Jump to content

Mazda 3 LPG Yakıt Tüketimi Ortak Konu

quixotic
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2007 model makyajlı kasa Mazda 3 Sedan Dynamic aracımın Km'si 171000, Landirenzo marka lpg kiti var, aracı 2. el alalı 15000 km oldu henüz bakım yaptırmadım yağ değiştirmek dışında.

50 TL lik Shell marka gaz koydum. Ankara için rutin Kızılay, 100.Yıl, Cinnah, Çankaya, Çetin Emeç, trafiği ve buna ek olarak bir kere Sincan Organize Sanayi Bölgesine gidiş geliş (50 km siuzun yol) toplamda 176 km yol katettim. KM de ortalama 28 kuruş yaktı. (1 Litre LPG 2.52)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç : 2010 mazda 3 (Brc MY-11 Lpg kitli)

Tarih : 27,04,2010

Bursa-Kocaeli-Gebze arası 202 km

60 Km (otobanda) + 142 Km (şehir içi dur-kalk,hız sınırı 70-90,radar korkusuyla dikkatli tırıs tırıs yolculuk)

2,64 tl*17,42 lt = 44,99 tl yakıt alımı

44,99 tl : 202 km = 22-23 krş tüketim

8,4 lt / 100 km Lpg tüketimi

1,80 otoban ücreti ( Kaçak geçiş yapmak zorunda kaldım. Otobana çıkmadan gelebileceğimi söylemişlerdi ancak yanıltmışlar. 144 tl cezalı geçiş tanımladılar ancak 7 gün geçmeden 35 tl maliyetle Hgs alıp sorunu çözdüm)

3 yolcu (yaklaşık toplam yük 220 kg)

Feribatla dönüş : 60 tl feribot + 100 km Yol = 80-85 tl dönüş maliyeti  :kafa:

Yolculuk yorumum : keyifli bir yolculuk oldu, çekiş sorunu yaşamadım , arabayı devirli kullanınca hadi bas gaza gidelim dedi ama Allahtan sesli hız uyarı sistemini kurmuştum yoksa kadrana bakmak aklına gemliyor. Kurallara uyarım ama otobanda hız uyarı sistemini kapattım ... :tey:

Merak eden arkadaşlara aklıma gelen detaylarıyla yazmaya çalıştım. Mazda çok yakar diyenlere cevap olabilir.  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bende mazda 3 mirai a/t aracımın en son verilerini paylaşayım.Brc kit kullanıyorum bu arada ve henüz 1000 km yi doldurmadım,yani kalibrasyona gideceğim.

29 lt gaz x 2.70 =78.3 tl

gidilen yol 244 km    yani 32 kuruşa denk geliyor. Ortalama yakıt tüketim değeri 10/31km.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bende mazda 3 mirai a/t aracımın en son verilerini paylaşayım.Brc kit kullanıyorum bu arada ve henüz 1000 km yi doldurmadım,yani kalibrasyona gideceğim.

29 lt gaz x 2.70 =78.3 tl

gidilen yol 244 km    yani 32 kuruşa denk geliyor. Ortalama yakıt tüketim değeri 10/31km.

yani başka bir deyişle 100 km de 11.89 lt yakıt tüketiyor (11.9 lt/100 km)...bu oran fazla mı normal mi bunu araştırmak lazım hocam..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yani başka bir deyişle 100 km de 11.89 lt yakıt tüketiyor (11.9 lt/100 km)...bu oran fazla mı normal mi bunu araştırmak lazım hocam..

Fazla demek insafsızlık olur Bülent, şehir içi kullanım için harika diyelim, nazar değmesin... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fazla demek insafsızlık olur Bülent, şehir içi kullanım için harika diyelim, nazar değmesin... ;)

Dizelde o rakamlara pek alışık değilim de o bakımdan bir sorayım dedim  :D O zaman sıkıntı yok normal değerler madem..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende 2010 mazda 3 impressive mi alalı 1.5 ay olacak ama adam akıllı ne ölçtüm nede baktım biraz pervasızım sanırım bu konuda  :fiuw: ama nasipse Çanakkale-Hatay yolculuğu yapacağım yakında, tam adam akıllı bakacağım ama tahmini hesaplarıma göre şehirler arası 22 kuruş LPG falan yakıyor (ortalama 120 km hızla ;) )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar lpg konusuna biraz uzağım o yüzden bir şey danışmak istiyorum.

Sıralı sistem taktırdığımız zaman, araç benzin ile çalışır ve sonrasında otomatik olarak lpg'ye geçer.

Doğrumu anlamışım ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar lpg konusuna biraz uzağım o yüzden bir şey danışmak istiyorum.

Sıralı sistem taktırdığımız zaman, araç benzin ile çalışır ve sonrasında otomatik olarak lpg'ye geçer.

Doğrumu anlamışım ?

+1907

Çok gerekli durumlarda doğrudan lpg ile de çalıştırılabilir, bunu çoğu kullanıcı bilmez... Hatta arkadaşın benzini bittiğinde araç çalışmıyor diye gitmiş yürüyerek benzin almış, bunu bana anlattığında lpg ile nasıl çalışır gösterdim, kafasını taşlara vurası geldi...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

+1907

Çok gerekli durumlarda doğrudan lpg ile de çalıştırılabilir, bunu çoğu kullanıcı bilmez... Hatta arkadaşın benzini bittiğinde araç çalışmıyor diye gitmiş yürüyerek benzin almış, bunu bana anlattığında lpg ile nasıl çalışır gösterdim, kafasını taşlara vurası geldi...

;)

Abi anlamadığım bir konu var, bu benzinden lpgye dönüş otomatik olmuyormu ? Yoksa manuel ayarıda varmı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi anlamadığım bir konu var, bu benzinden lpgye dönüş otomatik olmuyormu ? Yoksa manuel ayarıda varmı ?

Normal şartlarda benzin ile çalışır ve lpg ile devam eder... Motor suyu sıcaklığı hangi dereceye ayarlanırsa o derecede benzinden lpg'ye geçer...

Benzin lpg geçişi otomatiktir. Motor sıcaklığı istenen seviyeye geldiği zaman benzinden LPG'ye geçiş otomatik olur...

Veli abi direk LPG ile çalışma olayını ilk defa duydum desem yeridir, acaba nasıl oluyor bu çalışma???

Aklınızın bi kenarına yazın, ola ki; benzin sistemindeki sorun nedeniyle araç çalışmıyor ise; kontak anahtarını takmadan önce lpg düğmesi üzerindeki benzin/lpg geçiş düğmesine basılı tutuyorsunuz ve kontağı açarak aracı çalıştırıyorsunuz... Biraz zorlanıyor, tekliyor tüklüyor motor acı çekiyor ama lpg'de çalışmış oluyor...

Gerekli olmadıkça soğuk motorda denemeyin, motor sıcakken deneyebilirsiniz... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 gün önce Brc taktırdım. Dün ölçüm yapıyım dedim depoyu ses gelene kadar doldurdum daha sonra çoğunluğu şehir dışı olmak üzere ( muayene-sızdırmazlık- xenon far değişimi- ruhsat işi derken şehirici de bayağı kullandım)

120 km yol yaptıktan sonra aynı yerden( aygazdan) tekrar yakıt aldım (2.63 'ten) 23 lirayı geçince ses geldi 25 e tamamlayı mı dedi , ben zorlamayın gerek yok dedim ama o sırada 25 liraya tamamlamıştı. Yani şamandıranın sesini baz alırsak yaklaşık olarak 20 krş yakmış bu pek normal gelmedi ölçümde hata mı var ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eger sehir disinda normal kullandiysaniz ortalama yaklasik 7.5 litre yakmis ki normal bir deger.

7.5 litre manual mi otomatik için mi normal :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• brn
      Yazan: brn
      Merhaba arkadaşlar,
      Yaklaşık 10 gün önce Mazda 3 almıştım. Aracım 2012 impressive otm. Aracı aldıktan 3 gün sonra LPG taktırdım. Zaten almadan once karar vermiştim. Bu benim 4. Benzinli alıp LPG taktıgım arabam oldugu için ilk tereddütleri aşmam kolay oluyor genelde:). 
      Gelelim LPG takma sürecine ve sonrasına.
      LPG'yi Ümraniye Kadosanda bulunan Üçel LPG'ye taktırdım. Daha onceki 3 aracımın montajını da onlar yapmıstı.  Prins Teknomax kitini tercih ettim. Ekstra olarak subap yağlama kiti de takıldı.  LPG montajı yapıldıgında araç 53800 kmde idi.  38 litrelik simit taktırdım ama buna ragmen bagaj içindeki tabanlık yüksek kaldı. O işi daha çözemedim. Bu hafta balataları değiştirmeye gidecegim. Belki onu da hallederim.  30 litre lpg alıyor depo.  Montajı yaparken bir konuda canımı sıktılar. Motorun üzerindeki plastik kapagın sag kısmında ECU'ya giden soketleri koruyan kısmı çıkarmaları gerekti. Fakat Mazda bu metal parcayı cıvata yerine perçinle tutturmustu. Bunu ince bir matkapla cok rahat sökebilirlerdi fakat biri geldi ve kalın matkapla perçin olmayan yerlerinden kırmak suretiyle cıkarmaya calisti. Pense ile eğdi büktü. Mahvetti anlayacagınız. Sonra cıkaramayınca baska biri benim dedigim sekilde percinleri cıkardı ve parca cıktı. Lakin mahvolmustu. En son yerine takarken biraz düzeltip bantla tahrif olmus kısımları örttüler. Neyse bulabilsem yenisini takıp adamlara fatura edecegim ki kabul ettiler.  Montajdan sonra aracın kullanımında pek bir değişim olmadı lakin oncesinde de cok kullanmadım. Sadece 150 km yaptım Depoyu bitirmeden merakten ölçüm yaptım ve 126.4 km sonra tekrar fulledim. 2.82'den aldım LPG'yi ve tam 37.00 lira tuttu. 29.2 kurus yapar yani. Litre olarak da 10.38lt/100km yapar. Yol bilgisayarı da ayni süreçte 8.2 ortalama gösterdi.  Bu mesafeyi genelde uzun yol sayılabilecek bir rotada yaptım. Yani 80 kmsi çekmeköy-yenidoğan-şekerpınar rotasında neredeyse trafiksiz yolda 90-100 kmh hız ile yaptım. Geri kalanı da taşdelende şehiriçinde orta trafikde yaptım. Muhtemelen bu lpg zamları ile 35 kuruslara cıkmam an meselesi. Ki bence normal ve beklediğim gibi.   
      Öncesinde forumda LPG konularına bir göz gezdirdim. Belki sorusu olan arkadaslara yardımcı olur düşüncesi ile paylaşmak istedim. Sorusu olan arkadaslara için memnuniyetle cevap veririm. 

• Yeni Oluştur...