Jump to content

Mazda 3 LPG Yakıt Tüketimi Ortak Konu

quixotic
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İşte buda bagaj uygulamam; Altı keçe destekli üstüne de ince bir keçe döşeyince fevkalade güzel olacak. Tavsiye ederim.

post-6087-141695286727_thumb.jpg

post-6087-14169528673_thumb.jpg

post-6087-141695286733_thumb.jpg

post-6087-141695286737_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracım 2005 mazda3 dynamic A/T ve şehiriçi ortalaması 25 krş. Şu anda gaz 2.49 olduğuna göre 10 lt/100 km diyebiliriz tüketim için. Şehirdışına pek çıkmıyorum ama 20 krş altına iner heralde. bu arada bagaj uygulaması çok iyi olmuş hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En nihayetinde bende LPG ci oldum. Taktırmayacaktım ama aylık yakıt masrafları artınca pes ettim. Adana Olgun LPG de Landi Renzo taktırdım. 1 aylık kullanım sonucunda herhangi bir şikayetim yok. Simit tüpün kenarlarını sert süngerle doldurdular. Bende üstüne orjinal keçesinin ölçülerinde ince mdf kestirttim (2 parça halinde) etrafını ince bir süngerle döşedim. Sanki hiç tüp yokmuş gibi  duruyor araba.

Yakıt tüketimine gelince şehirler arası 90-100 km/s sakin kullanım ile 25,5 lt gazla 300 km yol yaptım. Yol bilgisayarı ortalama 6.5 lt/100km gösteriyordu ama gerçekte  8.5 lt/100 km yaktı.

Şehiriçini sormayın bizim İskenderun'da yollar ve trafik biraz arızalıdır. 13 lt/100km'yi buluyor.

benimde Antakya´da şehir içi trafiğin berbatlığı, yolların yetersizliği ve araç sayısının fazlalığından dolayı km/lpg tüketimim 40 kuruş. Şu anda Antakya´da lpg fiyatları 2.60-2.70 arasında. Şehirler arası tüketim ise 34 lt lpg ile 370 km, 1lt lpg 11 km. 10 gündür lpg almadım ve benzin deposunu doldurdum arabayı benzinde kullanıp birde benzin değerlerine bakacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mrb bende yaklaşık olarak 1 haftadır mazda kullanıcısıyım.ilk yakıt denememde araba 12 litre yaktı şehir içinde 100 km de ama bu bana fazla geldi..siz ne düşünürsünüz merak ediyorum..u şekilde ölçtüm depoyu fulleyip 200 km yol yaptım ve tekrar aynı pompadan fulledim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynı pompada fullemeniz bir anlam ifade etmez değerler her zaman değişir basınç farkından dolayı , bu konuda önerim şu tam boşalmış lpg deposuna 25-30 tl lik gaz koyun km yi sıfırlayın tam bitene kadar kullanın bittiği yerde km neyse o kadar yapmıştır diğer şekilde kesinlikle sonuç yanılıtıcıdır çünkü pompaların basınçları anlık bile değişir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benimde Antakya´da şehir içi trafiğin berbatlığı, yolların yetersizliği ve araç sayısının fazlalığından dolayı km/lpg tüketimim 40 kuruş. Şu anda Antakya´da lpg fiyatları 2.60-2.70 arasında. Şehirler arası tüketim ise 34 lt lpg ile 370 km, 1lt lpg 11 km. 10 gündür lpg almadım ve benzin deposunu doldurdum arabayı benzinde kullanıp birde benzin değerlerine bakacağım.

Değerli hemşerim, Antakya'da öyle bir trafik var ki 20 lt. yaksan gene normaldir derim. Allah Antakya merkezde araba kullananlara sabır sıhhat versin. :) Üstelik pompa fiyatlarıda yüksek. İskenderun,da 2.55-2.58 arasında değişiyor. Şehirler arası biraz fazla yakmışsın gibi geldi ama gaza fazla yüklenmiş olabilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracım 2005 mazda3 dynamic A/T ve şehiriçi ortalaması 25 krş. Şu anda gaz 2.49 olduğuna göre 10 lt/100 km diyebiliriz tüketim için. Şehirdışına pek çıkmıyorum ama 20 krş altına iner heralde. bu arada bagaj uygulaması çok iyi olmuş hayırlı olsun.

Ankara'da trafik şehirler arası gibi nerdeyse, pompa fiyatları da nispeten düşük. Bana göre iyi gözüküyor.

İyi dileğiniz için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

artık depo bitene kadar bekleyeceğiz..bitene kadarki km ye bakıp bi hesap yapıcaz. sonrada 30 tl koyup öyle ölçüp verilere bakıcaz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Değerli hemşerim, Antakya'da öyle bir trafik var ki 20 lt. yaksan gene normaldir derim. Allah Antakya merkezde araba kullananlara sabır sıhhat versin. :) Üstelik pompa fiyatlarıda yüksek. İskenderun,da 2.55-2.58 arasında değişiyor. Şehirler arası biraz fazla yakmışsın gibi geldi ama gaza fazla yüklenmiş olabilirsin.

Şehirler arası lpg lt/km 11 tüketim değeri Antakya-Mersin arası, Antakya´dan Mersin´e gidişte Antakya´dan Belen´e kadar tırmanma, İskenderun´da başlayan otoban sonrası Mersin´e kadar otobanda yapılan 120-160 km arası hızlarla oluşan değer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bende sizin fikrinizi almak istiyorum.

yeni takılan sıralı sistem sonrası 47 lt ile 400 km yol yaptım normalmi acaba.

daha 1000km bakıma gitmedim.

havalar zaten soğuk 500m olmadan gaza geçiyor sistem.hatta benzin ibresi çeyrek deponun iki çizgi üzeri idi,ancak iki çizgi düşmüş benzin seviyesi.

bu soğuk havalarda 47lt=400 km nasıl sizce.

bu arada lovato obd II kiti var.rölantide titreme, stop etme veya devir saatinde oynama yok.

şimdilik herşey çok güzel gidiyor.

saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bende sizin fikrinizi almak istiyorum.

yeni takılan sıralı sistem sonrası 47 lt ile 400 km yol yaptım normalmi acaba.

daha 1000km bakıma gitmedim.

havalar zaten soğuk 500m olmadan gaza geçiyor sistem.hatta benzin ibresi çeyrek deponun iki çizgi üzeri idi,ancak iki çizgi düşmüş benzin seviyesi.

bu soğuk havalarda 47lt=400 km nasıl sizce.

bu arada lovato obd II kiti var.rölantide titreme, stop etme veya devir saatinde oynama yok.

şimdilik herşey çok güzel gidiyor.

saygılar

Tüketimin biraz fazla gibi geldi, neredeyse 12 lt yakıyor 100 km de.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi tupte kullanırken yol bilgisayarı kalan benzinidoğru gösterirmi?

Tüketimin biraz fazla gibi geldi, neredeyse 12 lt yakıyor 100 km de.

banada fazla gibi geldi.ikinci sefer fulledim bakalım kaç km yapacak.

1000km bakımda ona göre ayar yaptırırım artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi tupte kullanırken yol bilgisayarı kalan benzinidoğru gösterirmi?

benzin ibresi doğru gösteriyor benim araçta.

yol bilgisayarında yakıt ortalamasınıda gösteriyor.sadece depodaki benzin ile kaç km gideceğini

doğru gösterip göstermediğini netleştiremedim.daha doğrusu fazla önemsemediğim için dikkat etmedim.onu takip edeyim bakalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugun itibariyle arabamın deposundaki gaz 285 km sehiriçi kullanımda bitti.32-33 litre civarı gaz alıyor depo..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende şehir içi  ( geneli cok kisa nesafeler )85 tl ile 240 km gittim lpg taktıralı henuz 500 km oldu lpg'ciyi ziyaret etmem lazım :) bu arada aracım 1.6 otomatik impressive

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar dün itibariyle lpg li olduk brc.yakıt tüketimini yakıt bitince yazarım.bir sorum olacak lpg taktırdıktan sonra sadece lpg de değil benzinde de arabanın sesi seğişti özellikle kalkışta bu normalmi çok hafif bir pur pur pur diye ses geliyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşte buda bagaj uygulamam; Altı keçe destekli üstüne de ince bir keçe döşeyince fevkalade güzel olacak. Tavsiye ederim.

Kontiplak mı sarı olan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar yakıt ölçumunde nıhayı sonuca  ulastığımı düşünüyorum. ^30 tl ile 90 km gittim gaz 2.8 tl

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kontiplak mı sarı olan

Hayır. ince mdf. Altını ve üstünü keçe ile kapladım. Arabadan tık ses çıkmıyor şu an.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• brn
      Yazan: brn
      Merhaba arkadaşlar,
      Yaklaşık 10 gün önce Mazda 3 almıştım. Aracım 2012 impressive otm. Aracı aldıktan 3 gün sonra LPG taktırdım. Zaten almadan once karar vermiştim. Bu benim 4. Benzinli alıp LPG taktıgım arabam oldugu için ilk tereddütleri aşmam kolay oluyor genelde:). 
      Gelelim LPG takma sürecine ve sonrasına.
      LPG'yi Ümraniye Kadosanda bulunan Üçel LPG'ye taktırdım. Daha onceki 3 aracımın montajını da onlar yapmıstı.  Prins Teknomax kitini tercih ettim. Ekstra olarak subap yağlama kiti de takıldı.  LPG montajı yapıldıgında araç 53800 kmde idi.  38 litrelik simit taktırdım ama buna ragmen bagaj içindeki tabanlık yüksek kaldı. O işi daha çözemedim. Bu hafta balataları değiştirmeye gidecegim. Belki onu da hallederim.  30 litre lpg alıyor depo.  Montajı yaparken bir konuda canımı sıktılar. Motorun üzerindeki plastik kapagın sag kısmında ECU'ya giden soketleri koruyan kısmı çıkarmaları gerekti. Fakat Mazda bu metal parcayı cıvata yerine perçinle tutturmustu. Bunu ince bir matkapla cok rahat sökebilirlerdi fakat biri geldi ve kalın matkapla perçin olmayan yerlerinden kırmak suretiyle cıkarmaya calisti. Pense ile eğdi büktü. Mahvetti anlayacagınız. Sonra cıkaramayınca baska biri benim dedigim sekilde percinleri cıkardı ve parca cıktı. Lakin mahvolmustu. En son yerine takarken biraz düzeltip bantla tahrif olmus kısımları örttüler. Neyse bulabilsem yenisini takıp adamlara fatura edecegim ki kabul ettiler.  Montajdan sonra aracın kullanımında pek bir değişim olmadı lakin oncesinde de cok kullanmadım. Sadece 150 km yaptım Depoyu bitirmeden merakten ölçüm yaptım ve 126.4 km sonra tekrar fulledim. 2.82'den aldım LPG'yi ve tam 37.00 lira tuttu. 29.2 kurus yapar yani. Litre olarak da 10.38lt/100km yapar. Yol bilgisayarı da ayni süreçte 8.2 ortalama gösterdi.  Bu mesafeyi genelde uzun yol sayılabilecek bir rotada yaptım. Yani 80 kmsi çekmeköy-yenidoğan-şekerpınar rotasında neredeyse trafiksiz yolda 90-100 kmh hız ile yaptım. Geri kalanı da taşdelende şehiriçinde orta trafikde yaptım. Muhtemelen bu lpg zamları ile 35 kuruslara cıkmam an meselesi. Ki bence normal ve beklediğim gibi.   
      Öncesinde forumda LPG konularına bir göz gezdirdim. Belki sorusu olan arkadaslara yardımcı olur düşüncesi ile paylaşmak istedim. Sorusu olan arkadaslara için memnuniyetle cevap veririm. 

• Yeni Oluştur...