Akşam ararım artık birinizi bakarız araçtan konuşmak ne kadar rahat  :D . Bir de MUTE tuşu yok. Benim çok kullandığım bir özellik, yokluğunu hissettim.

Sonuç olarak yüksek ve ferah bir araba ama tahmin ediyorum Dizel ve otomatiği gelirse çok daha fazla rağbet görür. :)

Aklıma başka birşey gelirse yazarım ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...