Jump to content

Mazda 3 LPG Yakıt Tüketimi Ortak Konu

quixotic
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

14 dakika önce, quiteguide :

Hatası kul, LPG'siz atmosferik motor olmaz.

Nazara gelmeyelim diye yakıt tüketimini söylemeyecegim.

Yalnız, şu an 187 nm Max. Torque üretiyor. Beni kesmez, gaz pedalinin daha da sert olması lazım. Ufak bir ayarla 200-210 nm olacak.

Nedeni, yeni subaplar, sorunsuzLPG işçiliği + sıvı püskürtme.

Buyrun.

IMG-20180628-WA0000.jpg

araç hem lpg hem de torkunu yükseltmişsiniz. biz o kadar profosyenel değiliz hocam. ilgilenecek vakit de yok. arıza ya da sıkıntı çıkarınca doğru çözümü bulmak konuya hakim olmayınca zor oluyor. tecrübe de yok. size kolay gelsin :)

2 dakika önce, Mutlu Tekir :

Subap sorunu 55bin km.de arıza ışığı yaktı. Tam yurtdışına geldiğimde. Şu anda arıza ışığı yanık geziyorum. Performansta düşüş, rölantide oynama, stop etme yok çok şükür şimdilik. Araç şu anda 57 bin km.de 

Motor ısındıktan sonra şehiriçinde çok agresif kullanırım. Subap olayının sebebi agresif kullanım. 3000 devri geçmezseniz 70bin km.ye kadar uzar.

ben agresif kullanmıyorum. çok nadirdir 4000 devrin üstüne çıktığım. bu durumda sanırım uzun süre kullanabilirim galiba. brc taktırmayı düşünüyorum. önerir misiniz? ya da taktırırken dikkat etmem gereken bir şey var mı? maslak çevre otogazda taktıracağım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Brc yi öneririm önermesine fakat yol ayarı yapacak usta bulamazsanız öneririm. Ayarları rölantideyken yapılsa dahi kolayca tutuyor. Fakat obdli kit öneririm ben. Doğru karışımı sürekli tutturması için. Lovato Obd ya da Atiker Grand Obd var bunda da. Atikerin ustaları çok fazla ve bilgisiz. Bilgilisini ve yol ayarı yapabilecek olanını bulmak gerekli. Lovato obd taktırabilirsiniz. Atiker obd için Candan otogaza gidebilirsiniz. Yol ayarı da yapıyorlar bir güzel. Tavsiye ederim. Lovato için de üçel otogaz var fakat kafalarına göre iş yapıyorlar, yolda ayar yapmıyorlar, pek de tavsiye etmem. Candana gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Mutlu Tekir :

Subap sorunu 55bin km.de arıza ışığı yaktı. Tam yurtdışına geldiğimde. Şu anda arıza ışığı yanık geziyorum. Performansta düşüş, rölantide oynama, stop etme yok çok şükür şimdilik. Araç şu anda 57 bin km.de 

Motor ısındıktan sonra şehiriçinde çok agresif kullanırım. Subap olayının sebebi agresif kullanım. 3000 devri geçmezseniz 70bin km.ye kadar uzar.

quiteguide abi dalga geçiyorsun di mi o değerlerle? :D

Ne kadar ciddi olduğumu görmek için, Nevşehir yakınlarına yolun düşerse 900 m kullanmana müsaade edebilirim Mutlu, 1 km olmaz. Araç 100k tek el kullanıldı Yanlış anlama başka sebebi yok.😁

Nozzları değiştirirken, daha once neden 3. Silindir sağ taraftaki emme subabinin yandığını da buldum, nozzle biraz sola doğru monte edilmiş, haliyle yeteri kadar soguyamadigi için zamanla yandı. 

Bu sefer tüm nozzlelar aracın başında olduğum için milimetrik ayarlandı. Daha geç subap yakar heralde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, quiteguide :

Ne kadar ciddi olduğumu görmek için, Nevşehir yakınlarına yolun düşerse 900 m kullanmana müsaade edebilirim Mutlu, 1 km olmaz. Araç 100k tek el kullanıldı Yanlış anlama başka sebebi yok.😁

Nozzları değiştirirken, daha once neden 3. Silindir sağ taraftaki emme subabinin yandığını da buldum, nozzle biraz sola doğru monte edilmiş, haliyle yeteri kadar soguyamadigi için zamanla yandı. 

Bu sefer tüm nozzlelar aracın başında olduğum için milimetrik ayarlandı. Daha geç subap yakar heralde.

Değiştin zaten artık sendeyken bir sorun çıkmaz. :D

Benimkiler de dönesiye kadar dayansa keşke fazla tüketim ve stop etmeler başlamadan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, Mutlu Tekir :

Brc yi öneririm önermesine fakat yol ayarı yapacak usta bulamazsanız öneririm. Ayarları rölantideyken yapılsa dahi kolayca tutuyor. Fakat obdli kit öneririm ben. Doğru karışımı sürekli tutturması için. Lovato Obd ya da Atiker Grand Obd var bunda da. Atikerin ustaları çok fazla ve bilgisiz. Bilgilisini ve yol ayarı yapabilecek olanını bulmak gerekli. Lovato obd taktırabilirsiniz. Atiker obd için Candan otogaza gidebilirsiniz. Yol ayarı da yapıyorlar bir güzel. Tavsiye ederim. Lovato için de üçel otogaz var fakat kafalarına göre iş yapıyorlar, yolda ayar yapmıyorlar, pek de tavsiye etmem. Candana gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.

taktıracağım yere sormuştum. brc harici taksam yol ayarı yapar mısınız diye. yaparız tabiki demişlerdi. bana profosyenel gelmişlerdi açıkçası. sizin söylediklerinizin ikisi de karşıdaymış :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, tansu87 :

taktıracağım yere sormuştum. brc harici taksam yol ayarı yapar mısınız diye. yaparız tabiki demişlerdi. bana profosyenel gelmişlerdi açıkçası. sizin söylediklerinizin ikisi de karşıdaymış :(

Valla ben ta Karabük'ten kalktım gittim Ankara'da Quattro Garage'a taktırdım yazılım ayar yönü çok iyi diye. Karşıda diye gitmemezlik yapmayın. Montaj da yolda ayar da çok önemli şeyler, yoksa lpgden soğutur. 
Burada lpg karşıtı olanların da temel sebebi ustalarıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Mutlu Tekir :

Valla ben ta Karabük'ten kalktım gittim Ankara'da Quattro Garage'a taktırdım yazılım ayar yönü çok iyi diye. Karşıda diye gitmemezlik yapmayın. Montaj da yolda ayar da çok önemli şeyler, yoksa lpgden soğutur. 
Burada lpg karşıtı olanların da temel sebebi ustalarıdır.

getz aracıma brc taktırmıştım aynı yerde. bir kere bile sorun yaşamadım. o yüzden tercih etmek istiyorum.

bir de şöyle bir sorum olacak. brc'de delme oyma işlemi olmuyor mu. emme manifoldu delinmeden ve aracın kabloları kesilmeden montaj yapılıyormuş diye okuduk. diğerlerinde nasıl oluoyr? 

ve odb li sistemlerde rmv veya daha farklı şeyler çalışmayabiliyormuş ya da hata veriyomuş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27 dakika önce, tansu87 :

araç hem lpg hem de torkunu yükseltmişsiniz. biz o kadar profosyenel değiliz hocam. ilgilenecek vakit de yok. arıza ya da sıkıntı çıkarınca doğru çözümü bulmak konuya hakim olmayınca zor oluyor. tecrübe de yok. size kolay gelsin :)

Aracın beyninde sanzumaninda herhangi bir oynama yok dostum. Regülatörsüz, sıvı püskürtme sisteminin & doğru ayarin nimetleri.

Bende de pek tecrübe yok ama madem LPG taktirmayi düşünüyorsun, sana bir tiyo bizim emme manifoldunun çıkışında takla kapakçıkları denen zamazingolar var. Montajı yapacak kişiye durumu anlat, düzgün bir yer bulsun. 

@Mutlu Tekir kapakçıkları kontrol ettim kardeş, çok belirgin bir oynama yok. Taş gibi duruyorlar Orijinalliği bozulmasın diye de dokunmadim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, tansu87 :

getz aracıma brc taktırmıştım aynı yerde. bir kere bile sorun yaşamadım. o yüzden tercih etmek istiyorum.

bir de şöyle bir sorum olacak. brc'de delme oyma işlemi olmuyor mu. emme manifoldu delinmeden ve aracın kabloları kesilmeden montaj yapılıyormuş diye okuduk. diğerlerinde nasıl oluoyr? 

ve odb li sistemlerde rmv veya daha farklı şeyler çalışmayabiliyormuş ya da hata veriyomuş

İmpressive aracım olmadığı için rmv konusunda birşey diyemiyorum. OBD sistemi aracın canbus ıyla çalıştığı için rmv ile çakışabiliyor, fakat manuel farklı protokol ayarları denenerek sıkıntının aşılabileceğini düşünüyorum.

Aynı yere taktırıp sıkıntı yaşamadıysanız taktırabilirsiniz sizin tercihiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende aracıma 50 binde brc taktırdım suan 160 bine geldi 4 yıldır kullanıyorum. artık motor rolantide titiremeye başladı devirde dalgalanma stop etme geç çalışma  gibi huyları cıkmadı henüz performanstada cok kayıp hissettmiyorum genelde 90 km hızı geçmem kullandıgım güzergahtada trafik % 5 falan o yüzden bu kadar dayandı galiba ama motor arıza lambası yanıyor 1. silindirde tekleme görünüyor silndirlerin yerlerini değiştirdik aynı sorunu verdi yaptırabileceğim güzel içime sinen bir yer bulursam yaptırıcam inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 dakika önce, Horizon05 :

Bende aracıma 50 binde brc taktırdım suan 160 bine geldi 4 yıldır kullanıyorum. artık motor rolantide titiremeye başladı devirde dalgalanma stop etme geç çalışma  gibi huyları cıkmadı henüz performanstada cok kayıp hissettmiyorum genelde 90 km hızı geçmem kullandıgım güzergahtada trafik % 5 falan o yüzden bu kadar dayandı galiba ama motor arıza lambası yanıyor 1. silindirde tekleme görünüyor silndirlerin yerlerini değiştirdik aynı sorunu verdi yaptırabileceğim güzel içime sinen bir yer bulursam yaptırıcam inşallah.

Silindirlerin yerini  nasıl değiştin hocam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ateşleme bobinleri yer değiştirir. Bujilerin üzerinde bulunur. Resimdeki get! yazılı yerin altı. Her silindirde 1 adet bulunur. IMG_20180628_151013.thumb.jpg.3ee9a96898bdbd35abeb2ec2c39a5582.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, tansu87 :

Silindirlerin yerini  nasıl değiştin hocam

bobinlerin yazacağıma silinidrlerin yazmışım bende tamircide değiştirdim basit bir işlem

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla ben yılda 10 bin yapıyorum. Sakin kullanımda 6-7 yıl bişe olmaz diye düşünüyorum. Araç da 75 binde 2010 model otomatik. Sizce taktırayım mı? 9,5 lt benzin tüketimi var şehir içi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, tansu87 :

Valla ben yılda 10 bin yapıyorum. Sakin kullanımda 6-7 yıl bişe olmaz diye düşünüyorum. Araç da 75 binde 2010 model otomatik. Sizce taktırayım mı? 9,5 lt benzin tüketimi var şehir içi. 

Az km yapıyorsunuz ama neredeyse  yarı yarıya da tasarruf ediyorsunuz ben çok memnunum az km yapsamda taktırırdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Horizon05 :

Adres Mazda Ekinci. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, Horizon05 :

Az km yapıyorsunuz ama neredeyse  yarı yarıya da tasarruf ediyorsunuz ben çok memnunum az km yapsamda taktırırdım.

hocam hesaplarıma göre yarı yarıya olmuyor. %33 tasarruf oluyor çünkü araç lpg'de benzin litresinin %20-25 fazlasını yakıyor. aylık 800km için şehir içinde ise 30tl'lik benzin de koyuyoruz. bunların hepsini hesaplayınca benzin 60krş, lpg 40 kuruş oluyor.

lpg 3,05

benzin 6,24

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

43 dakika önce, Mutlu Tekir :

Adres Mazda Ekinci. ;)

Adem ustayı forumdan öğrendim oraya gidicem ama belirtiler iyice coğalsadamı gitsem diye kararsızım

37 dakika önce, tansu87 :

hocam hesaplarıma göre yarı yarıya olmuyor. %33 tasarruf oluyor çünkü araç lpg'de benzin litresinin %20-25 fazlasını yakıyor. aylık 800km için şehir içinde ise 30tl'lik benzin de koyuyoruz. bunların hepsini hesaplayınca benzin 60krş, lpg 40 kuruş oluyor.

lpg 3,05

benzin 6,24

Neredeyse yarı yarıya demişim Ben 125 tl ye depoyu fullüyorum ortalama 540 km gidiyorum gerisini düşünmüyorum o bana yetiyo karar sizin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arıza ışığı yaktığı gibi gidin derim. Zira subap vura vura oturduğu yuvayı da bozabiliyor. Erken giderseniz daha ucuza atlatabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28.06.2018 at 15:32, tansu87 :

Siz kendiniz belirleyin. Sayfacalarca yazi var konuda . Kimi memnun kimide arizadan basini kaldiramiyor. Ama arabayi satip daha az yakan bir arac tercihde edebilirsiniz karar sizin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• brn
      Yazan: brn
      Merhaba arkadaşlar,
      Yaklaşık 10 gün önce Mazda 3 almıştım. Aracım 2012 impressive otm. Aracı aldıktan 3 gün sonra LPG taktırdım. Zaten almadan once karar vermiştim. Bu benim 4. Benzinli alıp LPG taktıgım arabam oldugu için ilk tereddütleri aşmam kolay oluyor genelde:). 
      Gelelim LPG takma sürecine ve sonrasına.
      LPG'yi Ümraniye Kadosanda bulunan Üçel LPG'ye taktırdım. Daha onceki 3 aracımın montajını da onlar yapmıstı.  Prins Teknomax kitini tercih ettim. Ekstra olarak subap yağlama kiti de takıldı.  LPG montajı yapıldıgında araç 53800 kmde idi.  38 litrelik simit taktırdım ama buna ragmen bagaj içindeki tabanlık yüksek kaldı. O işi daha çözemedim. Bu hafta balataları değiştirmeye gidecegim. Belki onu da hallederim.  30 litre lpg alıyor depo.  Montajı yaparken bir konuda canımı sıktılar. Motorun üzerindeki plastik kapagın sag kısmında ECU'ya giden soketleri koruyan kısmı çıkarmaları gerekti. Fakat Mazda bu metal parcayı cıvata yerine perçinle tutturmustu. Bunu ince bir matkapla cok rahat sökebilirlerdi fakat biri geldi ve kalın matkapla perçin olmayan yerlerinden kırmak suretiyle cıkarmaya calisti. Pense ile eğdi büktü. Mahvetti anlayacagınız. Sonra cıkaramayınca baska biri benim dedigim sekilde percinleri cıkardı ve parca cıktı. Lakin mahvolmustu. En son yerine takarken biraz düzeltip bantla tahrif olmus kısımları örttüler. Neyse bulabilsem yenisini takıp adamlara fatura edecegim ki kabul ettiler.  Montajdan sonra aracın kullanımında pek bir değişim olmadı lakin oncesinde de cok kullanmadım. Sadece 150 km yaptım Depoyu bitirmeden merakten ölçüm yaptım ve 126.4 km sonra tekrar fulledim. 2.82'den aldım LPG'yi ve tam 37.00 lira tuttu. 29.2 kurus yapar yani. Litre olarak da 10.38lt/100km yapar. Yol bilgisayarı da ayni süreçte 8.2 ortalama gösterdi.  Bu mesafeyi genelde uzun yol sayılabilecek bir rotada yaptım. Yani 80 kmsi çekmeköy-yenidoğan-şekerpınar rotasında neredeyse trafiksiz yolda 90-100 kmh hız ile yaptım. Geri kalanı da taşdelende şehiriçinde orta trafikde yaptım. Muhtemelen bu lpg zamları ile 35 kuruslara cıkmam an meselesi. Ki bence normal ve beklediğim gibi.   
      Öncesinde forumda LPG konularına bir göz gezdirdim. Belki sorusu olan arkadaslara yardımcı olur düşüncesi ile paylaşmak istedim. Sorusu olan arkadaslara için memnuniyetle cevap veririm. 

• Yeni Oluştur...