Jump to content

Mazda 3 LPG Yakıt Tüketimi Ortak Konu

quixotic
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Neredeyse tüm LPG kitlerinde benzer problem var ama Romano'da ben de yaşamıştım aynısını.  Bir süre sonra alışıyor insan :D

İşin kötüsü gözümün önünde dursun diye orta konsoldaki kapaklı bardaklığın oraya koydurmuştum göstergeyi.  :'( Şimdi yerini değiştirmek istiyorum ama bardaklığın arka tarafındaki küçük plastik parçadan bulmam gerekecek, Ankara'da çıkma mazda parçaları satan yer var mı bildiğiniz??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar.

Geçen hafta cumartesi günü aracıma Romano marka LPG kiti takdırdım.

Depoyu doldurduktan sonra km'yi sıfırladım. Gaz tamamen bitip otomatik olarak benzine geçene kadar kullandım:

35 lt gaz (shell autogas) x 2,49 TL = 87,15 TL

Gaz bitene kadar yapılan yol = 403 km (şehiriçi, sakin kullanım)

Km'de tüketim (TL olarak) = 87,15 TL / 403 km =  0,22 TL (22 kuruş)

100 km için tüketim (litre olarak) = 8,7 lt / 100 km

Ben şahsen çok memnunum. :) LPG yaptırmadan önce aynı güzergahta 210 TL'lik (1 depo) benzinle 550 km yapabiliyordum ki kilometrede 38 kuruş yapar. Bu hesaba göre yakıttan %42 oranında tasarruf ediyorum.

Son olarak ışıklı LPG göstergesi tamamen facia, ilk ışık söndükten sonra diğer ışıklar çok çabuk sönüyor. Yaklaşık 250 km civarında kırmızı ışık yandı ama 403 km'ye kadar gaz bitmedi. Gösterge yalan yani :)

Değerler gayet güzel şehiriçi için. Güle güle kullanın. Göstergeyi dert etmeyin.Herkeste aynı problem var zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

slm arkadaşlar.lpg deyken anlık yakıt tüketimi çok garip rakamlar yazıyor.bazen 30,50 bazende 35,80 gibi rakamlar bazense 1,6 gibi küçük rakamlar yazıyor normalmidir bu durum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

slm arkadaşlar.lpg deyken anlık yakıt tüketimi çok garip rakamlar yazıyor.bazen 30,50 bazende 35,80 gibi rakamlar bazense 1,6 gibi küçük rakamlar yazıyor normalmidir bu durum

Çok ilginç. Bende yol bilgisayarı eskisi gibi çalışıyor, verdiği değerler normal ve hatta üç aşağı beş yukarı doğru.

ECU yaptığı hesaplamaları benzine göre yapıyor, ama aslında silindirlere LPG gönderiliyor. Bu sebeple değerlerde bir miktar farklılık olması normal. Ama sizin bahsettiğiniz değerler çok uçuk. Bilgisayarın bu kadar sapıtması normal değil gibi geldi bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar...

LPG dönüşümü yaptırdıktan sonra 80 TL = 32 lt gaz almıştım. 260 km. şehiriçi yol yaptım. Küçükesat'ta oturuyorum, sabah trafiğine yakalanırsam, resmen bir işkenceye dönüşüyor Kenndy Caddesi. Dönüşümü yapan usta ilk 1000 km.'de hesap yapmayın demişti, ama yine de değerler bir hayli yüksek gibi geldi bana. Bu arada aracım AT.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşım bendede öyle yazıyor bir sıkıntı yok; özellikle rampa çıkarken çok uçuk rakamlar yazıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar...

LPG dönüşümü yaptırdıktan sonra 80 TL = 32 lt gaz almıştım. 260 km. şehiriçi yol yaptım. Küçükesat'ta oturuyorum, sabah trafiğine yakalanırsam, resmen bir işkenceye dönüşüyor Kenndy Caddesi. Dönüşümü yapan usta ilk 1000 km.'de hesap yapmayın demişti, ama yine de değerler bir hayli yüksek gibi geldi bana. Bu arada aracım AT.

Banada usta 1000km yapmadan ugrasma dedı.daha 300 km oldu ve muhtemelen 100Tl lik gazla 285 km yaptım. yani beklenen kadar vermiyor.Zaten normali çok yakıyor LPG'de %35 kazandırıyor genelde ama Ankara'da dağ tepe eksik olmadığından zaten %30 falan bi düşüş oluomuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Banada usta 1000km yapmadan ugrasma dedı.daha 300 km oldu ve muhtemelen 100Tl lik gazla 285 km yaptım. yani beklenen kadar vermiyor.Zaten normali çok yakıyor LPG'de %35 kazandırıyor genelde ama Ankara'da dağ tepe eksik olmadığından zaten %30 falan bi düşüş oluomuş.

Aşağı yukarı yakın değerler ikimizinde. 1000'den sonra bir hesap yapıp, yine yazarım buraya, umarım düzelme olur. 400 km. araç otomatik olduğu için belki fazla iyimser bir tahmin olur ama en azından 325-350 km. aralığında olması gerek diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2010 impressive A/T  Lpg taktırdığımdan beri  (lpg 2,65) 0,37 nin altına düşmedi :( ayar yaptırmam gerekecek..

Kısa mesafede çok kullanıyorum (3-5 km)

Ortalama Hız. 19-20 KM

Lpg LT _____ 2,65

Ortalama tüketim_ 0,37 TL

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam arkadaslar,

Simdi ben arabayı agresif kullanıyorum ortalam yakıt degerim 10.4 altına inmiyor olmuyor beceremdim :)

neyse şart olan LPG taktırmak aracın muayenesi yeni yapıldı yazık degilmi diyesi geliyro insanın ama neyse LPG ci cok saglam bir ustam var usta iyi olunca aslında marka cok farketmiyro diyorlar. Bizim usta ZAVOLİ, Prins ve Cangas çalışıyor bu sistemleri taktırsak mı yok sa20 yıllık ustayı atıp atiker mi taktırsak nedersiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1. Sayacı resetledin mi hiç ? Mazda'nın sayacı resetledikten sonraki tüketimi gösterir . Çok uzun süre geçtiyse çok zor değişir o değer.

2. Mazda3 e LPG taktıracaksan sitedeki Mazda3 - LPG bölümünü iyi oku, risklerini kabullen öyle yaptır ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar,

LPG'yi taktıralı yaklaşık 1 ay oldu. Devamlı km sıfırlayarak ölçüm yapıyorum.

Son duruma göre sonuç şu: 80TL'lik LPG ile (2,37 TL'den alıyorum) şehiriçi ortalama 372 km yapıyorum, km'de 21-22 kuruş civarında seyrediyor. Yalnız mümkün olduğunca sakin kullanıyorum (2500 - 3000 devir aralığını pek geçmiyorum).

Tabi bunu çok zor başarıyorum, özellikle Ankara'da altına fiesta, clio falan çekip (veya bu tip şirket arabasına binip) Ferrari sürüyorum zanneden lavuklara sabır göstermek gerçekten çok zor. Hayır adam gibi geçseler kızmıyorum, ama bi de sağdan soldan makas selektör falan çok deliriyorum. Arasıra kendime hakim olamayıp bir kaç tane eşşeğe dersini verdiğim de oldu, yukarıdaki tüketim hesabına bunlar da dahildir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şu gaz meselesi acaba bizdemi takdırsak lpg nedir eski aracımda lpgliydi wc ye bile onla gidersim garantim bozulmasa bende takardım böle ağır oluyor.Malum benzin almış gidiyor.Bende banker olmadığıma göre nasıl yapalım arkadaşlar,şimdi çorlu brc ile görüştüm 2006-2010 arası sübaplar mağnezyum dedi bana 60.000km sübapları değişirsin dedi,servis 2000tl ye değişir dedi ama 2011-2012 modellerin motorunu bilmiyom onlara henüz takmadım dedi en son 2010 takmış mazdaya giderim senin için bakarım dedi perşembeye görüşecem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şimdi mesela hesap yapıyoruz su kadar lpg ile sukadar yol gıttım ee pekı o sırada ne kadar benzın harcanıyor bunu nasıl bılecegız bence o sırada harcanan benzınde eklenmelı km kuruş hesabına sonucta.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok haklısın arkadaşım 1000 km de minimum 50 tl de artı olarak benzin harcıyoruz e o zaman ne oluyor 1500 lpg kiti 1500 subap arızası ettimi 3000 tl,27 krş lpg tüketsen km de harcadığın benzinle oldumu en az 30 krş.50000 km de ortalama lpg yakıt avantajın çarp 10 krş benzin farkıyla ne yaptı 5000  tl...EEEE sonuç. 2000 tl kar değer mi değmez yok 3000 deviri geçmeyeceksin(100 km hız olmadan 3000 deviri geçiyoruz) yok arabayı zorlamayacaksın üstüne subaplar ne zaman gidecek pisikolojik baskısı ve kabuslar bence değmez çok PİŞMANIM LPG YE GEÇTİĞİME..Taktırmayın arkadaşlar LPG deldirmeyin guzularınızı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok karamsarsınız, ama bir o kadar da haklısınız..

Benzinle ilgili olarak benim 1000 km oldu yaklaşık 1/8 depo benzin yaktım ki buna göre km'de 3 kuruş yapıyor. Bunu da hesaba ilave etmek lazım doğrusu..

Yine de, benzine göre sağladığı avantaj hiç fena değil. Km'de 15 kuruş civarı avantaj 10000 km'de 1500 TL eder ki ben zaten yılda 20000 km yapıyorum. Zaten burada tüm olay kullanım ile ilgili, eğer çok kullanıyorsanız mantıklı, az kullanıyorsanız asla yaptırmayın insanın aklı çıkıyo sübapları elime alcam diye.

Yalnız tabi atsızbey kardeşim, arabayı yavaş kullanma olayının LPG ile alakası yok. Benzinde de 3000 devri geçmezsen aynı sekilde az yakar. Ben zaten kıyaslamalarımı devamlı eski durumuma göre yapıyorum (haftanın 5 günü aynı güzergahı gidip geliyorum).

Ama yine de guzuma bişey olacak diye çok korkuyorum bugün sabah rölantide titreme yaptı mesela hemen kafaya taktım şimdi haftasonuna kadar motoru dinler dururum. Pişman olmak istemiyorum gerçekten...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

günaydın lpg ci mazda severler...hava filtresini değiştirdim valla süper oldu yakıt karma kullanımda 25 kuruşa düştü yakıt.sanırım 100 km stop etmeden gittim 21 krş yaktı.şehir içindede baya düştü şimdi azıcık memnun oldum lpg den

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu hafta sonu Bodrum - Edremit seyahati yaptım. Toplam 955 km. Ve inanılmaz bir yakıt tüketimi yakaladım. Otalama 5.7 lt.  :D kendimle gurur duyuyorum. toplam 255 Tl yakıt harcadım. km de 26-27 kr yakmışım.Ortalama hızım 73 km/h. 955 km nin 65 km si izmir şehir içi (çevre yolu değil arkadaşlar bildiğiniz izmir'in için şirinyer-buca-narlıdere). Ayrıca 200 km kadar klima açık ancak genellikle eco da çalıştı. Genellikle 95 km/h sabit hızla gittim, maksimum 140 km/h çıktım. Bence gerçekten mükemmel bir ortalama.  :egy:

Not: Aracım benzinlidir, hiç lpg takılmamış ve taktırılmayacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• brn
      Yazan: brn
      Merhaba arkadaşlar,
      Yaklaşık 10 gün önce Mazda 3 almıştım. Aracım 2012 impressive otm. Aracı aldıktan 3 gün sonra LPG taktırdım. Zaten almadan once karar vermiştim. Bu benim 4. Benzinli alıp LPG taktıgım arabam oldugu için ilk tereddütleri aşmam kolay oluyor genelde:). 
      Gelelim LPG takma sürecine ve sonrasına.
      LPG'yi Ümraniye Kadosanda bulunan Üçel LPG'ye taktırdım. Daha onceki 3 aracımın montajını da onlar yapmıstı.  Prins Teknomax kitini tercih ettim. Ekstra olarak subap yağlama kiti de takıldı.  LPG montajı yapıldıgında araç 53800 kmde idi.  38 litrelik simit taktırdım ama buna ragmen bagaj içindeki tabanlık yüksek kaldı. O işi daha çözemedim. Bu hafta balataları değiştirmeye gidecegim. Belki onu da hallederim.  30 litre lpg alıyor depo.  Montajı yaparken bir konuda canımı sıktılar. Motorun üzerindeki plastik kapagın sag kısmında ECU'ya giden soketleri koruyan kısmı çıkarmaları gerekti. Fakat Mazda bu metal parcayı cıvata yerine perçinle tutturmustu. Bunu ince bir matkapla cok rahat sökebilirlerdi fakat biri geldi ve kalın matkapla perçin olmayan yerlerinden kırmak suretiyle cıkarmaya calisti. Pense ile eğdi büktü. Mahvetti anlayacagınız. Sonra cıkaramayınca baska biri benim dedigim sekilde percinleri cıkardı ve parca cıktı. Lakin mahvolmustu. En son yerine takarken biraz düzeltip bantla tahrif olmus kısımları örttüler. Neyse bulabilsem yenisini takıp adamlara fatura edecegim ki kabul ettiler.  Montajdan sonra aracın kullanımında pek bir değişim olmadı lakin oncesinde de cok kullanmadım. Sadece 150 km yaptım Depoyu bitirmeden merakten ölçüm yaptım ve 126.4 km sonra tekrar fulledim. 2.82'den aldım LPG'yi ve tam 37.00 lira tuttu. 29.2 kurus yapar yani. Litre olarak da 10.38lt/100km yapar. Yol bilgisayarı da ayni süreçte 8.2 ortalama gösterdi.  Bu mesafeyi genelde uzun yol sayılabilecek bir rotada yaptım. Yani 80 kmsi çekmeköy-yenidoğan-şekerpınar rotasında neredeyse trafiksiz yolda 90-100 kmh hız ile yaptım. Geri kalanı da taşdelende şehiriçinde orta trafikde yaptım. Muhtemelen bu lpg zamları ile 35 kuruslara cıkmam an meselesi. Ki bence normal ve beklediğim gibi.   
      Öncesinde forumda LPG konularına bir göz gezdirdim. Belki sorusu olan arkadaslara yardımcı olur düşüncesi ile paylaşmak istedim. Sorusu olan arkadaslara için memnuniyetle cevap veririm. 

• Yeni Oluştur...