Jump to content

Mazda 2 nizde hangi donanımın standart olmasını isterdiniz?

x-rayted
 Paylaş

Sadece birini seçin, bu arabada şu da olsa iyi olurdu dedğiniz hangisi.  

26 oy

1. 1. Sadece birini seçin, bu arabada şu da olsa iyi olurdu dedğiniz hangisi.

• Sunroof
      6
    • DSC+TCS
      7
    • Bi xenon mercekli farlar
      2
    • Yağmur ve far sensörü, kararan dikiz aynası
      0
    • Arkalarda disk fren
      3
    • Cruise control
      3
    • Otomatik Vites
      6

Tavsiye Edilen Mesajlar

Cruise Control bence bu sınıf için olmayacak birşey. Daha Türkiye de üst segment için bile doğru dürüst CC yok.

CC için öncelikle otomatik olması lazım zaten. Manuel de CC ün hiçbir espirisi olduğunu sanmıyorum..

CC bu sınıftan olan yeni honda jazz da var. Manuellerindede var ve kullanıcı yorumlarıda baya olumlu takip ettiğim kadarıyla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 45
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

11

• Selman

4

• Mustafa06

3

• x-rayted

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

CCda direksiyondan hız arttırma azaltma olayı var ya, otomatikte vites te değişiyor hız artınca, manueldeyken hız arttırıp azaltınca veya rampaya gelince falan vites değiştirmek icap eder. Manuellerde CC yerine olsa olsa gaz sabitleme olur yani :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten son viteste ve 80 üzeri hızda olduğumuzu varsayıyoruz, küçük vitesler konu dışı, otoban için değil mi bu?

Abi 120 ye sabitledin ve kısa süreli bir yokuş gelince mecburen vites düşürüyor CC..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neden ki !!

Tabii ki otomatikte CC daha konforludur ama manüel araçlarda da var.Benim cmax 5 yıldır kullanıyorum , manüel ve CCli çok da işe yarıyor. Yeni fiestada, yutdışında manüel mazd2 de bile opsiyon. Tüm ford grubu manüel araçlarda var aşağı yukarı.

- CC ü açma düğmesi, kapama düğmesi, hız artırma düğmesi, hız azaltma düğmesi ve reset düğmesi var. Bir kere açınca son  hızı sabitlediniz, diyelim ki 110 ve bişey oldu frene bastınız CCden çıktı. Şimdi resete basarsanız hızınız kaç olursa olsun olduğunuz hızdan 110a çıkmak için tam gaz yapar. Bu esnada işte A/T ise otomatik ayarlar M/T ise sizin ayarlamanız lazım...Araba mesela 80e indiyse bişey olmaz topluyor ama daha düşük hızda ise vites düşürmek uygun viteste  yeniden reset etmek gerekebilir.

Alternatif olarak düştüğünüz hızda set düğmesine yeniden basarsanız bu sefer o hızı yani mesela 80i sabitler..Tekrar hız artırma düğmeleri ile o hıza çıkarsınız. Çok da aşırı konforsuz değildir M/T da..

Rampalara ayrı dikkat gerekiyor. Cmaxte EGR valf arızası nedeniyle ani güç kayıpları olabiliyor diye okuduk ilk yıllarda bu daha çok 2.0ların sorunu ama 1.6 da olabiliyor.

Bir gün CCde rampa çıkarken zınk diye kaldı araba ben egr valf arızası oldu diye panikledim en soldayım. Allahtan yoğun bir yer değil bişey olmadı vite küçültüp normal gittim..Servis bu viteste bu hızda bu rampayı çıkamam diye hesaplarsa devreden çıkıyor dedi...Normalmiş yani..

Hatta şu an mazda 2 de en çok özlediğim iki donanım yağmur far sensörü ile CC..

Zaten şevkim de kırıldı nisan başında falan 2yi eşime verip tekrar cmaxi geri alabilirim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hadi iyisiniz, otomatik vites Mart başında geliyor ;) Yanında da koltuk ısıtması ;)

koltuk ısıtma cok gereksiz bence.. onun yerine sunroof koyar insan bu japonları anlamıyorum yaa

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

koltuk ısıtma cok gereksiz bence.. onun yerine sunroof koyar insan bu japonları anlamıyorum yaa

Ben herhangi bir donanım için "çok gereksiz" ibaresini kullanmam . Benim gibi kolay üşüyen insanlar için bence oldukça da keyifli bir donanım. Sunroof ile kullanım zamanları da birebir zıt.. Ayrıca yatırım açısından düşünürsen birini getirtmek diğerinden hem daha kolay hem de son kullanıcı için daha ucuz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben herhangi bir donanım için "çok gereksiz" ibaresini kullanmam . Benim gibi kolay üşüyen insanlar için bence oldukça da keyifli bir donanım. Sunroof ile kullanım zamanları da birebir zıt.. Ayrıca yatırım açısından düşünürsen birini getirtmek diğerinden hem daha kolay hem de son kullanıcı için daha ucuz..

abi türkiyede 2 ay kış yaşıyoruz kalanı günlük güneşlik bugun bi müsterim opel corsa istedi sıfır alacakmış otomatik sunrooflu olacak dedi mutlaka mazda da olsa hemen satacaktım bak.. kaçtı müşteri :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...