Jump to content

Mazda 3 LPG Yakıt Tüketimi Ortak Konu

quixotic
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

hocam muş buz gibi zaten :) evim okula 2 km son 100 m de geçiyor :) bizim bi arkadaşta da var aynı araba bende 8 lt diyo benimi yiyo acaba:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
2 saat önce, naci042 :

110-130 km arası hızla 9 lt lpg.

Lpg kitim Atiker OBD li sistem. 

Başlangıç ve bitiş arasinda ki rakım farkı önemli bir etken. Bizim araçlar 4 ileri ve 145 nm tork olduğundan yokuşa pek gelmiyor, bu gibi yüksek hizlarda hemen vites dusuruyor bi bakmışsın anlık tüketim 15-20 lt olmuş. Bu da haliyle ortalama yakıt tüketimini arttırıyor. Nikinizin son rakamindan bu veriyi Konya ovasında bir yerlerde elde ettiğinizi sanıyorum. Aracın yük durumunu lastiklerin kışlık mi yazlık mi olduğunu bilmiyorum ama gayet güzel bir değer. Bu sanzumanla bu torkla daha ne olsun. Kazasız, belasiz,keyifli surusler. Bu arada bizim araçlar tam düz şehir oyuncağı. Kayseri Konya Aksaray Antalya tadından yenmez :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, quiteguide :

Başlangıç ve bitiş arasinda ki rakım farkı önemli bir etken. Bizim araçlar 4 ileri ve 145 nm tork olduğundan yokuşa pek gelmiyor, bu gibi yüksek hizlarda hemen vites dusuruyor bi bakmışsın anlık tüketim 15-20 lt olmuş. Bu da haliyle ortalama yakıt tüketimini arttırıyor. Nikinizin son rakamindan bu veriyi Konya ovasında bir yerlerde elde ettiğinizi sanıyorum. Aracın yük durumunu lastiklerin kışlık mi yazlık mi olduğunu bilmiyorum ama gayet güzel bir değer. Bu sanzumanla bu torkla daha ne olsun. Kazasız, belasiz,keyifli surusler. Bu arada bizim araçlar tam düz şehir oyuncağı. Kayseri Konya Aksaray Antalya tadından yenmez :D

Yokuşta acımayacaksın basacaksın hocam. :) 4500-5000 devir %10 luk eğimlerde dizelleri solladığımı bilirim, yeter ki devirden düşme. Eeee aslan besleyen yemini düşünmez. :) Yokuşlardan sonra 90 a sabitlerim. Hem ekonomi yaparım sonrasında, hem de yokuşlarda yanlarından geçtiklerimin yokuş aşağı beni 150 ile geçmesinin zevkini yaşarım. :) 

Elmadağ çıkışında Ankara'ya giderken bir gün çok kaptırmışım kendimi orayı 150 ile çıkıyorum. Virajları da deli gibi dönüyorum aracıma güvenerek. Mercedes c200, passat, cc ve accord u o virajlarda sollamıştım, onların yavaşladıkları yerden arabamı zorlayıp dönüyordum, ama işte virajlı yollarda yokuş yukarı geçtiklerimin, yokuş aşağı giderken ancak beni geçebilmeleri çok büyük zevk veriyor. Tavsiye ederim.

Bizim kuzularda 2.0 motor ve 5 ileri otomatik şanzıman olsa tadından yenmez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mutlu dostum, o dediğin araçlara ciddi anlamda kafa tutabilmek için tek bir şeye ihtiyacımız var onu da mesajının sonunda zaten belirtmissin.

Büyük ihtimal solladigin araç şoförleri senin aldigin riski almamak ya da fazla yakıt tuketmemek için basmamislardir. 

5 ileri 2.0 accordun aynı guzergahta 170-180i rahat vuracagina eminim. Yol tutuşu da bizim guzulara gore daha iyidir. Tabi şoför var, şoför var.

Ama, yokuşta aracı zorlama fikrine katılıyorum.

Edit: şoför

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haklısın abi, risk almamışlardır. Yakıt tüketmeme dertleri olsa yokuş aşağı yanımdan 150-160 ile geçmezlerdi. Şahsen yokuşlarda zorluyorum benzinde, kuzunun ciğeri açılıyor, o sesi de tahrik ediyor insanı.

Ama c200 ün benden yol isteyip de yanıma yaklaşamadığını gördüm o yokuşta. Yol verdiğim halde yaklaşamamıştı, sonra da almıştım sol şeridi gitmiştim.

Bir seferinde de yeni model accent era ile karabük-zonguldak arasındaki virajlarda kapışmıştı benle. Ben hızımı hiç değiştirmemiştim 100 e sabitlemiştim. Fakat o aracın virajlarda hızı 70 e düşüyordu, düzlükte yine basıyordu. :) Virajlara hiç frene basmadan girdiğimi görünce pes etmişti. Bu dediğim de yanlış anlaşılmasın, yolu iyi bildiğimden virajları da biliyorum ve savuracak sert bir viraj varsa önceden hız sabitleyici devreden çıkarır aracın kendi kendine yavaşlamasını beklerim, yakıt tasarrufu için. 

Yine de bizim kuzular yabana atılacak araçlar değil. 105 hp olduğunu da hissettirmiyor, sürüş zevki için öyle güzel ayarlamışlar ki şanzıman oranlarını bile..  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Aracimi alali 4 ay oldu. Benzinde kullanmak niyetindeyim ama şehir içi km de 60krs yakıyor. Lpg de ise şehir içi 33-30 krs arası, uzun yolda 20 krs yakıyor. Sizce bu yakit tuketimi normal mi özellikle benzin için yorum bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sürekli kısa mesafe kullanıyorsanız normal. Uzun yol yakışınız da o yönde fikir veriyor. 1.-2. Nesil otomatikler şehir içi biraz fazla yakıyor. Uzun yolda ise tatminkardır. Katalog verisi şehir içi 10lt. Sizin bu kuruş hesabı litreye vurunca ne çıkıyor? Kaç ₺'den Lpg alıyorsunuz bilirsek daha sağlıklı olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, PiMan :

(Tiptronik )Otomatik ve manuel mazda 3 benzin ve lpg tuketimi kiyaslayin arkadaslar var mi?

Tum araclarin, LPG de benzine oranla %20 fazla yakıt tüketmesi normal karşılanıyor. 

Manüel mazda 3 5 vites, otomatik 4 vites. Manuellerin yakıt tüketimi %10-20 daha az.

Otomatik aracınızı manüel modda kullanırsanız daha çok yakar.

Mesela, düz yolda aracı manüel 4. viteste 100 kmye sabitleyin, sonra oto. moda alın. Devir saatinin ve anlık tüketimin dustugunu göreceksiniz.

1. Nesil mazda 3 yakıt tüketimi diye forumda aratin daha fazla bilgi mevcut.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen yeni deneme imkanı buldum. Aracım otomatik km de 31 krs yakarken,manuele aldığımda yakıt tüketimi km de 36 krs oldu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, PiMan :

Aynen yeni deneme imkanı buldum. Aracım otomatik km de 31 krs yakarken,manuele aldığımda yakıt tüketimi km de 36 krs oldu. 

LPG li mi araç?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

2005 Mazda 3 HB A/T 4 kişi ve normal yükle 310 km yol gittim LPG ile (Yolun 250 km si Sapanca İstanbul giderken 140 dönüş120 hızla, yaklaşık 10 km de sapanca da tırmanış iniş dağ yolu köye doğru, kalani 50 km istanbul şehir ici trafiği)

53 liraya da az evvel depoyu fulledim toplamda ortalama km de 17 krş yakmisim. Babamın c3 picassosu var hdi dizel yakıtı koklar uzun yolda ama maşallah bu da onla yarışıyor şuan ekonomide.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

2012 model Mazda 3 Mirai aracımı bayramdan bir hafta önce aldım. Uzun yolda İstanbul - Ankara arası genelde 120 km sabit hızla 8.3 l/100km ortalamayı gördüm ancak şehir içi çok kasarsam, trafiğe çok takılmazsam 11, kasıp trafiğe takılırsam 13, fırsatını bulduğumda kasmayıp trafiğe takılırsam 15 değerlerini görüyorum. Yani 100 TL benzinle 200 km'yi göremedim henüz. Benzinli kullanmaya direneceğim ancak ileride lpg yolları görünüyor maalesef :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, serkan306 :

2012 model Mazda 3 Mirai aracımı bayramdan bir hafta önce aldım. Uzun yolda İstanbul - Ankara arası genelde 120 km sabit hızla 8.3 l/100km ortalamayı gördüm ancak şehir içi çok kasarsam, trafiğe çok takılmazsam 11, kasıp trafiğe takılırsam 13, fırsatını bulduğumda kasmayıp trafiğe takılırsam 15 değerlerini görüyorum. Yani 100 TL benzinle 200 km'yi göremedim henüz. Benzinli kullanmaya direneceğim ancak ileride lpg yolları görünüyor maalesef :(

120 km/s, 8.3 lt uzun yol ortalamaniz, benim lpg ortalamam ile hemen hemen ayni.

Ben aracı aldıktan 25 bin km sonra lpgye gectim. Nazicaze fikrim, cebinizi dusunuyorsaniz aynı hatayı yapmayin.

Mazda candır, lpg de simidi. (:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın motorunda herhangibir işlem olmayacağı için viallenin sıvı lpg sistemini taktırayım, benzinle aynı enjektörleri kullanıyormuş dedim, aradım sordum direkt benzin enjeksiyonlulara öyle oluyormuş, normal atmosferik motorlara yine enjektör takıyormuşlar :( Kesin karar vermedim de, taktırırsam teleflex taktırırım herhalde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19.09.2016 at 10:19, serkan306 :

LPG ye geçmenizi öneririm, aracımla zaman zaman motor sağlığı için benzinle kullanıyorum, mazda 3 sanki benzini içiyor, lpg yi kokluyor gibi geldi. Tamam benzin pahalı ama yine de çok yakıyor. Bu yaz normal hava koşullarında Ankara-Amasya arası, 400 km yol, ortalama 100-120 km arası sürat, iki kişi ile LPG fiyatı 2,15 tl den 52 tl lik gaz yaktı. Ayrıca mazdalar lpg ye çok uyumlu, Benim araçta Yağlama sistemli (gerekte yok) landi renzo marka. Ek olarak hava filtresini her yıl değişirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, serkan306 :

Aracın motorunda herhangibir işlem olmayacağı için viallenin sıvı lpg sistemini taktırayım, benzinle aynı enjektörleri kullanıyormuş dedim, aradım sordum direkt benzin enjeksiyonlulara öyle oluyormuş, normal atmosferik motorlara yine enjektör takıyormuşlar :( Kesin karar vermedim de, taktırırsam teleflex taktırırım herhalde

Bahsettiğiniz sistem lpdi, sondaki di direct injection'in kısaltması. Direk enjeksiyonlu turbo araçlara uygulanıyor, atmosferik motorlara uygulanan lpi sisteminden farklı olarak ilk çalıştırmada arac lpg kullanıyor.

Enjektör olayına hiç takilmiyorum çünkü diğer m3lerde gordugum gibi kaputu açınca viallenin enjektorleri suratima çarpmıyor ve benzinle aynı performans.

Aracın performans/yakitindan memnunum. Benim için bu yeterli.

Telefex, brc, zavoli, vialle vs.vs. beklentinizi karşılayacak, butcenize uygun birşey olsun gerisi önemli değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• brn
      Yazan: brn
      Merhaba arkadaşlar,
      Yaklaşık 10 gün önce Mazda 3 almıştım. Aracım 2012 impressive otm. Aracı aldıktan 3 gün sonra LPG taktırdım. Zaten almadan once karar vermiştim. Bu benim 4. Benzinli alıp LPG taktıgım arabam oldugu için ilk tereddütleri aşmam kolay oluyor genelde:). 
      Gelelim LPG takma sürecine ve sonrasına.
      LPG'yi Ümraniye Kadosanda bulunan Üçel LPG'ye taktırdım. Daha onceki 3 aracımın montajını da onlar yapmıstı.  Prins Teknomax kitini tercih ettim. Ekstra olarak subap yağlama kiti de takıldı.  LPG montajı yapıldıgında araç 53800 kmde idi.  38 litrelik simit taktırdım ama buna ragmen bagaj içindeki tabanlık yüksek kaldı. O işi daha çözemedim. Bu hafta balataları değiştirmeye gidecegim. Belki onu da hallederim.  30 litre lpg alıyor depo.  Montajı yaparken bir konuda canımı sıktılar. Motorun üzerindeki plastik kapagın sag kısmında ECU'ya giden soketleri koruyan kısmı çıkarmaları gerekti. Fakat Mazda bu metal parcayı cıvata yerine perçinle tutturmustu. Bunu ince bir matkapla cok rahat sökebilirlerdi fakat biri geldi ve kalın matkapla perçin olmayan yerlerinden kırmak suretiyle cıkarmaya calisti. Pense ile eğdi büktü. Mahvetti anlayacagınız. Sonra cıkaramayınca baska biri benim dedigim sekilde percinleri cıkardı ve parca cıktı. Lakin mahvolmustu. En son yerine takarken biraz düzeltip bantla tahrif olmus kısımları örttüler. Neyse bulabilsem yenisini takıp adamlara fatura edecegim ki kabul ettiler.  Montajdan sonra aracın kullanımında pek bir değişim olmadı lakin oncesinde de cok kullanmadım. Sadece 150 km yaptım Depoyu bitirmeden merakten ölçüm yaptım ve 126.4 km sonra tekrar fulledim. 2.82'den aldım LPG'yi ve tam 37.00 lira tuttu. 29.2 kurus yapar yani. Litre olarak da 10.38lt/100km yapar. Yol bilgisayarı da ayni süreçte 8.2 ortalama gösterdi.  Bu mesafeyi genelde uzun yol sayılabilecek bir rotada yaptım. Yani 80 kmsi çekmeköy-yenidoğan-şekerpınar rotasında neredeyse trafiksiz yolda 90-100 kmh hız ile yaptım. Geri kalanı da taşdelende şehiriçinde orta trafikde yaptım. Muhtemelen bu lpg zamları ile 35 kuruslara cıkmam an meselesi. Ki bence normal ve beklediğim gibi.   
      Öncesinde forumda LPG konularına bir göz gezdirdim. Belki sorusu olan arkadaslara yardımcı olur düşüncesi ile paylaşmak istedim. Sorusu olan arkadaslara için memnuniyetle cevap veririm. 

• Yeni Oluştur...