Jump to content

Mazda 3 LPG Yakıt Tüketimi Ortak Konu

quixotic
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yeni değerlerim şunlar,yol bilgisayarını 9.9 dan 9.6 ya düşürdüm ve kilometreyi 243 den 261 e çıkardım( 29 lt )Bir hafta önce kalibrasyonum yapıldı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni değerlerim şunlar,yol bilgisayarını 9.9 dan 9.6 ya düşürdüm ve kilometreyi 243 den 261 e çıkardım( 29 lt )Bir hafta önce kalibrasyonum yapıldı.

Kalibrasyonu kaç km sonra yaptırdınız ?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İki günlük memleket ziyaretimde toplam 400 km yol yaptım, gidiş yolunda akşam yemeğine yetişmem gerektiği için müsait yerlerde (radar korkusu olmasına rağmen) 160-180 km hız yaptım, yer yer ışıklara takıldım ve şehir içi kullanım oldu, dönüşte ise acelem olmadığı için aheste aheste geldim, 110 kilometreyi geçmemeye özen gösterdim ama sohbete daldığım zamanlarda kadrana baktığımda 120-140 arasında gittiğimi gördüm... :)

Toplam olarak 36 litre lpg aldım, 100 kilometredeki ortalama yakıt 9 litre lpg oldu... Kullanım şartlarına göre beğendim diyebilirim... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam arkadişler  :tey:

senede ortalama 8.000 km yol yapıyorum

aracım 2004 mazda 3 otomatik , yol bilgisayarı şehir içi 10 lt yakıt gösteriyor.50 kr yakıyor.servis gayet iyi dedi

lpg taktırsam sanırım bu 35 kr a düşecek , buda tüp masrafını 1,5 senede kompanse edecek ?

ne dersiniz ??  :krrsz:

Düzeltme: Slm=Selam ve Konu Başlığı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim önerim, taktırmayın yönünde. Senede 8 bin km için değmez. Ayrıca uzun kmler kullanacaksanız (80 bin km ve üzeri) mutlaka sorunlar çıkaracaktır sensörlerde vb. Ben taktırdım ama sonra değermiydi diye çok düşündüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Brc lpgnin vermiş olduğu bip bip şeklindeki ikaz sesi benzine geçtiğinin göstergesi sanırım. Usta bir süre sonra geçer demişti bip sesi gelir gelmez mi geçiyor yoksa bir süre lpg de devam ediyor mu ?dün ses gelmeye başladı ben tamamen biter sonra gaz alırım diye bekledim hala ses gelmeye devam edince lpg aldım. Niyetim tamamen bitirip 10 lt lpg ile şehiriçi kac km gittiğimi hesaplamaktı. Sanırım lpg tamamen bitmiştir değil mi. ortadaki kırmızı ışık sürekli yanıyordu ve bip sesi sürekli geliyordu. Bu lpg nin tamamen bittiğini gösteriyor diye yorumladım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O ses geldikten sonra, benzine geçiyor diye biliyorum... Kaç yıldır kullanırım, bir defa depoyu bitinceye kadar kullandım... Tavsiye etmem... ;)

Evet abi bip dediğinde lpg bitmiş benzine geçmiş oluyor . Bip bip bip sesinden hoşlanmıyorsan düğmeye basiyorsun ses kesiliyor.Beklersen da bir süre sonra kesiliyor diye biliyorum ama niye bekleyesin dimi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet abi bip dediğinde lpg bitmiş benzine geçmiş oluyor . Bip bip bip sesinden hoşlanmıyorsan düğmeye basiyorsun ses kesiliyor.Beklersen da bir süre sonra kesiliyor diye biliyorum ama niye bekleyesin dimi :)

Çok bekledim o ses kesilsin diye ama kesilmedi gittikçe daha da rahatsız etti:) zaten lpg de bitmiş gittim aldım bakalım 10 lt ile ne kadar gidecez.

O ses geldiği zaman anında mı geçiyor yoksa geçiş süreci var mı biliyor musun abi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O ses geldikten sonra, benzine geçiyor diye biliyorum... Kaç yıldır kullanırım, bir defa depoyu bitinceye kadar kullandım... Tavsiye etmem... ;)

niye tavsiye etmiyorsun abi zararı mı var? Ölçüm için bu mantıklı geldiği için böyle deneyim dedim. Sürekli olmasa da arada ölçüm yapmak için depoyu bitirmeyi düşünüyordum.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok bekledim o ses kesilsin diye geçmedi gittikçe daha da rahatsız etti:) zaten lpg de bitmiş gittim aldım bakalım 10 lt ile ne kadar gidecez.

O ses geldiği zaman anında mı geçiyor yoksa geçiş süreci var mı biliyor musun abi ?

Ses geldiğinde lpg bitmiş benzine anında geçmiş oluyor geçiş süreci yok.Eski sistemlerde lpg bitince benzine gectikten bir süre sonra tekrar lpgye alip biraz daha gidilebiliyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

niye tavsiye etmiyorsun abi zararı mı var? Ölçüm için bu mantıklı geldiği için böyle deneyim dedim. Sürekli olmasa da arada ölçüm yapmak için depoyu bitirmeyi düşünüyordum.

Depoyu bitirmekle veya üzerine doldurmakla yapılan ölçüm hemen hemen aynı şeydir... İyi düşün derim... Neden deponun bütün pisliğini lpg yakıt sistemine boca edesin... ;)

Uzun yol harici ölçüm çok işe yaramıyor... Ayrıca; bir iki denemeden sonra ne yaktığı ortaya çıkıyor, bunu takıntı haline getirmek sıkıntı yaratıyor...

(Bence)

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Depoyu bitirmekle veya üzerine doldurmakla yapılan ölçüm hemen hemen aynı şeydir... İyi düşün derim... Neden deponun bütün pisliğini lpg yakıt sistemine boca edesin... ;)

Uzun yol harici ölçüm çok işe yaramıyor... Ayrıca; bir iki denemeden sonra ne yaktığı ortaya çıkıyor, bunu takıntı haline getirmek sıkıntı yaratıyor...

(Bence)

;)

sürekli ölcmek dediğin gibi bazı şeylerin tadını kaçırmaktan öte bir işe yaramaz abi sanki az yakmak için arabaya binmiş gibi oluyorsun amaçla araç birbirine karışıyo :) tam birkaç ölçüm yapsam bırakacam bu alışkanlığı :)Pompacıların doluluk anlayışları genellikle küsürat bırakmamak yuvarlamak üzerine olduğu için tamamen bitirmek daha net fikir verir diye düşünmüştüm  :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sürekli ölcmek dediğin gibi bazı şeylerin tadını kaçırmaktan öte bir işe yaramaz abi sanki az yakmak için arabaya binmiş gibi oluyorsun amaçla araç birbirine karışıyo :) tam birkaç ölçüm yapsam bırakacam bu alışkanlığı :)Pompacıların doluluk anlayışları genellikle küsürat bırakmamak yuvarlamak üzerine olduğu için tamamen bitirmek daha net fikir verir diye düşünmüştüm  :D

Bittiğinde yine aynı pompacı dolduracak ve yine küsurat tamamlayacak değil mi?

Yani totalde aynı şey. ;)

Depoyu dolu tutmak, korozyon oluşmasını önler ve depo pislik yapmaz... Takdir her zaman son kullanıcının... Kazasız günler. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bittiğinde yine aynı pompacı dolduracak ve yine küsurat tamamlayacak değil mi?

Yani totalde aynı şey. ;)

Depoyu dolu tutmak, korozyon oluşmasını önler ve depo pislik yapmaz... Takdir her zaman son kullanıcının... Kazasız günler. ;)

Haklısın abi depoyu dolu tutmak fikrine katılıyorum.Ama depo bittiğinde ipler benim elimde 10 lt dedim mesela hesaplamak kolay olsun diye :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üstatlar Kolay Gelsin

Aracım Mazda3  2006 Otomatik Hatcback

Çok sıklıkla kontrol edemiyorum fakat ortalama depoyu fulleyince (85 TL civarı)

Şehir içinde 260 KM civarında gidebiliyorum, (326 KRŞ) BRC tüp takılı yakıt değerlerinde bazı arkadaşlarda 300  altında 250 civarı değerler gördüm, yakıt tüketimim normalmidir fazlamıdır yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• brn
      Yazan: brn
      Merhaba arkadaşlar,
      Yaklaşık 10 gün önce Mazda 3 almıştım. Aracım 2012 impressive otm. Aracı aldıktan 3 gün sonra LPG taktırdım. Zaten almadan once karar vermiştim. Bu benim 4. Benzinli alıp LPG taktıgım arabam oldugu için ilk tereddütleri aşmam kolay oluyor genelde:). 
      Gelelim LPG takma sürecine ve sonrasına.
      LPG'yi Ümraniye Kadosanda bulunan Üçel LPG'ye taktırdım. Daha onceki 3 aracımın montajını da onlar yapmıstı.  Prins Teknomax kitini tercih ettim. Ekstra olarak subap yağlama kiti de takıldı.  LPG montajı yapıldıgında araç 53800 kmde idi.  38 litrelik simit taktırdım ama buna ragmen bagaj içindeki tabanlık yüksek kaldı. O işi daha çözemedim. Bu hafta balataları değiştirmeye gidecegim. Belki onu da hallederim.  30 litre lpg alıyor depo.  Montajı yaparken bir konuda canımı sıktılar. Motorun üzerindeki plastik kapagın sag kısmında ECU'ya giden soketleri koruyan kısmı çıkarmaları gerekti. Fakat Mazda bu metal parcayı cıvata yerine perçinle tutturmustu. Bunu ince bir matkapla cok rahat sökebilirlerdi fakat biri geldi ve kalın matkapla perçin olmayan yerlerinden kırmak suretiyle cıkarmaya calisti. Pense ile eğdi büktü. Mahvetti anlayacagınız. Sonra cıkaramayınca baska biri benim dedigim sekilde percinleri cıkardı ve parca cıktı. Lakin mahvolmustu. En son yerine takarken biraz düzeltip bantla tahrif olmus kısımları örttüler. Neyse bulabilsem yenisini takıp adamlara fatura edecegim ki kabul ettiler.  Montajdan sonra aracın kullanımında pek bir değişim olmadı lakin oncesinde de cok kullanmadım. Sadece 150 km yaptım Depoyu bitirmeden merakten ölçüm yaptım ve 126.4 km sonra tekrar fulledim. 2.82'den aldım LPG'yi ve tam 37.00 lira tuttu. 29.2 kurus yapar yani. Litre olarak da 10.38lt/100km yapar. Yol bilgisayarı da ayni süreçte 8.2 ortalama gösterdi.  Bu mesafeyi genelde uzun yol sayılabilecek bir rotada yaptım. Yani 80 kmsi çekmeköy-yenidoğan-şekerpınar rotasında neredeyse trafiksiz yolda 90-100 kmh hız ile yaptım. Geri kalanı da taşdelende şehiriçinde orta trafikde yaptım. Muhtemelen bu lpg zamları ile 35 kuruslara cıkmam an meselesi. Ki bence normal ve beklediğim gibi.   
      Öncesinde forumda LPG konularına bir göz gezdirdim. Belki sorusu olan arkadaslara yardımcı olur düşüncesi ile paylaşmak istedim. Sorusu olan arkadaslara için memnuniyetle cevap veririm. 

• Yeni Oluştur...